Ce urmează după Kursk? Transnistria este o variantă

Nu am mai auzic nimic recent de Moldova, semn că e pace şi bine.

Acum că ucrainienii s-au degustat la pământ rusesc şi au văzut că nu le pică prea rău, ca să îl turbeze şi mai mult pe Putin, după ce o să se blocheze în Kursk se vor gândi şi la alte variante.

Şi cum pe frontul de vest apărarea ucrianeană pierde oraş după oraş, şi cum în nord vor fi respinşi pe măsură ce ruşii acumulează trupe, le mai rămâne doar Belorusia şi Transnistria. Cu Belorusia cred că le va rămâne pe final, când vor bate în retragere, în caz că ruşii chiar o să îi hăituiască până la est de tot.

Între timp însă se conturează condiţiile pentru ca Transnistria să fie “liberată” de către ucrainieni. Căci aşa va titra presa tembelă: “Transnistria eliberată de Ucrainieni”.

Reamintim cititorilor mai noi, că am tratat pe larg aici scenariul escaladării răzbelului pe filonul moldovenesc şi cum putem noi românii fi traşi în acest măcel şi aruncaţi carne de tun în faţa ursului, ultima dată aici. Însă majoritatea discuţiilor mergeau pe recunoaşterea Transnistriei ca parte a Rusiei şi atacarea acesteia de către Moldova.

Acum vedem însă încă o variantă. Deorece deja au văzut că dacă îi atacă pe ruşi, aceştia nu răspund cu nucleare, ba chiar bat în retragere, ucrainienii se uită cu nesaţ şi la Transnistria. Nu doresc să o păstreze, mai bine zis, nu acum, dar ar vrea să scape de orice risc din spate în caz că ruşii vor încerca ceva pe frontul de la Herson, din direcţia Odesa. Dar chiar dacă nu încearcă ruşii şi va fi vreodată o circumstanţă prin care ucrainienii vor plănui să atace Crimeea din nou, foarte plauzibil să gândim că ar securiza mai dintâi Transnistria.

Care între noi fie vorba nu cred că sunt sinucigaşi, dar cine ştie … la nevoie, poate-poate.

După ce îi vor măcelări pe ruşi, cel puţin pe soldaţi, ucrainienii probabil fie vor lăsa ceva trupe acolo să se asigure că populaţia nu mişcă în front, fie îi vor pune pe moldoveni să se ocupe, de unde casus beli pentru ruşi împotriva moldovenilor, de unde pretext de escaladare.

1 thought on “Ce urmează după Kursk? Transnistria este o variantă”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.