Supradoza de fosfati afecteaza mai ales pe cei cu probleme de rinichi. Ideal pentru ei sa consume doar (sau mai multe) vegetale. Idem pentru cei cu probleme de inima. Fosfatii crescuti in organism aduc nenumarate probleme, de la oase la sistemul circulator. In SUA cantitatea de fosfatii din dieta este dubla decat normalul (1200 fata de 600). Fosfatii din carne si lactate sunt mai usor absorbabili in sange decat cei din produse vegetale, prin urmare ne afecteaza mai mult
In topul produselor cu continut prea mare de fosfati usor absorbabili se afla branzeturile, carnea de porc, pestele. Insa cele mai rele sunt bauturile cola care contin aditivi din fosfati ce sunt absorbiti aproape 100% in sange. Idem, aditivii din industria carnii (carnea injectata) folositi doar pentru aspectul estetic (culoare) si pentru cresterea … greutatii produsului, deci a profitului producatorului.
Ati observat un pui din comert facut la grill ce usor se face dupa ce apa se duce din el. Sau ce repede se arde chiar si la temperaturi usoare, chiar daca ungeti grill-ul cu mult ulei? Comparativ cu un pui de tara care nici nu e nevoie sa puneti ulei pe gril … Multi suntem atrasi mai ales de copanele si piepturile care nu au piele, ni se pare o afacere buna si mai ales suntem atrasi de aspectul estetic si de mentiunea pe pachet: „crescut fara hormoni”. Hormonii insa nu sunt singura problema mai ales la carnea de pui ci mai ales injectiile cu apa care sunt un standard in industrie, nu cred sa existe la raft carne neinjectata. Mai punem la socoteala si ca poate Dorel care face dosajul, a turnat nitel mai multa solutie concentrata in aparatul de injectie si ne miram de ce ne imbolnavim cand noi am mancat doar dietetic … pui fierti cu salata verde.
Iata si o parte nasoala: multi doctori nu prea stiu de cantitatea mare de fosfati din carnea de pui.
Avem deci inca un motiv sa tinem post. Ideal si de cola …
Se dau si preventiv (cand se observa o boala intr-o populatie de gaini ingramadite cate 10 pe mp, administrarea tratamentului poate fi deja tardiva) si se dau si pentru ca ingrasa.
Mai mult, se pare ca ingrasa (si imbolnavesc) si pe cei care consuma tratata astfel.
Nu cred ca e-coli rezista la fierbere/frigdere.
Ideea este ca pana ajung in tigaie, bacteria este plimbata prin toata bucataria.
Cine se poarta cu carnea de pui de parca ar fi contaminata bacteriologic si inca de o bacterie periculoasa?
Este taiat pe masa, masa este stearsa cu buretele cu care se spala vasele, cand este taiata, mai sar stropi, cutitul este sters putin si pe urma taiata painea, etc.
Asta cu „fara hormoni” e o chestie de marketing – se pare ca hormonii sunt oricum interzisi.
Dar s-a observat ca antibioticele produc ingrasare – deci se administreaza antibiotice in exces in acest scop iar de aici la bacterii rezistente la antibiotice e un pas foarte mic.
Hrana bazata pe concentrate proteice, uneori obtinute din animale moarte (asa s-a raspandit si boala vacii nebune care rezista la tratamentul termic).
Stresul e iarasi o problema – chiar gainile crescute la sol sunt si ele ingramadite vreo 10 pe mp.
Iar injectarea e o procedura standard se pare, pentru conservare si profit (apa vanduta pe post de carne), chiar vazusem intr-un magazin carne (bucati) prea-ambalata la caserole, FIX 500g/caserola.
Taiate cu mare precizie? Mai incercati.
Antibiotice le dau „preventiv” mai ales la noi. Am vazut un reportaj facut de Antena 3 pe la niste ferme … Mai nou am aflat ca puii sunt si o sursa de bacteria e-coli, oricat de mult i-ai frige si oricat de bine ai spala dupa. Singura sansa e sa nu ii aduci in bucatarie.