De ce un călător în timp nu poate vorbi la telefonul mobil

Filmul care a socat intreaga lume – cum l-a denumit OTV – este acesta:

[youtube YMZYMyBM48s]

M-a uimit “varianta” pe care o propune cel care a descoperit secventa: calatorie in timp. “Bomba” a fost preluata de toate televiziunile, de la zero tv pana la irealitatea care si-a propus recent de cand are un nou manager sa devina o televiziune serioasa, sa se diferentieze de can-can si sa ofere in sfarsit si romanilor un post tv serios. Ceea ce inca mai are de dovedit.

Dar, back to the … movie. Doua chestii am de spus: eu nu am vazut nici un device mic, subtire si negru in secvente, dupa cum propune desoperitorul. 2: daca cineva reusea sa calatoreasca in timp, nu putea sa-si traga un amarat de blue-tooth? Ca sa nu mai zic ca nu prea avea cu cine sa vorbeasca, reteaua de antene inca nu era implementata pe atunci.

Serios vorbind insa, filmuletul de pe youtube este un exemplu clar de imbecilitate crunta a mass-mediei si se poate incadra in aceeasi serie cu filmele despre presupuse OZN-uri care de fapt sunt baloane meteorologice. Ca sa mai satisfaca insa pofta de senzational, televiziunile promoveaza din cand in cand, cele mai nastrusnice tube-uri dandu-le astfel nu doar importanta pe care nu o merita, dar mai ales aratand cata lipsa de cenzura poate sa existe. Extrapoland aceasta lipsa de cenzura, de seriozitate si de profesionalism si la celelate stiri pe care le servim, punem intrebarea: la ce bun sa mai ai televizor? Trebuie sa va marturisesc ca de 3 ani de zile de cand nu mai am televizor, nu i-am simtit lipsa. Internetul nu doar ca imi ofera o sansa sa aleg mai bine ca televiziunea, anume si ce sa consum si de la cine sa consum, dar este si mult mai eficient: intr-o jumatate de ora cad dureaza un jurnal TV, pot viziona 20 de stiri, de exemplu, si bineinteles felul prezentari truncheaza mult si prezinta punctul de vedere al televiziunii respective. Pe Internet insa, intr-o jumatate de ora pot citi sute de stiri, si cele mai importante 10 dintre acestea le pot cauta in surse diferite sa vad perspective cat mai variate, ceea ce inseamna intr-adevar o mai buna informare.

Din pacate putini oameni au curajul sa se rupa de TV si sunt astfel mult mai predispusi la manipulare decat consumatorii stirilor de pe internet, iar “filmul care a socat intreaga lume” este un exemplu graitor.

2 thoughts on “De ce un călător în timp nu poate vorbi la telefonul mobil”

 1. Uimitor intr-adevar, cum gestul de a te scarpina la cap starneste valuri de prostie credula peste decenii.

  Nenea Donkey, cel mai probabil ce se vede in filmarea aia este joaca la unul cu laserul pe o cladire.

  Dar matale poti sa crezi ce vrei, se pare ca iti place mult sf -ul, conspiratiile, elucubratiile..

  Si mie imi placeau povestile cand eram mic. Dar am crescut mare, incerc sa ma adaptez la realitate. Incearca si tu. Mai tare.

  Reply
 2. Dacă dumneata eşti aşa de mare specialist, poate mă lămureşti şi pe mine cu privire la ceea ce am văzut în plin centrul Bucureştilor: http://marianhociung.wordpress.com/2009/05/23/drona-fulger-globular-sau-ozn/
  Aşa cum Aria 51 a fost o perdea de fum pentru dezvoltarea avionului invizibil, de ce atunci nu ar fi şi în cazul acestor obiecte ovaloide care tot apar prin multe locuri vorba tot despre nişte arme sau, poate, dispozizive de supraveghere, de spionaj, de manipulare a mulţimilor etc.?
  Aşa cum şi acestt “film” care ni se aruncă în ochi poate fi şi el doar un experiment de manipulare a maselor.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.