Este timpul pentru Simion să se dea la o parte deoarece a început să ruginească aurul

Aşa cum Ştrulă de la USR s-a dat la o parte şi şi-a asumat pierderea, tot aşa trebuie să facă şi Simion. Dacă nu e femeie şi are ce are un bărbat între picioare. Dar nu va face aşa deoarece Simion nu are viziunea unui partid şi a unei idei, ci el are nevoie doar de menţinerea unei flăcări patrioate (dar pro-UE şi pro-NATO) în perspectiva războiului cu ruşii şi a folosirii României în primă etapă ca aeroport şi bază pentru avioanele ucrainienilor, mai apoi ca linie de front care să îi oprească pe ruşi când or vrea să vină spre Balcani.

Simion putea face multe, putea în primul rând formula un program ROEXIT clar şi coerent care să spargă în primul rând în mentalitatea europenistă similară comunismului bolşevic. Simion este pentru patrioţi, ce a fost Iliescu pentru comunişti. O tranziţie lină către un nou sistem, o speranţă care se stinge încet, cu trecerea vremurilor, care trădează cauza comunistă în cazul lui Iliescu, patrioată în cazul lui Simion dar nici măcar o speranţă pentru viitor, unul capitalist, prosper, democrat în cazul lui Iliescu, unul suveran în cazul lui Simion.

Este clar că probabil dacă formula un program ROEXIT, Simion era luat cu duba. Dar asta îl făcea martir. Dacă nu îl luau cu duba câinii de pază ai Imperiului, foarte posibil Simion era sfâşiat din interior, de mulţi dintre şerpii din AUR, mai ales cei din top, care visau deja posturi, ministere, beneficii, adică un ciolan bun de ros. Deci tot un sfârşit de martir care îl ducea pe Simion, în cazul adoptării ROEXIT mai aproape de Şoşoacă.

În niciun caz se pare că scenariul ROEXIT nu ar fi putut ajuta carierei politice a lui Simion, ori asta e tot ce contează pentru el: să rămână în joc. De aia se vede cu ambasadorul Israelului, de aia merce la Papa cu Meloni şi încearcă să schimbe şi el două vorbe cu naţionaliştii europeni ca să bâlbâie pe acasă că există un “front suveranist” şi de aia nici nu şi-a dat demisia, deşi era ceva firesc şi normal dacă Simion avea măcar 50% principii cât Ştrulă.

După ce a făcut jocul PSD-ului care cu şmecheria cu comasatele a luat ciolanul cel mai gros, fentând PNL-ul cu maşinaţiunile şi sperieturile “extremiste”, prevăd o intrare în irelevanţă a AUR la viitoarele alegeri parlamentare, previziune bazată pe simplul fapt că deja magia s-a dus şi sondajele bombastice de altă dată, pompate probabil de PSD ca să sperie PNL-iştii s-au dezumflat rapid şi fără speranţa că se vor mai putea umfla la următoarea rundă unde mizele sunt oricum mai mari şi fiind mizele mari şi banii băgaţi în alegeri vor fi mai mulţi. Iar fără un partid mare în spate şi fără un program clar şi o soluţie la băgarea în război a Românie, Simion chiar în cazul fericit în care va scoate capul pe locul 3, va avea de a face cu statul paralel.

2 thoughts on “Este timpul pentru Simion să se dea la o parte deoarece a început să ruginească aurul”

  1. Simion si Târziu au luat partidul pe persoana fizica si au dus aceasta simbioza pana in momentul in care electoratul a devenit confuz si nu stie cum sa identifice in mod real partidul, oferta acestuia si ceilalti membri. Strategia asta cu “omul providential” sau cu “omul de neinlocuit” este una pierzatoare, asa cum s-a vazut in mod clar la locale, unde au avut o organizare extrem de slaba si o echipa patetica, lucru care s-a vazut in cuantumul voturilor obtinute. Sa nu mai vorbim despre “proiectele locale” pe care le vroiau puse in practica, care erau doar o lista de penibilitati fie nerezonabile fie neaplicabile.
    In orasul parintilor mei, candidatul AUR la functia de primar a fost un arhicunoscut lingau al mafiei politice locale inca de prin anii ’90. Cum sa te pozitionezi ca partid “anti sistem”, sa propui asa ceva si sa te astepti ca lumea sa te voteze?

