După accidentul nuclear de la Fukushima, Japonia a introdus „noi standarde” de securitate alimentară din punctul de vedere al nivelului de radiații acceptate. De asemenea, a permis guvernelor regiunilor să adopte legi mai … tolerante cu deșeurile nucleare pentru că pur și simplu nu există soluție la Fukushima.
The government also established new standards for radiation levels in foods.
sursa
Dar nu doar nivelul minim al radiațiilor din alimente ci și nivelul minim al radiațiilor din mediu (aer, apă, sol) care în mod normal, conform studiilor științifice, impune evacuarea unor regiuni. Acum legea a fost modificată, din motive … umanitare. Altfel spus, zeci de ani de experiențe științifice care au stabilit un nivel minim de radiații cât de cât accetabil din punct de vedere al efectelor, au fost băgați la groapa de gunoi pentru a face față „urgențelor” sociale ale momentului. Această din urmă lege a fost necesară deoarece altfel ar fi fost obligatorie evacuarea unuia dintre cele mai mari orașe din lume cu populația de aproape 20 de milioane de oameni – misiune evident dăunătoare politic care ar fi dat jos cu partidul aflat la guvernare de decenii în Japonia, dar care cu siguranță ar fi avut și implicații economice și sociale vaste.
Japonia este un exemplu interesant deoarece fiind o societate dezvoltată, democratică cu o populație obsedată de respectatul regulilor și a legilor, a ales să nu încalce legea (cum au făcut parlamentarii noștri încă de la început, continuând lucrările după declararea ședinței încheiate) – deși probabil scopul scuza mijloacele – ci au modificat legea pentru ca adevărul științific să fie modelat după cerințele politicie, sociale și economice.
Cu ocazia Covidului, fenomenul subordonării adevărului științific medical consensului fabricat este dus la extremă. Spun dus la extremă deoarece nu este prima dată. Germania nazistă unde teoria rasei superioare era sprijinită de studii pseudo-științifice și de „cercetători” supuși partidului nazist a fost un prim exemplu. Un alt exemplu avem în vremurile noastre, negarea însăși a biologiei care este intersiză atunci când afirmă că există două sexuri: masculin și feminin. Însă prima categorie de studii științifice care sunt „arse” în public precum cărțile sunt studiile statistice. Orice studiu statistic care scoate în evidență o opinie împotriva consensului este atacat și neutralizat. Nebunia merge până acolo încât unui laureat al premiului Nobel care a descoperit structura ADN-ului – deci o autoritate pe felia sa – i s-a retras acest premiu [sursa] deoarece acesta a declarat că negrii sunt mai proști ca albii – lucru confirmat de nenumărate studii statistice [sursa].
Iată însă un incident nerelatat în presa din Românika care demonstrează cele expuse mai sus. În revista studenților de la Universitatea Johns Hopkins (cei care au pus la dispoziție prima hartă a cazurilor de Covid live – încă funcțională – și mențin un puternic centru de resurse științifice legat de Coronavirus) s-a publicat un articol care demonstra că COVID-19 nu a avut un efect asupra procentului de morți în rândul bătrânilor și de asemenea că virusul nu a crescut numărul total al morților comparativ cu cifrele istorice. O știre bombă care a fost ulerior preluată masiv, nu pentru că acest lucru nu se știa ci pentru că a fost publicat de o autoritate – o universitate medicală care s-a evidențiat în analizarea și informarea cu privire la Covid.
Dar nealinierea cu versiunea oficială a imaginii oficiale asupra pandemiei – una de frică și spaimă, una de teroare și disperare – nu a durat mult timp și ca orice minune a durat 3 zile (sau mai puțin – nu știu precis, dar mi-a plăcut formularea). Articolul a fost retras în urma presiunilor, motivul oficial fiind că … a fost sharat și folosit pentru a susține „nepotriviri periculoase”. Cum ar fi negarea utilității carantinelor, măștilor și a vaccinului. Altfel zis, deși realitatea este că Covidul nu a avut impactul care este pompat de fabrica de consens, deoarece articolul este folosit pentru a lupta împotriva consensului – de către rezistența nealiniată – acesta trebuie retras, chiar dacă din punct de vedere științific nu are nimic greșit – totul fiind niște calcule matematice simple, pe baza unor informații publice corecte, furnizate de CDC-ul american.
