Leave the World Behind

  • Post category:Diverse
  • Post comments:1 Comment

Dacă încă nu aţi văzut filmul, poate e suficient deocamdată să citiţi acest articol. Sper oricum să nu dau prea multe spoilere deoarece topicul este în primul rând câteva comentarii legate de eventuala pregătire pentru următoarea etapă din serialul MARELE RESET.

  1. Obama

Printre producătorii filmului se află şi cei doi Obama, prin compania  Higher Ground. Scenaristul este şi autorul cărţii care la apariţia din 2020 a fost publicată pe o listă de cărţi favorite ale lui Obama. Personal nu pun mare preţ pe acest amănunt, deşi pus cap la cap cu acea referire la miliardarul care face parte dintr-o kabală secretă care conduce lumea …

2. Obey NASA

Aşa ceva nu mai are nevoie de comentarii …

Poate merită totuşi să adăugăm că fata – Rose este mai mereu prima care se prinde de ce se întâmplă şi care se deschide către pasul următor. Ea vede prima că a picat netul, ea vede că nu mai e semnal la TV, ea vede cârdul de căprioare şi se întreabă dacă e normal comportamentul acestora şi în final ea este cea care pleacă de capul ei aiurea şi ajunge la bunker.

3. Simularea Forumului

Una dintre simulările de crize (pregătiri de fapt) ale Forumului Mondial, alături de Covid, este şi cea de atac cibernetic. De altfel, după plandemie eram în dileme ce va urma: ori răzbel, ori foamete, ori atac cibernetic, ori cine ştie ce altele.

De departe, foametea era cea mai probabilă, după distrugerea lanţului de producţie şi a fluxului normal al mărfurilor, eu mă aşteptam ca economia să nu îşi mai revină. Dar economia este rezilientă şi sunt mulţi actori, păpuşarii nereuşind să producă colapsul mult dorit prin plandemie, au continuat prin inflaţie şi răzbel.

Simularea forumului legată de atac cibernetic a avut loc la mijlocul anului 2020. Nu ştiu să explic, deşi probabil nu lipsit de semnificaţie, este de ce această simulare a avut loc împreună cu cea mai mare bancă rusească Sberbank. Chiar avea nevoie Putin de ajutorul forumului ca să testeze sistemele de securitate ale ruşilor?

4. 6-6-6

Nenumărate alte simboluri sunt aruncate cam peste tot în film, inclusiv 666.

Ce doresc însă să spun este că pe multe personal nu le-am înţeles. Păsările, căprioarele, flamingourile, pare cam un ghiveci prea agresiv de simbolistică neafiliată. De altfel, personal am simţit o stare generală de confuzie cu privire la semnalele pe care filmul le transmite în sensul că aflăm destul de târziu că este un atac cibernetic şi de fapt nici nu ştim sigur dacă chiar aşa este.

5. Planul în 3 etape de distrus o ţară din interior

În film se deschide spre final o cheie, legată de un scenariu înfricoşător prin perspectiva ROI-ului ridicat legat de distrugerea guvernului:

1- izolarea, tai comunicaţiile şi transporturile, ca să nu mai poată oamenii discuta să ştie ce se întâmplă

2 – haos sincronizat: atacuri neasumate, dezinformare (cam cum a fost cu teroriştii în 89 pe la noi); fără un duşman evident, oamenii se vor lupta între ei

3 – lovitura de stat, război civil, colapsul societăţii

Concluzii

La cât de multe filme s-au făcut, e normal ca orice s-ar întâmpla să fie prezis şi să pară că un film a prezis aşa ceva. Dar dacă de data asta chiar se întâmplă … încep să fiu şi eu conspiraţionist. Ca fapt divers, poate legat de acest film sau nu, deja avem ştiri legate de China, ştiri de astăzi:

Personal nu cred că un atac cibernetic global poate exista, este ceva care poate doar IA scăpată de sub control să fie în stare. Internetul şi webul sunt făcute tocmai pentru a face faţă la nenumărate atacuri de toate tipurile. De altfel, concepţia reţelei a apărut ca soluţie la problema unor atacuri nucleare asupra unei reţele centralizate de comunicaţii, de unde rezilienţa şi adaptarea la căderea unei felii importante din reţea sunt construite chiar în arhitectura sistemelor informatice.

Toată ziua au loc atacuri cibernetice şi toată ziua, experţii le respind, construiesc protecţii mai bune, fac şi mai dificilă munca hackerilor şi răufăcătorilor care de asemenea, la rândul lor şi ei trebuie să se protejeze.

Cine are însă resurse financiare nelimitate, poate face unelte automate cu care să sparga orice. Există de exemplu o unealtă care doar îi dai un număr de telefon şi îţi dă controlul complet asupra acelui telefon, fără niciun apel. Însă fiecare atac în parte costă câteva milioane de dolari.

Mai degrabă, guvernele pot folosi pretextele unor atacur cibernetice pentru a justifica te miri ce măsuri. De exemplu, buletinele şi cardurile digitale cu care vor să ne controleze total sunt sigur că vor fi lansate ca urmare a unor „atacuri cibernetice” care însă vor fi la fel de „mortale” cum a fost COVID, ca o pneumonie, însă spaima pompată va fi ca de sfârşitul lumii, de unde şi astfel de filme menite să pregătească creierele reduse.

Că veni vorba de creiere reduse, bag seama că din ce în ce filmele nu prea mai ţin cont de aspecte logice, de ştiinţă, de unele realităţi. Aşa se face că în acest film, netul pică dar noaptea prin minune câteva alerturi se transmit, dar apoi dispar, aşa se face că avioanele cad unul câte unul în acelaşi loc de parcă ar fi murit piloţii, Teslele nu mai ştiu să frâneze ci se ciocnesc una în fundul alteia etc.

În final, mai zic doar de bunker. Bunkerul din film este cumva flitul pe care miliardarii doresc să ni-l arate, în sensul că ei sunt pregătiţi şi prin urmare, pe noi ne sperie că trebuie să fim gata de ditamai atacul că uite şi ei se pregătesc deoarece lumea e aproape de apocalipsă. Până şi Musk repetă asta obsesiv recent şi acum văd că şi Peterson face podcast pe tema apocalipsei.

Evident că cei mai nepregătiţi de apocalipsă sunt tot ei, miliardarii, deoarece conserve, leduri şi dvd-uri nu te vor face fericit când o să pice nuclearele sau când o să ia foc planeta de la sateliţii turbaţi care ard pădurile. Un sequel nu este chiar de neaşteptat la film, poate chiar un TV Show, deşi la câte s-au tot făcut, aproape că avem nevoie de filme care să mai abordeze şi scenarii utopice nu doar distopii.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.