    La fel a fost si situatia cu SOS si Sosoaca. Diferenta este ca SOS este un partid minuscul fara resurse si cu putini membri, format in urma cu doar trei ani, in timp ce AUR este un partid mai vechi de dimensiune medie ce nu avea voie sa aibe niste caricaturi de filiale nationale conduse de niste ilustii necunoscuti si mai ales, nu avea voie sa nu aibe o doctrina ideologica foarte clar definita si o platforma electorala bazata pe programe concrete scrise de specialisti si aplicabile in mod real in economie si in societate.

    Este trist faptul ca AUR s-a prezentat in acest fel, cand putea in mod real sa devina principalul partid de opozitie si o alternativa cu sanse concrete de a castiga puterea chiar si cu un mic ajutor in urma unei aliante cu SOS, alt partid anti sistem. Oamenii care au mers la vot au votat cu AUR, nu cu Simion si Târziu, pentru ca vroiau schimbarea sistemului, ori tu te prezinti cu o doctrina inexistenta bazata pe o ideologie incerta si nedefinita, la fel ca si partidele “clasice” PSD, PNL, USR, PMP, UNPR, etc., cu o organizatie centrala varza si cu niste caricaturi de filiale locale, cu cativa lideri “providentiali” care sa faca gargara si scandal, nu cu o echipa de profesionisti care sa propuna niste proiecte reale si aplicabile.

    Daca Simion, Târziu si toata conducerea centrala a AUR nu se retrag si nu trec pe posturi/functii onorifice lasand sa vina in locul lor niste profesionisti care sa restructureze partidul din temelii si sa clarifice doctrina ideologica, dar mai ales sa propuna niste proiecte concrete aplicabile in mod real in economia actuala, atunci AUR este “pa”! Daca resusesc sa faca acest lucru au sanse sa se duca spre 30% la parlamentare si sa ajunga in turul doi la prezidentiale, dar nu cu Simion ca si candidat.

    Nu este greu sa faci proiecte, ca se pleaca de la o nevoie sau de la o lipsa reala din piata, dar iti trebuie specialisti care sa ti le faca si care sa le puna in practica! Ori cand tu nu esti capabil sa atragi specialisti si ai conducerea formata doar din gargaragii su ultrasi…
    Pleci de la una dintre numeroasele analize disponibile gratuit pe piata si iti propui ca in mod real sa rezolvi o situatie. De ex una dintre aceste analize spune ca in Romania numarul vacilor in 1990 era de 5.380.780, iar in 2021 numarul vacilor din Romania era de 1.864.577. Prost sa fi si sa nu iti dai seama ca in acest sector este o problema grava.
    Formulezi concret o strategie. Noi partidul AUR ne propunem ca:
    – in 5 ani sa punem bazele unui sector zootehnic sustenabil, durabil, eficient si competitiv, marind numarul de vaci
    – in 10 ani dorim sa refacem numarul vacilor la nivelul anului 1990 si sa crestem eficienta in exploatare
    – in 20 de ani dorim sa avem un un intreg sector bovin competitiv la nivel international, cu institute de cercetare pentru a asigura o buna baza genetica, cu difernetieri clare intre rase si specializari pe rase de carne si rase de lapte, cu o productivitate crescuta, etc.

    https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/cresterea-animalelor/7528-cum-a-parcurs-zootehnia-romaneasca-drumul-de-la-comunism-la-capitalism.html
    https://timlact.ro/evolutia-efectivelor-de-bovine-in-romania/

    Doar asa atragi specialisti care sa-ti faca si sa-ti puna in practica propiecte reale. Ii poti atrage atat din mediul privat cat si din sectorul bugetar. Indiferent de domeniu.

    https://www.fermamoaradomneasca.ro/fermele-noastre/
    https://www.fermamoaradomneasca.ro/cercetare/
    https://www.fermamoaradomneasca.ro/despre-noi/

    https://www.usamv.ro/index.php/ro/facultati
    https://www.usamv.ro/index.php/ro/cercetare/unitati-cercetare-dezvoltare

    Nu uita ca daca se pleaca de la o chestiune banala ca si cresterea vacilor, nu este numai despre vaci! Este despre o gramada de chestiuni, probleme si posibilitati de dezvoltare plecand de la dezvoltarea rurala, trecand prin diverse ramuri ale agriculturii si prin diverse domenii stiintifice inclusiv de cercetare si ajungand pana la industria alimentara, HoReCa, turism, agro-turism si chiar retail (Gostat, Alimentara si Aprozar ring a bell cuiva?).

