Minciunile Generalului Bălăceanu

Tucă nu prea ştie cum să dea pe faţă narative greşite logic, deşi la nivel intuitiv are instincte bune şi simte că e ceva putred. Chiar pe subiectele pe care le cunoaşte bune, cum ar fi cel al cerealelor şi al raportării Poloniei, Tucă este un mieluşel. Ungaria de exemplu nu a fost amintită deloc deşi este “partener” NATO al SUA, similar României.

Dar principalul lucru care trebuie combătut este ideea că ucrainienii luptă pentru noi. NU! Ucrainienii nu luptă pentru noi. Este ilogic pe mai multe niveluri de argumentare. Unul ar fi că Ucraina şi-a săpat singură groapa prin încercarea de a intra în NATO. E firesc dacă stai lângă un stat puternic, care a fost 50 de ani în război rece cu NATO, dacă îi ameninţi că îi vei pune rachete nucleare în coastă, să ţi-o furi, mai ales dacă eşti o ţară mult mai slabă militar. Geopolitica Ucrainei s-a tot analizat şi nu o lungim, Rusia a declarat clar motivele atacării şi condiţiile de pace ale Rusiei sunt clare – neutralitate, fără admitere în NATO, fără armament NATO. Evident pacea de acum e cu totul alta de pacea din 2008 când Ucraina nu pierduse nimic şi relaţiile NATO-Rusia erau cordiale. Vă reamintesc că Putin participa la summit-urile NATO şi a fost chiar un moment în care a propus ca Rusia să intre în NATO, poate chiar pe vremea când marele expert general activa.

MICI MARI AMĂNUNTE! Deci Rusia chiar a dorit să intre în NATO dar a fost rejectată şi în schimb SUA au dorit aderarea Ucrainei deoarece dominaţia economică a Rusiei s-a terminat o dată cu venirea la putere a lui Putin şi jaful economic imperialist nu a mai putut fi desfăşurat, aşa cum s-a întâmplat în România unde toate resursele au fost împărţite, oferite pe tavă, toate capacităţile de producţie distruse, capitalul autohton fiind imposibil de dezvoltat într-o economie de subzistenţă care doar produce resurse ieftine de bază, exploatate de companiile străine. Înţelegem că generalul nu are cum să ştie că mare parte din industrua agroalimentară românească este deţinută de companiile americane sau străine, idem în toate industriile, practic patronii români au zero şanse de competiţie din cauza politicii monetare duse de BNR care favorizează un leu tare care inhibă exporturile şi facilitează transferurile de profituri înspre afară, România fiind un rai financiar din punct de vedere al randamentelor. Ceea ce nu s-a putut în Rusia, unde monopolurile şi oligopolurile străine au fost anihilate când Putin a venit la putere şi chiar dacă în locul oligarhilor americani au venit oligarhi ruşi, revenirea economică a fost spectaculoasă, nivelul de trai al rusului din ziua de astăzi fiind la fel sau chiar superiod în regiunea Moscova al cetăţeanului european pro-NATO din ţările foste satelite ale Rusiei din Europa de Est.

Un al doilea argument că ucrainienii nu luptă pentru noi este la mintea cocoşului: de ce ar vrea ruşii să ne ocupe pe noi? Mac-macul oficial evident că nu concepe că ruşii nu ar fi interesaţi să ne ocupe, deoarece trebuie menţinută o stare continuă de spaimă care să justifice plecare totală a capului şi prioritizarea ajutării Ucrainei în detrimentul urmăririi propriului interes. De fapt INTERESUL NAŢIONAL este un subiect puţin discutat deoarece din start narativul oficial l-a subminat şi la confiscat, simplificândul şi reducândul efectiv la INTERESUL NATO. Pentru ştirile oficiale, interesul naţional este din start interesul NATO şi prin urmare orice este bun pentru inreresul SUA, fiind principala ţară din NATO, trebuie să fie bun pentru interestul României. De asemenea nimic din ceea ce ar putea fi raţional şi logic interesul nostru naţional, cum ar fi relaţii de pace cu un vecin puternic care ne poate face rău dacă doreşte, este interzis deoarece se calcă peste interesul SUA, deci al NATO, care NATO ne apără, cel puţin teoretic până acea ţară ne va ataca deoarece acum noi apărăm interesul SUA care este să anihileze acea ţară, adică Rusia.

