De unde atâta inflație de dragoste și toleranță?


Asemenea unui curs de apă este inima regelui în mâna Domnului, pe care îl îndreaptă încotro vrea.

Solomon 21,1

După eșecul referendumului, politicienii se îngrămădesc care mai de care să prindă valul ostracizării tradiționaliștilor și al arătării toleranței și dragostei față de păcat și încearcă să capitalizeze până și această penibilă îngenunchere a poporului român care într-un fel denota acestuia.

Căci ce înseamnă altceva delimitarea fermă și totală a poporului român față de credința milenară prin absenteismul la vot decât pierderea sufletului și a singurului liant pozitiv – credința – pe lângă alte blesteme și neajunsuri care ne-au adunat și ne-au păstrat împreună pe aceste meleaguri: prostia, sărăcia și lașitatea?

Am lungit oricum prea mult articolul anterior și am omis să mai menționez și un aspect pervers al boicotării referendumului: stimularea mârlăniei și a împotrivirii față de orice intenție cu nuanțe patriotice sau naționaliste pe viitor.  Cei care au absentat pe motive hilare că e referendumul lui Dragnea sau că oricum nu se schimbă nimic, proști fiind, nu au realizat că după poponari, vine tăvălugul. Vor crește drepturile și concesiile făcute nu doar minorităților sexuale, dar și tuturor celorlalte minorități și coeziunea românilor a fost distrusă pentru câteva decenii bune, dacă nu cumva deja suntem cam meniți pierzaniei dată fiind piramida demografică și rata natalității cumulată cu valul emigrării.

Un alt aspect neluat în seamă de cei care doresc schimbarea reală în România prin întârirea legii, a moralității și a societății în general, este că delimitându-se și împotrivindu-se acestei grămezi de „medievali” care sunt totuși aproape 20% și care înainte de orice pun preț pe credință, tradiție și valori morale, îi pierd de clienți la viitoarele tentative și încercări de a schimba ceva împreună, mai exact de a schimba în vreun fel clasa politică.

Prostia continuă însă și după referendum, politicienii care mai de care încercând să învârte cuțitul în rană și să dea lecții de cum trebuie să creadă creștinii.

„Spiritualitatea e aici în inimă. Şi nu are ce căuta politicul şi nicio instituţie a statului în inima mea şi în capacitatea mea de a alege în ceea ce cred” – Cioloș

Bineînțeles că nu doar politicienii ci și presa a tunat și a fulgerat împotriva „retarzilor” și „extremiștilor” care nu sunt capabili să iubească și pe cei 0.005% de altfel-sexuali. Ca și cum dragostea sau ura erau chestiunea votului și nu coeziunea socială, unitatea în spirit și păstrarea puținelor lucruri bune pe care le avem în istoria noastră: credința, familia și mai ales fermitatea împotriva dictaturii. Căci ce este altceva impunerea de o minoritate infimă a unor schimbări atât de drastice și atât de irelevante pentru ei, încât să calce în picioare nu doar sentimentele și părerile majorității, dar inclusiv credința și tradiția majorității, altfel spus, chiar sufletul acelui popor?

La ce să își dorească homosexualii legalizarea căsătoriei? Ca să distrugă conceptul de familie ar spune unii tradiționaliști (am ajuns să numim tradițională normalitatea …) care aduc exemplul altor țări și declarațiile fățișe ale activiștilor organizațiilor internaționale pentru drepturile minorităților homosexuale. Părerea mea este că nu: dracul dorește nici mai mult nici mai puțin decât interzicerea creștinismului. Aceasta este ținta finală și putem vedea deja că sunt țări unde Biblia începe să fie schimbată și pastorii sunt arestați dacă amintesc ceva de Adam și Evau sau de Sodoma și Gomora. Ori să nu vezi asta în ziua de astăzi la cât de facil ai totul la îndemână, denotă prostie. Căci mă îndoiesc că majoritatea românilor în ziua de astăzi sunt de acord cu interzicerea creștinismului, având în vedere că ne pretindem o democrație și vrem să asimilăm valorile europene, dintre care se numără și libertatea religioasă.

Revenind la declarațiile politicienilor și la „cutremurele” din partide cum auzeam la o televiziune, acum se vede mișelia și ticăloșia unor falși democrați și pro-europeni care capitalizează acest eșec și se folosesc de el pentru a dobândi – în viziunea lor – capital electoral. 

