Peter Thiel despre Inteligenţa Artificială

Cine este Peter Thiel? Wikipedia vă poate da unele informaţii introductive. Dar de ce este el important (pe lângă faptul că e proprietar al Palantir, compania BigData care lucrează pentru CIA şi IDF?

Thiel este membru în grupul de broligarhi care l-au creat pe JD, viitorul preşedinte al SUA care va fi numit în urma asasinării viitorului preşedinte Trump. Cel puţin astea sunt unele scenarii posibile, deoarece după cum puţini analişti cunosc, mai ales experţii de pe meleaguri mioritice, funcţia de vicepreşedinte în SUA este total decuplată de preşedinte, practic VP-ul are importanţă doar dacă preşedintele este eliminat, pică, altfel VP-ul este un fel de Geoană la NATO: mac-mac cu presa şi fotografii dar zero contact cu deciziile, ca să nu mai zicem că şi zero input.

Evident acest grup de minioni (Thiel e abia al 200-lea bogătaş al lumii) încearcă şi ei o breşă spre putere. Trebuie menţionat că lupta actuală la nivel superior se duce între vechea gardă – proprietarii tiparniţei, adică Fed-ul care nu este nici federal şi nu are nicio rezervă, şi noua gardă – proprietarii IA şi tech, care deşi nu au în spate dolarul şi tot ce poate face acesta, au capacităţi operaţionale masive în domeniul high-tech, prin implicarea directă.

Pe şleau, ca să simplificăm, pe vremuri broligarhii de azi erau angajaţii babacilor care administrau conducta creditării, adică banul, băncile şi politica. Există acum o schimbare a gărzii, de unde tentativa gărzii noi de a impune CDBC-urile deoarece ei controlând tech-ul vor putea efectiv anula rolul dominant al vechii gărzi care decide politica monetară şi face practic legea în domeniul financiar.

De asta noua gardă are nevoie de influenţă şi de aia Trump a dat-o recent pe Bitcoin deoarece probabil visează şi plănuiesc la faimoasele şi mult-anunţatele CDBC-uri care însă nu prea pot funcţiona paralel cu dolarul şi e nevoie probabil de un război nuclear înainte pentru a le justifica introducerea şi pentru a crea pretextul introducerii controlului total big tech asupra societăţii.

Bâlbâiala cu care Thiel, fiind pus în poziţia dificilă de a da un răspuns evident moral şi simplu dar care să calce pe coadă garda veche, bancherii evrei mai precis, încearcă să evite răspunsul ne dă indicii clare de cât de efervesventă este bătălia în subteranele puterii şi cât de mult se sapă între ei. Thiel este ca un pudel care mârâie cu frică şi cu coada între picioare când i se cere să discute despre buldogul bătrân, adică bancherii evrei care conduc SUA şi lumea. Cam asta e imaginea din video.

Evident că conflictul nu este unul unidimensional. Rolul celor două segmente de oligarhi, bancherii evrei şi broligarhii pro-evrei (din care şi Musk face parte) este oricum unul sincron când vine vorba de multe aspecte, printre care şi afinitatea faţă de Israel şi antirusismul fervent. La broligarhi ce se evidenţiază ar mai fi pseudo-capitalismul. Musk se declară capitalist dar supravieţuirea lui e datorată banilor pompaţi de guvern şi reglementării favorabile de care nu ar fi avut parte dacă SUA ar fi capitaliste.

1 thought on “Peter Thiel despre Inteligenţa Artificială”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.