Germania – o turnură mai nasoală ca Kursk

Germania a făcut o întoarcere cu privire la politica sa faţă de Ucraina. Deocamdată, oficial, avem doar anunţul că Germania va tăia orice finanţare a Ucrainei, cu menţiunea că anvajamentele deja făcute vor fi duse la capăt (evident, doar sunt nemţi). Dar după acestea, nicio altă plată nu se va face către Ucraina. De ce? Două explicaţii, una de faţadă (e criză, nu mai sunt bani, trebuie tăiate cheltuielile), a doua, mai de dedesubt ar fi că Germania are dovezi că conducta Nord Stream 2 a fost bombardată de ucrainieni, deşi americanii s-ar fi opus.

La suprafaţă, justificarea tăierii ar veni din specificităţile politice interne, din mâncăreala internă mai bine spus. Anunţul vine însă în momentul în care Germania a dat primul mandat de arestare legat de bombardarea conductei de petrol Nord Stream 2 pe numele unui ucrainean “Volodymyr Z” care trăia în Polonia la momentul condamnării din iunie. Din păcate, polonezii s-au mişcat greu şi respectivul a fugit: “Ultimately, Volodymyr Z. was not detained, because at the beginning of July he left Polish territory, crossing the Polish-Ukrainian border,” Adamiak said. [2]

Ulterior, Wall Street Journal a publicat un articol pe larg unde ies la suprafaţă mai multe amănunte picante ale atentatului. Evident, toată povestea este coafată, ce este însă notabil este că li s-a permis publicarea acestor informaţii.

Pe scurt, un general ucrainean a venit cu planul (de bombardare) la Zelensky care a dat ok-ul. Ulterior CIA a aflat şi i-a cerut lui Zelensky să renunţe la plan, iar Zelenskz a executat însă generalul respectiv a turbat şi nu l-a ascultat.

Deoarece WSJ e pe bani, o poveste a articolului o puteţi găsi gratuit pe Zerohedge. Planul ar fi costat 300.000$ şi a presupus folosirea unui yaht cu un personal de 6 oameni.

Dincolo de gargara povestei noi doar observăm că pare o variantă care face într-o măsură acceptabilă o tentativă de spălăcire a vinovaţilor şi probabil a clienţilor acestui atentat, anume americanii. Dar nu doar pe americani îi spălăceşte povestea, care este evident un scuipat pe steagul nemţilor, în sensul că arată cât de incapabili şi de penibil sunt nemţii încât să permită să fie violaţi pe la spate de fratele mai mare (SUA) care teoretic trebuie să le fie protector. Povestea îl spălăceşte şi pe Zelensky care deşi iniţial a acceptat, ulterior a anulat planul nebunesc. Dar evident, că planul nu a fost anulat şi de ce nu, nu mai contează.

Dacă orgoliul mioritic poate permite nenumărate abuzuri imperiale, cum ar fi de exemplu uciderea din culpă a unui român de către un militar american beat care ulterior a scăpat basma curată (vezi cazul Teo Peter), la teutoni, liniştea aparentă din momentul atentatului nu a fost decât un foc mocnit care creşte în intensitate pe măsură ce nemţii se prind că fără gazul rusesc vor ajunge o colonie irelevantă a unui imperiu în decădere.

Şi în final două cuvinte despre titlul ales la acest articol. Evident că incursiunea din Kursk este o escaladare a războiului. Decizia Germaniei însă este o întorsătură de aceeaşi amploare, dacă nu mai mare.

Pare o nouă aliniere a alianţelor şi dacă vi se pare prea dur, putem redenumi situaţia ca doar indicii cu privire la posibile noi repoziţionări a unor actori pe care îi credeam bine poziţionaţi de partea SUA în acest conflict. Zilele următoare vor aduce noi clarificări. Americanii vor încerca să rezolve problema cu bani şi vor promite nemţilor marea cu sarea. Însă presiunea BRICS este din ce în ce mai mare şi problemele economice ale decuplării nemţilor de gazul rusesc încă nu au fost rezolvate de unde sărăcia şi decăderea economică, produce schimbări politice majore, care chiar dacă au loc relativ încet, sunt clare şi sunt puternice.

Turnura Germaniei este mai nasoală pentru noi decât riscul escaladării produse de incursiunea din Kursk deoarece Ucraina are şanse mult mai mari să piardă fără ajutorul Germaniei. Pe de altă parte, deşi Germania e mai aproape de noi şi deşi economia noastră este mufată în primul rând la Germaniei, noi politic şi geopolitic suntem sclavi Imperiului, deci orice fricţiune între Germania şi Imperiu va produce nenumărate probleme pe meleaguri mioritice.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

[1] Nord Stream: Has the mystery of the Baltic Sea attack been solved?

[2] Germany Issues First Arrest Warrant In Nord Stream Sabotage Investigation

2 thoughts on “Germania – o turnură mai nasoală ca Kursk”

    • ce bănuiesc eu e că “anunţul” Germaniei e doar mac-mac pre-electoral; ar fi culmea să se trezească spiritul teuton, dar nu e imposibil, cel puţin la nivelul populaţiei există speranţe

      Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.