Principala problemă a acestor minioni care în curand vor dispare total de pe scena politică (mă refer aici la Ciolos, Klaus dar bineînțeles și la USR-iști) este că ei interpretează greșit așa zisa boicotare a românilor a referendumului care nu este de fapt decât un absenteism dezinteresat – oamenii nu primesc nimic, deci de ce să voteze. Lipsa nu a fost nici un vot anti-Dragnea și nici „o expresie a toleranței” cum măcăne aceștia. Poate au fost si 5% care nu au votat „că e referendumul lui Dragnea & PSD” și poate au fost si 5% care nu au votat „pentru că popii …”. Însă celelalte 14 de milioane de ce cred ei că nu au votat? Din DEZINTERES. Lipsa interesului pentru soarta țării și lipsa exercițiului democratic sunt cancerul care țin pe loc orice speranță de rezolvare prin alegeri a deficitului de calitate în politichia românească.

Și din păcate pentru cei care nu sunt în PSD, acești 20% care au venit la vot și de care ei își bat joc acum dându-le lecții de dragoste și toleranță sunt în mare parte cei care oricum erau (în mare poarte) împotriva PSD-ului și a comuniștilor, tocmai din aceleași principii pentru care au fost împotriva căsătoriei homosexuale: din motive … spirituale.

Și iată cum ajungem la concluzia stupidă că din nou ne-am dat ca popor cu stângul în dreptul și pentru a nu vota cu referendumul lui Dragnea, am căsăpit tocmai acea categorie de votanți care puteau fi transformați în votanți anti-Dragnea fără greutate la următoarele alegeri.

Eu sunt unul de exemplu, dar știu și altii. Tot timpul am votat cu oricine avea șanse mai mari împotriva PSD-ului, din motive clare. Din păcate, am votat și cu tembelul de Klaus care acum îmi dă lecții că România este a tuturor, adică chiar dacă 99.99% sunt heterosexuali și au parte de căsătorie, de ce să nu le-o dăm și poponarilor că sunt și ei români? Un mic mare amănunt: Klaus nu doar că nu e de acord cu modificarea Constituției, dar prin comentariile făcute, el sugerează că homosexualilor trebuie să le dăm drepturi depline cu ale tuturor celorlați: casătorie și adopție! 

De acum, nu voi mai fi văzut la vot prea curând, chiar dacă ar fi să candideze la președenție Dragnea și chiar dacă totul va depinde de votul meu. Ba chiar e posibil să votez anti-Klaus sau anti-Cioloș doar pentru a-i taxa, deși parcă nepăsarea mă tentează mai mult acum. 

Poate pare prea abruptă trecerea mea de la a face apeluri la implicarea în societate și activism social, la a face apel la indiferență și nepăsare. Am însă explicații. Vă rog să recitiți motto-ul pe care l-am pus la acest articol. Cred că în spatele acestui vot a fost mai mult decât schimbarea a două cuvinte în Constituție. Cred că votul a fost mai mult un test pentru poporul român, test ratat și în urma căruia vor urma consecințe catastrofale irecuperabile. Nu doar că Dumnezeu va lua mintea politicienilor și vom avea parte de o cădere furtunoasă și zgomoteasă, dar orice speranță că mai poate apărea acum vreo schimbare în bine sau vreo nuanță diminuată a răului sunt iluzii. Deoarece poporul a ales.

Inima regilor lumii este întoarsă de Dumnezeu, după acum poporul merită și își dorește. A vrut poporul român pensii și donații de la stat și de aceea a stat acasă și nu i-a păsat ce se votează că doar nu se dă nimic? Vom vedea la următoarea criză ce se dă de la stat… A vrut poporul român să dea un deget și poponarilor că sunt și ei oameni? O să le dea și o mână sau poate chiar o să le pună fundul la dispoziție, ca să vorbim în același limbaj. A vrut poporul român să termine o dată preoții să le dea lecții? O să vadă acum lecții de la CNCD, polițai și statul dictatorial iar copiilor o să le predea toți descreierații. A vrut poporul român să arăte ce dragoste mare are el, mai mare chiar decât a popilor habotnici care îi urăsc pe homosexuali și de-aia nu vor să îi cunune în biserici? O să vadă poporul român dragostea ursului și toleranța soldatului rus.

Nu spun toate astea ca amenințări apocaliptice, ci doar uitându-mă în jur și gândind prin prisma trendurilor și a pericolelor geopolitice care ne așteaptă. Cred că am scris destul de mult despre faptul că criza nu a trecut ci efectele ei au fost doar atenuate, existând riscul unei crize mult mai mari decât cea prin care am trecut, poate chiar a unei disoluții totale a statului (nu mai zic de implozia UE). Am scris de asemenea destul despre riscurile unui război proxy SUA-Rusia, noi fiind proxy-ul, așa cum Ucraina și Siria sunt astăzi. În plus, cutremurul cel mare este deja prea întârziat, iar măsurile de pregătire sunt zero. Toate aceste riscuri proxime, sunt motive pentru care poporul român ar trebui să fie mai grijuliu cu legea lui Dumnezeu și să nu se culce pe o ureche cu iluziile europenismului și euro-atlantismului care nu doar că nu mântuiesc, dar nici măcar nu ne lasă în pace în sărăcia și prostia noastră. Este greu de crezut că Imperiile ne îngrașă ca pe un porc, ca să ne facă felul în curând? Ce altceva e plimbarea tancurilor americanilor pe la noi, ce altceva este instalarea de rachete, ce altceva sunt exercițiile militare navale și amenințările la adresa Rusiei?

