Ruşine români, ruşine ortodocşi!

Oameni care nu vor să voteze deoarece ei sunt mai deştepţi şi mai superiori decât toţi candidaţii. Atât de scârbiţi de vot, încât din mândrie demonică nu consideră pe niciun candidat vrednic de votul lor, care costă 5 minute.

Oameni care nu ştiu cu cine să voteze deoarece bagă capul în nisip la problemele cetăţii şi probabil la toate problemele, preferând evadarea în propriul spaţiu virtual, al lecturii, al vizionării de youtube-uri, al muncii de zi cu zi, dar în niciun caz al arenei citadine unde cutremurele sociale au loc de pe o zi pe alta, dintre care închiderea bisericilor a fost unul din ele care ne-a afectat pe toţi.

Oameni care votează cu PNL sau USR deoarece ei se cred foarte deştepţi şi nu se coboară la nivelul lui Şoşoacă, care le produce o stare de “tulburare”. Părinţi care îşi duc copiii la împărtăşit dar votează cu USR ca să le ofere o ţară unde drepturile minorităţilor sexuale sunt primul punct pe ordinea de zi.

Toţi aceşti oameni i-am întâlnit la biserică în Duminica Orbului. Cu toţi am schimbat o vorbă două, deşi din discuţii fiecare încerca să mă convingă de ce este el cum este: prea deştept ca să voteze cu luptătorii anti-sistem, prea spirituali şi înaţi duhovniceşte ca să fie preocupaţi de chestiunile cetăţii, prea inteligenţi şi intelectuali ca să voteze cu o grăsană care tună şi fulgeră împotriva Forumului.

Aceşti oameni există şi deşi au avut parte de sfaturi şi de îndemnuri, au rămas în blocaj mental. Blocaj datorat tocmai de fatalismul de care vorbeam în articolul referit. Bolile spirituale ale ortodocşilor sunt multe şi negura foarte naşpa. Deşi durerea şi caznele iadului apocaliptic le trăim deja, dar din cauza afundării în patimi şi în slăbiciuni, picătură cu picătură pânza ochiului duhovnicesc se îngroşază şi mâinile care trebuie să ia arcul în braţe şi să tragă săgeţi (duhovniceşti) nu mai sunt în stare nici măcar să ridice o ştampilă.

13 thoughts on “Ruşine români, ruşine ortodocşi!”

  1. Îmi pare rău de frăția ta că te consideri mare ortodox votând cu DIVORȚATA Șoșoacă, aliata mișcărilor HOLISTIC FEST și care a mers la Cuvioasa Paraschiva o singură dată în viață, în toamna lui 2021, cu singurul scop de a asmuți Jandarmeria asupra Bisericii. Fiind ocupată cu grohăieli și împinsături chiar în timp ce se rostea în comun rugăciunea “Tatăl nostru”. Ai pus un “vot ortodox” pe o Pussy Riot cu basma de credincioasă. Domnul cu tine!

    Reply
    • o grămadă de BS, avem nevoie de Şoşoacă, aşa cum e, este de 100x peste restul; sloganul AUR e “Patrioţi în UE”, cel mai aproape partid de ce avem noi nevoie, după AUR ar fi fost UDMR!

      Reply
  2. voi chiar credeti ca “votul” vostru “conteaza” !? Sfinta naivitate ….. Jocurile sunt facute in culise, noi NU contam in aceasta ecuatie !! In ceea ce priveste “religia” sunt multe , foarte multe de spus …. nu e locul si nici momentul . Sunt peste 3500 de “religii” pe glob, dar hei, ortodoxia e cea mai si cea mai “adevarata” ….

    Reply
  3. Referitor la titlu, am două întrebări, oarecum retorice:
    Pentru a fi român adevărat, e de ajuns a avea cetăţenie română?
    Pentru a fi ortodox adevărat, e de ajuns a fi botezat ortodox?
    Nu vi se pare că pe plaiurile mioritice sunt foarte puţini români şi foarte puţini ortodocşi?

    “Bolile spirituale ale ortodocşilor sunt multe…”
    Numesc doar trei: dezbinarea, ignoranţa, nepăsarea. Demne de un ortodox, aşa e?