    _____
    Apropo de ROEXIT,
    Exitul nu trebuie sa fie definitiv pe stil Brexit. Vezi legatura Elvetiei, Islandei si Norvegiei cu UE. Poate ceva de acest fel.
    Un ROEXIT pe model Brexit va fi imposibil, principalii opozanti fiind cei peste 7 milioane de emigranti romani + familiile lor din tara care nu vor vota nici o data favorabil pentru asa ceva.

    _____
    In alta ordine de idei, sunt aproape in totalitate de acord cu analiza asta:
    https://trenduri.blogspot.com/2024/06/alegerile-pe-care-nu-le-castigat-nimeni.html
    https://t.me/DanDiaconu/4045

    Reply
    • ROEXIT este termenul generic pentru o cu totul altă politică. Evident că dacă UE ar vrea schimb liber, nu ne strică. Dar să nu vină la pachet cu oligopoliile pe energie şi “piaţa liberă”. Din ce urmăresc eu, MERCOSUR ar fi un model real economic integrat care ar putea funcţiona în UE. DAR principala problemă este decalajul de Vest care nu se poate recupera fără a avea graniţe solide care să facă dificilă scurgerea în primul rând demografică care este principalul asset, înainte de pomi, aur şi energie. La asta nici măcar Orban nu are o soluţie, după mine libera circulaţie a forţei de muncă trebuie taxată în sensul că ţările care primesc să plătească către ţările care pregătesc o sumă imensă care să descurajeze fluxul. Evident că asta nu va convine niciunei ţări din vest deoarece ei au nevoie de forţă de muncă puţină. Evident că constrângerile nu pot fi practice şi trebuie soluţii inventive. Ori demonizaţii de la capul UE au idei pentru paşapoarte de vaccinare, dar nişte paşapoarte de muncă care să distribuie beneficiile forţei de muncă şi către fermele de sclavi din est. Ori acest lucru nici măcar nu este discutat, darămite să sperăm că România poate deveni o Elveţie care să negocieze cu UE.

      Dacă te uiţi bine, toate ţările care au tratate speciale cu UE sunt PESTE nivelul de trai mediu din UE şi au economii mai puternice, fiecare cu specificul ei. Deci ele beneficiază de fluxul de forţă de muncă, de taxe vamale zero, dar păstrează independenţa politicii fiscale (ca Elveţia), păstrează energia (ca Norvegia) şi sunt oricum prea departe ca UE să poată să sugă ceva de la ei în cazul Islandei care oricum îşi păstrează dreptul să pescuiască tot ce vrea muşchii ei.

      De aia, eu cred că un ROEXIT pur şi rapid, este singura direcţie clară pe care trebuie să ne-o asumăm şi apoi să vedem consecinţele şi ce putem trage din asta. În cel mai rău caz ce se poate întâmpla mai rău decât perspectivele actuale? Cu adevărat, starea actuală să zicem că nu e dezastru 100%, dar dacă judecăm unde ajungea Grecia dacă făcea un GREXIT în 2012, comparat cu unde e acum, vedem ce proşti au fost că au dat înapoi. Nu doar că au pierdut proprietăţi, resurse şi în general au primit depresie şi ştampila de leneşii Europei. Grecii au pierdut toată forţa de muncă calificată, toate vârfurile în toate domeniile. Au ajuns stomatologii greci să scoată măsele pe caiet şi să plănuiască fuga în afară de atâta jale. Sunt lucruri nasoale care sunt cimentate în indiferenţa presei şi le aflăm pe ici pe colo deoarece toate statisticile sunt măsluite.

      Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.