This Post Has 13 Comments

  1. Adrian S

    Da, omul zice chestii de bun simt.

    Nu zic ca nu’s utile monedele astea virtuale. Daca sunt folosite doar ca monede. Dar ele au compomenta importanta si ca bun in sine (asset) si asta mi se pare ca le face vulnerabile: se poate jongla cu ele cum s’a facut si in 1929 cu supra-expunerea la credite si se paote crea panica. Oamenii vor avea tendinta sa investeasca masiv in crypto (pe langa alte chestii riscante care ar putea aduce profit). Cel mai greu e sa pornesti bolovanul la vale, ca apoi accelereaza singur. Creeaza o panica globala si lasa-i sa se faca praf singuri. D’aia am zis ca bitcoinul poate fi un fitil al dinamitei.

    Intre timp, un alt fitil la fel de periculos (si ma opresc aici, ca’s off-topic deja):

    http://english.alarabiya.net/en/views/news/middle-east/2018/10/14/OPINION-US-sanctions-on-Riyadh-means-Washington-is-stabbing-itself.html#

    1. admin

      nu exista credit in lumea crypto

  2. Adrian S

    Mda, nu c-am fi precum conu’ Leonida fata cu reactiunea („cum sa fie revulutie, nu vezi coana Eftimito ca nu scrie la gazeta?!?”) ca sa ne luam doar dupa titluri, dar lumea nu s-a schimbat. Nici dupa 1929, nici dupa 2008. Cam acelasi leat suntem, deci cauzele persista si degeaba tratam doar efectele. La fel, nici mentalitatea care a dus la pornirea WWII nu a disparut (cruzimea, imperialismul, lacomia, tampenia), deci e doar o chestie de timp pana la WWIII.

    Stau cu ochii de ceva vreme pe monedele virtuale pentru ca suspectez ca sunt fitilul viitoarei bombe economice planetare. Tocmai fura niste scantei zilele trecute, care arata cat de usor se poate trage apa peste multele averi de carton facute peste noapte. Cred ca asta e doar un demo:

    https://www.cnbc.com/amp/2018/10/11/bitcoin-price-nearly13-billion-wiped-off-cryptocurrency-market.html

    Nu ca aia care au averi „reale” sunt prea fericiti. Le cam tremura si alora fundul: banci care sa le inghete conturile subit, piata imobiliara imprevizibila, stocuri fluctuante, nici nu mai stii cum sa te intorci si cum sa te asezi ca sa dormi linistit. Tot timpul trebuie sa adulmece. Iar daca se instaureaza si vreo cacanarie de dictatura planetara (ca asta vor fratii international-socialisti), se mai trezesc si nationalizati daca nu-s in barca cu Big Bro.

    1984 bate la usi !

    1. admin

      plunge => wipeout striga doar aia care nu au habar ce inseamna ala instrument investitional; evident ca exista fluctuatia pretului dar sa nu confundam capitalizarea pe un market cu valoarea reala pentru ca totul depinde de perspectiva; daca ne uitam la cat era bitoinul pe la inceput, nici pe departe nu putem vorbi de plunge. de altfel, si-a revenit zilele astea, exista un support solid: https://imgur.com/m1Cdpfv

      cu privire la criptomonede nu valoarea este importanta ci penetrarea; ca sa penetreze, trebuie sa treaca doar timp mai mult pana cand se face gramada critica, care ar fi cam la 5%; eu zic ca in multe tari e depasita si stai sa vedem la urmatoarea criza cum o sa se miste criptomonedele cand o sa le tremure chilotii iar la toti care au depozite; daca ne uitam in urma, cand a inceput sa pice bitcoinul, s-a intamplat cand au taiat macaroana in China, unde banii fugeau prin bitcoin nici macar intr-o vreme de criza(!) ci doar pentru ca bitcoinul oferea costul minim de exit/storage/transfer pentru valori mari in cel mai sigur mod, deparde de mana lunga a statului politienesc chinez care dorea sa vada cine scoate bani si unde ii trimite; da, China e mare si are multi bani si intr-un fel ii inteleg ca au taiat macaroana ca altfel intrau in implozie; sa nu uitam ce se intampla in China: bani tipariti, manipularea monezii, leverage bancar maximal; nu e de mirare ca s-au facut multi miliardari pe baza imprimantei de partid; care miliardari, s-au folosit de bitcoin ca sa transfere averea in afara, lucru imposibil altfel fara acordul partidului (adica fara comisioanele cuvenite); bitcoinul sarea peste comisioane … deci bitcoinul nu produce crize ci evita crize, ofera un safe-space pentru bani in momente / locuri critice