    Reply
    • în articol m-am referit la ortodocşii care sunt “practicanţi”, cu care m-am întâlnit la Biserică; nu vorbesc de restul care nu au nici cea mai mică preocupare religioasă, aceştia fiind cu totul întunecaţi sunt total pierduţi; în sensul că nu am aşteptări de la ei şi doar o minune îi poate trezi; dar la cei care teoretic se declară ortodocşi şi zic crezul, ar fi fost firesc să am aşteptări de trezvie socială însă realitatea a fost exact inversă

      Reply
  4. Dupa cum am spus prin diverse comentarii in urma cu cateva zile:
    – nici un partid politic nu a avut vreun proiect economic sau social concret si aplicabil in vreun domeniu
    – problema SOS ai AUR este ca nu au structuri puternice in teritoriu iar candidatii, acolo unde i-au avut, fie au fost niste ilustri necunoscuti de care nu stia nimeni nimic, fie niste dubiosi cunoscuti pe plan local pe care lumea i-a respins
    – SOS va trece pragul electoral, desi eu speram sa ia aproape de 10%, iar afirmatia lui Sosoaca ca SOS ar avea in jur de 32% este una fantasmagorica; daca se mobilizeaza bine si isi pun mintea cu adevarat la munca, este posibil ca la parlamentarele din toamna sa obtina in jur de 10%; oricum au trecut pragul la europarlamentare, dar cateva procente in plus nu ar fi stricat
    – AUR va avea scor slab la locale dar posbil sa obtina peste 20% la europarlamentare si peste 25% la parlamentarele din toamna fiind in opinia mea principalul de partid de opozitie; nu stiu ce s-a intamplat cu votantii lor la europarlamentare, par sa se fi pierdut pe drum, dar daca se mobilizeaza cum trebuie, pot obtine in toamna spre 30%, mizele dintre locale si nationale fiind total diferite
    – SOS + AUR ma asteptam sa ia un 15-20% la locale si un peste 20%, chiar aproape de 30% la europarlamentare; sunt cam pe acolo pe unde am zis eu, dar as mai fi vrut sa castige cateva procente in plus; lipsa proiectelor reale si mai ales a structurii organizatorice teritoriale si-a spus cuvantul; daca SOS este un partid nou si minuscul, AUR nu are nici o justificare sa se prezinte atat de lamentabil; daca se prezinta bine si pun osul la treaba in mod real, in toamna pot face peste 30% la parlamentare, dar mai conteaza si candidatul la presedentie care ar fi bine sa fie unul comun ca sa-si poata uni eforturile si resursele si poate intra in turul doi
    – PCR-ul numit mai nou “Coalitie”, ma asteptam sa ia in jur de 40%, preferabil sub, tinand cont ca in mod real PSD este cotat cu putin peste 30% iar PNL cu ~15%; se adevereste din nou ca votul, ca si dragoseta, nu ca e orb, dar trece prin stomac; asa cum am mai apus si am pus si link-uri, ~80% din populatia din Romania castiga maxim echivalentrul salariului mediu pe economie si PSD-ul i-a umplut de mariri si pomeni in ultimii doi ani, iar dupa maririle de taxe de anul viitor aceste categori de oameni vor fi practic neafectati.

    Sunt totusi si cateva castiguri. Ma bucur nespus de faptul ca niste “mari personalitati” si-au luat niste mui epopeice de le-au sarit dintii din gura exact cum sar paiele de la combina. Ma refer la unii ca Gheorghe Flutur, sau la Firea + acoliti PSD-isti de-ai ei din teritoriu cum sunt cei de la Slatina.
    https://evz.ro/surpriza-la-slatina-intr-un-fief-psd-candidatul-pnl-mario-de-mezzo-a-castigat-primaria.html

    PS. Ti-am spus ca Alcooluța castiga detasat la Craiova.

    _____
    Apropo, asta este o abordare total gresita si nu cred ca va aduce nici un castig:
    https://arhiblog.ro/sosoaca-la-briusel/

    _____
    In Romania se va schimba cu adevarat ceva cand vor exista mai multi copii din acestia si cand vor avea drept de vot. Din pacate, de voie de nevoie, aleg sa plece afara si putin probabil sa doreasca sa se mai intoarca.
    https://arhiblog.ro/ce-este-scoala/

    bonus:
    https://arhiblog.ro/vrei-poate/
    https://arhiblog.ro/statul-roman-avut-mare-durere-oameni-medici-pandemie-stiti-unde-fost-durerea/

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.