Actualităţi din Ucraina

Zelenski se plânge

Zelenski se plânge că nu mai are soldaţi şi că mor prea mulţi, că puterile le sunt pe terminate. I-a terminat. Dacă bărbaţii au murit pe front, femeile rămase acasă nu vor mai putea să îl dea jos pe Zelensky de la putere şi o să îi tragă de tot în groapă. Pentru pace e nevoie de oameni noi, ruşii nu vor face pace în veci cu Zelensky nici dacă vine Trump. Pun pariu că prima condiţie pe lista de negocierile dintre Putin şi Trump va fi schimbarea lui Zelensky. Dar nu doar Putin, ci şi Trump va dori să îl schimbe deoarece Zelensky l-a cam zeflemit de mai multe ori pe Trump.

Mai nou iar a schimbat un vârf din armată care s-a plâns că capetele cele mai de sus nu dau socoteală pentru pierderile de teritorii. Nu ştiu pe nume personajul, am auzit la diverse podcasturi de el, e vorba de un lider de plan secund, nu general, dar ce mă miră e că dacă tipul a zis că vinovaţi pentru pierderea teritoriile sunt liderii militari care au dat ordine aiurea înseamnă că totuşi pe front ucrainienii ar fi putut face faţă, adică existau posibilităţi de răspuns şi apărarea era posibilă. Oare să fie corupţia la nivel înalt din sânul armatei cauza scăderii rezultatelor ucrainienilor pe front?

Ruşii nu mai riscă viaţa soldaţilor

Mai nou, fie din teama de a pierde soldaţi, fie deoarece au pornit maşinăria de produs arme, ruşii nu mai duc lupte de gherilă în oraşe ci rad efectiv toate clădirile folosind bombe puternice. Echivalentul raderii unor oraşe cu nucleare. Rad bloc cu bloc, cartier cu cartier. Oricând şi oriunde, oricât de scumpe sunt bombele, fac mai puţin decât viaţa soldaţilor. Ruşii învaţă din greşelile trecute.

Ruşii aduc nord-coreeni

E vorba că soldaţii nord coreeni se vor alătura ruşilor pe front, în poziţii operaţionale din spate – logistică, construit infrastructură, backup pe anumite zone. Nu cred că îi vor trimite în prima linie, cel puţin deocamdată. Ignoranţii râd, îşi bat joc de coreeni, cum că sunt înfomentaţi şi spălaţi pe creier. Da, dar tocmai de aceea vor fi excelenţi pentru muncile fizice unde disciplina şi forţa umană dată de soldaţi contează.

Ruşii bombardează aeroporturile unde urmează să aterizeze avioanele trimise din vest

Peste tot pe reţelele sociale se discută că avioanele trimise Ucrainei vor zbura din Polonia şi România. Mai puţin în presa de la noi. Ruşii se pregătesc însă şi deja bombardează tot ce pot aeroporturi, piste, dar şi cazarme din proximitatea aeroporturilor, în speranţa că vor decima piloţii rămaşi.

Dezbaterea prezidenţială

Prezenţa lui Biden a fost tragi-comică. Tragedie umană pe planuri multiple: individual, că un babat de târât ca o mumie aiurea într-un loc unde nu mai e de el şi pe plan uman general, e tragic că acest om are mâna pe buton sau mai bine zis nu avem habar cine e cel care îi coordonează mâna şi îl va pune să apese pe buton la nevoie. Cu toate nivelurile de securitate şi cu toate procesele bine stabilite, singura certitudine legată de acest proces este că preşedintele SUA poate apăsa pe buton de unul singur, dacă aşa vrea muşchii lui.

2 thoughts on “Actualităţi din Ucraina”

  1. Intrebarea este de ce l-au umilit papusarii pe Biden? Inclusiv CNN a declarat ca Biden a pierdut dezbaterea. Pare ca pregatesc alta paiata sa-i ia locul.

    Reply
    • ştiau dinainte ce poate; totul face parte din plan, la fel ca turbarea lui Iohanis cu şefia NATO, nimic nu este necunoscut, nimic nu este întâmplător

      Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.