De fiecare dată când vine vorba de cereale, Tucă ar trebui să amintească un singur lucru: azi SUA încă importă resurse şi echipamente pentru sectorul nuclear energetic din Rusia deoarece este în interesul SUA. Dar România nu are voie să importe îngrăşăminte agricole din Rusia deoarece trebuie să îi sprijinim pe ucrainieni. De ce nu interzice SUA orice colaborare şi orice schimb economic cu Rusia, dacă chiar trebuie să sprijinim Ucraina? Acum nu mai contează unitatea şi subminarea economiei ruseşti? Tucă nu e prea documentat, dar recent japonezii şi coreenii de sud au dat flit SUA în propunerea de achiziţie de gaz lichefiat american din Alaska, la un port de pe coasta de vest care ar fi o alternativă la gazul rusesc lichefiat pe care aceste ţări îl cumpără şi de care sunt dependente. Iată deci un alt exemplu de ţări care poate sunt mult mai datoare americanilor şi ar trebui să pună umărul la ruperea de ruşi. Dar nu, doar românii trebuie să renunţe până şi la propria agricultură ca să îi ajutăm pe ucrainieni.

Pe de altă parte, deşi Rusia este prezentată ca un baubau periculos care ocupă aleator ţările de prin jur şi are o putere foarte mare de aceea e bine să fim uniţi, când e vorba de a discuta despre oportunităţile Ucrainei de a scăpa de acest război fără să fie anihilată, se pune accentul pe slăbiciunea Rusiei. De altfel generalul a menţionat că Rusia şi-a consumat rachetele şi resursele pe silozurile de grâne şi de aceea va pierde acest război dacă noi continuăm să plecăm capul şi să ajutăm Ucraina. Nu mai zic nimic de analiza subţire a generalului şi de ignoranţa cu care declară începerea războiului “economic” ca şi cum lovirea obiectivelor energetice şi de infrastructură de până acum nu a fost componentă evidentă a războiului economic ci Rusia acum a început să se gândească la silozuri, deoarece acum începe şi războiul economic, cum zice tov. general.

În final, subliniem deci că fără promisiunile şi încercarea de a o băga în NATO, Ucraina nu ar fi fost atacată. Reamintim că Rusia nu s-a opus niciodată aderării Ucrainei la UE, nici acum nu se opune. De altfel, Ucraina are deja negocieri cu UE şi tratat prin care poate comercializa produse în UE deşi tehnic producţia şi ingredientele din Ucraina nu prea sunt la normele UE şi astfel piaţa libera este distorsionată, însă asta e altă discuţie. Cert este că economic Ucraina deja se rupsese de Rusia mai demult şi economic, singurul interes al Rusiei a fost ca Ucraina să transporte gazul către nemţi fără să fure din el şi pentru propriile gaze să plătească la timp.

Lumea nu realizează ce înseamnă bogăţiile naturale, cum ar fi gazul şi petrolul. Este o altă discuţie dar merită subliniat ca fapt divers. Petrolul este a doua resursă disponibilă după apă, dacă nu ar fi marile coporaţii şi mafia globalistă, oamenii ar trăi mult mai bine şi resursele distribuite normal, fără controlul, taxarea şi reglementarea guvernelor care evident sunt controlate de elitele afacerilor mondiale, ar produce un nivel de trai extraordinar. Lumea acuză ruşii că sunt machitori de vodcă dar nu prea se gândesc de ce: ruşi beau mult deoarece au şi timp mult şi costul vieţii este mult mai mic ca prin alte părţi din cauza bogăţiilor. Să nu uităm că Rusia fiind mare are şi resurse multe, căci resursele sunt distribuite cam peste tot şi cine are teren mult, are şi de toate. Partea europeană a Rusiei alimentează restul, adică teritoriile nordice cu climă nasoală şi partea asiatică de asemenea aproape neexploatată, deoarece nu a fost nevoie şi populaţia a fost puţină, nu pentru că nu ar fi şi acolo nenumărate resurse şi terenuri bune şi reţele hidrologice care să ajute etc.

Dar nu doar Rusia, şi România dacă nu ar trebui să respecte “reglementările europene” care menţin preţuri mari prin obligativitatea “integrării” cu piaţa europeană, ar avea o cu totul altă situaţie. Imaginaţi-vă cum ar fi ca să avem preţuri la utilităţi de 10 ori mai mici, să plătim gaze 100 de lei iarna având căldură nelimitată. Imaginaţi-vă cum ar fi să avem benzina la jumătate. Şi totul la veniturile actuale. Sunt lucruri greu de înţeles, dar accizele la combustibili, piaţa unică de energie şi alte “mecanisme europene” de ia mult mai mult decât ne dau. Aşa zisele “fonduri europene” sunt mizilic şi în fapt sunt doar scheme legale de menţinere şi motivare a unei clase de slugi tembele ale Imperiului care primind un zăhărel substanţial, pun umărul la “aderare” şi nu se strofoacă prea mult să conceapă cum ar fi altfel, propagând propaganda oficială şi menţinând sărăcimea în întuneric prin sperieturi cele similare oferite de tov General, cum că dacă nu ajutăm ucrainienii care mor pentru noi, o să vină ruşii peste noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.