Upgrade la statutul de Colonie – v2.0

Ultimul update la statutul de colonie UE al Romaniei poarta numele Ciolos. In esenta Ciolos este un functionaras european cu niscavai diplome si o imagine “pura” in spatiul public. Singurele “pete” pe “imaginea” lui Ciolos ar fi legaturile cu lobby-ul OMG-urilor si faptul ca nevasta-sa este un dusman declarat al producatorilor de vinuri din Romania. Mai multe despre Ciolos puteti citi pe site-ul euractiv. Ce mi se pare ciudat, este ca inainte de a se stii varianta pe care va merge Klaus (alegeri anticipiate sau guvern tehnocrat), deja existau zvonuri pe unele site-uri ca la Bruxelles se stie deja numele viitorului prim-ministru: Cum protestele continuă în ciuda faptului că premierul Victor Ponta a demisioant, pare să fie clar faptul că Dacian Cioloș va fi noul premier al României până la alegerile din deecembrie 2016- scrie Euractiv. Potrivit surselor de la Bruxelles, președintele Iohannis îl va propune pe Dacian Cioloș, fost ministru al agriculturii și fost comisar european, pentru funcția de premier al României. Ideea de a avea un fost comisar în funcţia de premier este una bună, nu numai pentru faptul că va fi văzut bine la Bruxelles, dar și pentru că Dacian Cioloş este una dintre personalităţile publice care nu este percepută ca fiind coruptă. (Sursa) Conicidenta, calcule corecte sau inginerie? Deci in timp ce Klaus declara ca e dispus sa primeasca protestatari si in timp ce toti faceau guverne si proclamatii ale revolutiei, planul era aranjat. Totul s-a intamplat pas cu pas, cum stie Klaus. Etapa dezamorsarii am observat-o si eu. Acum traim etapa instalarii. In curand alte etape conforme planului … Sa ignoram insa conspiratiile si sa vedem lucrurile clar: ce merit are Ciolos si ce cauta el acolo? In esenta Ciolos este un amarat de functionar care e priceput la agricultura. Vi se pare Ciolos personajul care o sa upgradeze sistemul? Ca de schimbat, sa nu ne facem iluzii, nu suntem in stare … Pe larg despre planul pe termen mediu/lung puteti citi aici.

Read more

O scurta privire macro

“Revolutia” s-a dezumflat deja! Asa cum persoana baleiaza mereu intre ce ii spune mintea si ce ii spune inima, tot asa si multimile. Mintea calculeaza si calculele sunt reci, dar inima se incince putin (sau mai mult) si apoi se raceste incet-incet. Tot asa si multimile … Oamenii nu au iesit in strada pentru ca rational, acum trebuia sau acum chiar era momentul, sau ca rational acum s-a umplut paharul. Emotiile au facut ca lumea sa iese in strada. Prin urmare, era de asteptat ca emotiile sa se dilueze treptat … mai ales daca li se creaza cadrul de “diluare”. Pentru ca revolutia sa aiba un impact era nevoie de un program clar si de un deadline. La intalnirea cu Klaus trebuia mers deja cu acest program! Din pacate multimea nu a realizat importanta unui plan si unui deadline si crede ca daca o sa faca o mie de bannere cu cereri care de care mai hilare si mai aiuristice, o sa rezolve ceva. Despre program, cum trebuie sa fie ca sa aiba impact si cum trebuie impus am detaliat, nu voi reveni. Notez doar ca din pacate, aceste miscari nu au saltat in sus oamenii care trebuie si in ciuda faptului ca lucrurile sunt clare, ideea mea nu a prins. In schimb, fiecare isi face programul propriu, daca citesti acum orice blog are o lista cu 20-100 de revenidicari. Nu exista insa nici un mecanism de centralizare si nici un grup de initiativa. Nevoia unui grup de initiativa Bineinteles ca fara lideri revolutia este zero. Niciodata in istorie, o revolutie nu a schimbat nimic. Au schimbat istoria liderii care s-au saltat pe valurile revolutionare si care au reusit sa extraga si sa impinga spre rezolvare cererile oamenilor. De aceea un grup de initiativa era vital. Rolul acestui grup era sa elaboreze un program si sa initieze discutiile. Totodata, cineva trebuie sa mentina flacara aprinsa, sa coalizeze si sa unifice oamenii pentru ca multimea sa isi mentina forta coercitiva. Am ajuns astfel la problema principala a  romanului: fiecare roman vrea sa fie sef. Fiecare se crede cel mai destept si cel mai indreptatit sa tina carma. De aceea, revolutia a picat si de aceea nici o revolutie nu va avea succes in Romania, pentru ca in primul rand romanul s-a nascut sef. Si daca nu e sef, se ocupa cu subminarea sefului. Din asta reiese lipsa de coeziune, incapacitatea de a incropi un minim grup de actiune care sa elaboreze un plan si sa dea un sens miscarii, care desi initial s-a nascut din emotie, daca nu continua cu cap, s-a facut in van. Klaus = Captain Romania  Sau altfel zis neamtul potrivit la locul potrivit in momentul potrivit. Nu era om mai potrivit ca Klaus pentru deturnarea energiilor multimii. De aceea, fara demisia lui Klaus, revolutia este esuata oricum. Pentru cei care au studiat cat de cat tehnicile de manipulare si psihologia multimii, fiecare cuvant si fiecare pas (cu pas) facut de Klaus arata cat de nemteste a actionat tovarasul presedinte. Nu am timp sa analizez directia si centrele de

Read more

Dezamorsarea controlată

Am vazut la TV intalnirea lui Klaus cu “reprezentantii”. O mare dezamorsare controlata, cu clasica organizare si coordonare nemteasca. Fara UN PROGRAM cu cereri explicite si cu DEADLINE, intalnirile astea sunt de DETURNARE a energiilor. Marea intrebare este daca oamenii vor intelege aceasta manipulare. NEGOCIERI, DISCUTII sunt sloganuri din manualul inginerilor sociali specializati in gestionarea “revolutiilor”. Klaus a anuntat ca vor continua aceste intalniri. Sunt sigur ca va continua si sunt sigur ca baietii au un “termometru” destul de bun care o sa le spuna pana cand trebuie sa continue. Astazi, cei care s-au dus la Klaus sunt cat de cat in vizor, sunt prezentati. De maine, o sa fie o banalitate intalnirile cu “reprezentantii” si viata o sa reintre in normal.

Read more