  3. Adrian S

    Ia uite, dom’le, ce „surpriza” ! Nici nu s-a uscat bine tusul de pe buletinele de vot aruncate la gunoi (impreuna cu cei 43 mil. E cheltuiti pt referendum) ca a si aparut soparlica: parlamentarii din toate partidele sustin proiectul privind casatoria poponarilor (numita sofisticat parteneriat civil, ca sa nu se prinda meduzele electorale):

    https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro/lbin/amp/index.php%3farticle_id=3797342

    Pai nu ziceau LiGiBinosii ca care-i urgenta de facem referendum, bai retrograzilor? Ca unde vede lumea popo pe strada, ca n-avem spitale, ca nu e scoli, dom’le? Pai cum, gata, au aparut scolile si spitalele lipsa? Si poponarii ca imigrantii, bat la granitele tarii? Care-i urgenta la ei acum?

    Pai uite ca este. Ca era. Si va fi ! Cei care n-au fost la vot habar n-au ce dezastru au adus peste tara, mai ales peste copii. Da, au avut dreptate cei care se opuneau referendumului: au fost aruncati la gunoi cei 43 mil. euro cheltuiti. Dar nu fiindca minoritatea care l-a vrut nu avea dreptul la referendum, ci fiindca de fapt niciun partid, nici majoritatea societatii civile si nici poporul (= cei 80% absenti) nu aveau vreo intentie sa apere familia. Pe primii de fapt chiar i-a incurcat referendumul, le-a facut deranj, pentru ca aveau treaba pe teava inca din 2015. Iar poporul… spectatorul !

    Ceea ce se deruleaza deja este posibil pentru ca o permite Constitutia, ramasa in forma initiala: familia este compusa din SOTI. Si stati asa, ca nu vor fi doar el+el si ea+ea, caci nu se specifica nici numarul de soti deci pot fi oricati. Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus. Adica poa’ sa fie si el+el+el = familie, care’i problema, ca legea nu ne interzice? Ca uite, avem precedente intr-o alta tara cu aceeasi definitie a familiei ca la noi. Asa cum tarile deja legalizeaza pe banda rulanta marijuana, nici treaba cealalta nu va intarzia mult sa ajunga in Ro.

    Uitati-i in poza cat sunt de fericiti aia trei, manca-i-ar tata de indragostiti, iti vine sa te topesti ! Nu-i asa ca „iubirea nu se voteaza” !?! Normal, iubirea tampeste cand loveste, cine mai are neuroni si discernamant sa mearga la vot ca sa opreasca mizeriile astea… :

    https://m.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/prima-tara-din-lume-care-legalizeaza-casatoria-dintre-3-barbati-753971

    Dar asa ne trebuie !

    1. admin

      digi24 este invadata de stiri despre anomaliile firii; de exemplu aia cu soriceii homosexuali care au dat nastere la pui – ultima inventie chinezeasca!

  4. fane

    Votul anti-X nu mi se pare a fi niciodata o solutie. E ca si cum as pleca in concediu si i-as lasa cheia de la casa unui hot ca sa intre sa-mi ude floarea😉.

    Stiu ca in asemenea momente nu prea putem gasi si o parte plina a paharului dar cred ca aceasta exista , totusi : unii dintre noi tocmai au constientizat ca pentru romani , zarurile sunt aruncate si „agenda” este stabilita si merge brici! Ei bine , de acum inainte , vom fi mult mai circumspecti , chiar si cu noi insine. Partea rea este insa ca , prin asta , dragostea nostra fata de aproapele se va raci si mai mult.

  5. fane

    Frate , nu cred ca se va merge atat de abrupt spre interzicerea crestinismului , ci cred ca vor adapta crestismul a.i.sa nu mai aiba nici o valoare , vor incerca sa niveleze ortodoxia , sa faca posturile cat mai laxe , cu cat mai multe dezlegari , slujbe cat mai scurte si la ore „convenabile” sa nu cumva sa ne scrantim trup’shoarele noastre scumpe , spovedanii cu agiornamente , religii amestecate , slujbe comune, chestii de-astea . La final , DA , se va si interzice dar cati vor mai fi cei dreptcredinciosi?!

    1. admin

      uiti ca noi am avut un comunism mai rau decat toti vecinii nostri; vom fi campioni inca o data la rastignirea lui Hristos

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.