Leul ne uimeşte şi când se-ntăreşte

Nici nu a zis Isarescu hopa-mitica bine zilele trecute si deja leul a muscat din euro ca dintr-o acadea si si-a revenit brusc la cote record pe termen scurt. Mai sa fie! Oare de ce s-au linistit atat de brusc investitorii care s-au speriat de tensiunile politice de la Bucuresti si care sa fie explicatia acestui ricoseu neasteptat?

Inteleg ca a intervenit BNR, dar chiar si cu nucleara daca ar fi dat, daca investitorii de care se zvonea inainte chiar erau speriati ca de bombe, tot ar fi vandut lei, ca chiar le-ar fi convenit interventia lui Mugurel ca le mai oferea un discount suplimentar, adica BNR mai tinea putin pierderea in loc. Ba chiar aceasta “fereastra de oportunitate” i-ar fi atras si pe altii care nu au fost atat de speriati pana acum incat sa vanda si prinzand momentul interventiei BNR, avand in vedere ca focul inca arde, ar fi fugit.

Sa explicam insa pe scurt ce inseamna interventia BNR asupra cursului caci multa lume banuiesc ca nu prea stie, altfel nu inteleg de ce inca mai exista “specialisti” care il lauda pe Isarescu ca tine lucrurile sub control. Interventia BNR nu inseamna altceva decat cumpararea sa vanzarea de lei sau de euro pe piata prin intermediul unor banci, astfel incat sa duca cursul in directia in care vor muschii lui Isarescu. Prin interventia sau lipsa de interventie, in momente cheie, BNR lasa sau tine cursul sub control. De fiecare data insa BNR castiga, caci de vreme ce poti sa manipulezi, poti sa si castigi destul de des.

Deci in ultimele zile BNR a reusit sa mute cursul cu aproape un procent pe zi, ceea ce denota un control neasteptat asupra cursului daca ar fi de luat in considerare premizele anterioare care sunt: investitorii s-au speriat de tensiunile politice si au vandut leul si BNR nu a putut sa tina in frane situatia. Ori acum tocmai vedem ca de vreme ce tensiunile nu s-au dus, ba chiar s-au amplificat, BNR nu doar ca a putut sa tina leul ca sa nu mai pice in continuare, dar chiar l-a intors de capastru de nu s-a vazut. Ce nu intelegem este cum de acum a putut si inainte nu a putut. Oare nu cumva nu a vrut?

Mânăreala asta nu ne demonstreaza decat inca o data daca mai aveam nevoie ca Isarescu face si desface cursul dupa cum vrea sa-si aranjeze el meandrele si nu ne vom chinui sa intelegem si nici nu ne pasa care sunt meandrele lui cata vreme cat timp capul lui Isarescu nu va cadea, Romania nu are nici o sansa de dezvoltare. Iata deci ca nu investitorii s-au speriat, nu pentru certurile politicienilor a picat cursul ci mai ales pentru ca asa au vrut muschii lui Isarescu din motive pe care doar el le stie (si poate si altii) dar care ne fac sa ne fie scarba si mai multa de acest personaj malefic care a inceput sa ne trateze ca pe un popor de oi care trebuie sa fie manati de caini dupa cum vor stapanii turmei. Iar “pastorul” Isarescu, pentru o sticla de vin isi face treaba si mana cainii (cursul s.a.) in directia care trebuie, caci altfel stapanii vor pune alti caini pe oierul Mugurel, ceea ce bineinteles nu ii convine si daca tot a intrat in hora, acum o joaca pana la sfarsit. Care sfarist spreram sa vina cat mai repede.

2 thoughts on “Leul ne uimeşte şi când se-ntăreşte”

  1. in perioada asta a anului , de obicei acesta era trendul euro pentru ca este perioada de concedii pentru cei din afara , care vin sa schimbe euro pentru a-i arunca in consum . Si binenteles ca onor guvernatorul a facut tot posibilul ca euro sa scada pentru ca “capsunarii” , cum li se spune celor ce muncesc pe-afara , sa primeasca cat se poate de putin la schimbul euro . Dar isi va relua trendul ascendent imediat dupa 1 septembrie , fara probleme si indiferent cine se odihneste pe scaunul de la Cotroceni sau de la Victoria .

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.