Emisiunea asta mi-a adus aminte de un articol mai vechi: Înapoi la ţară. Iată încă un argument pentru viaţa la ţară.
As mentiona totusi ca nici la oras nu ne obliga nimeni sa mancam doar produse care contin otrava asta. Este intr-adevar o realitate ca si legumele si fructele au ajuns pline de ingrasaminte si lipsite de vitamine, ceea ce din nou ne duce la importanta sa ne cultivam singuri hrana. Pare utopie? Pentru majoritatea, da, eu insa am cunoscut oameni care isi produc singuri hrana, nu au fost niciodata la un supermarket si nici nu folosesc ingrasamite excesiv.
Ca un paradox, daca discutati mai sincer cu taranii care produc legume pentru piata, cei mai sinceri va vor spune ca au un solar in care produc pentru ei si in care nu pun ingrasaminte la fel ca in ceilalti solari in care produc pentru piata.
Deci daca pana si taranul roman a ajuns sa nu ii pese de sanatatea fratilor sai, ce sa mai spunem de marile lanturi de hipermarketuri si de companiile internationale care produc majoritatea produselor alimentare?
Si macar daca ar folosi un ingrasamant „sanatos” sau ar respecta dozele.
Dar parca numai de ingrasaminte e vorba?
Pesticide, erbicide – destul de ieftine pentru a depasi de 2-3 ori cel putin doza recomandata, sa fie siguri ca nu pierd recolta.
A, si pesticidele – multe sunt sistemice, intra in compozitia legumelor, fructelor, nu raman la suprafata si se spala.
Cine crede ca maninca „bio” doar pentru ca ar cumpara de la „tarani” si nu de la hipermarket, viseaza…