Într-adevăr numărul de morți din Covid a crescut, dar pe alte boli, s-a murit mai puțin. Gândiți-vă numai la numărul de accidente de mașină care având o rată a mortalității cu mult peste Covid, deoarece lumea a stat acasa, a scăzut drastic. Dar amănuntele nu contează prea mult cât faptul că articolul încurca propaganda oficială a noului reset.
Mai multe amănunte despre incident, puteți găsi pe Zerohedge. Personal, în România cred că situația nu este deloc similară: adică numărul morților probabil a crescut masiv, dar nu din cauza Covid-ului. Cum este sistemul medical românesc „cum este”, pus sub presiunea politică de a trata Covid-ul ca pe un cancer, deși este doar o pneumonie, toate bolile și toți bolnavii au fost subordonați Covidului. Dar măcar dacă acest efort ar fi dat roade și rata mortalității din Covid în România nu ar fi fost atât de dezastruoasă! În schimb, personal am auzit de cazuri de oameni bătrâni tratați cu dezinteres total și trimiși acasa la prima investigație după ce au avut simptomele virusului, fără test și fără tratament. Ulterior, ajunși într-o situație prea grea, au fost plimbați din spital în spital – că nu sunt locuri – și în cele din urmă au murit.
Deci adevărul este undeva la mijloc: Covid nu a crescut suficient de mult numărul de morți încât să se vadă în statistici, dar calitatea serviciului medical pentru celelalte boli a scăzut drastic și ne-a dus probabil cu vreo 10 (sau mai mulți ani) în urmă. Personal, deși trebuie să fac urgent o operație, mi-a fost recomandat de doctori să mai aștept, deoarece cu siguranță o să iau Covid în spital din cauza … situației.
Dacă niște banale studii științifice sunt negate, ce putem să zicem despre chestiuni mult mai complexe cum ar fi în ce măsură măsurile drastice obsesive de izolare, carantinare și impunere a distanțării sunt cu adevărat eficiente, dacă ținem cont și de psihologia și consecințele fiziologice ale stresului cauzat de alarmele atât reale cât și simbolice? Cum ar fi primit un studiu care tratează impactul social al stresului cauzat de dezastrul economic și incertudinea rezultată din măsurile de închidere pripite ale economiei și de impunerea unor așa-zise „măsuri” igienice implementate oricum fără nicio eficiență dar cu costuri astronomice pentru afaceri și care costuri sunt în final plătite tot de omul de rând?
Nu știu cum ar fi primit un asemenea studiu. Dar vă spun că nu mai e nevoie de niciun studiu care să arate că Covidul i-a făcut pe bogați mai bogați și pe săraci mai săraci. Și tot fără studiu, uitați-vă la cei care mor dacă sunt bogați sau săraci. Câți miliardari sau milionari ați auzit că au murit? Câți politicieni, lideri de companie cum ar fi de exemplu Warren Buffet care are peste 90 de ani? Credeți că alde Buffet respectă cu strictețe izolarea socială, purtatul măștilor și spălatul de cincizeci de ori pe mâini cu substanțe igienice? Puțin probabil … Ce îi separă însă pe bogați de săraci este faptul că bogații au mai multe … opțiuni. Adică ei nu se grămădesc la coadă la deschiderea unui magazin care oferă credite reduse deoarece ei dețin magazine și dacă au chef de cumpărături prin ele, le închid și vin în inspecție, evitâng aglomerarea.
Vedem cum bogătașii și luminații care veneau la schi la Davos în fiecare an de Crăciun, se mută acum la Singapore deoarece e virus mai puțin pe-acolo decât în Elveția. Ei au de ales!
Prin urmare să nu ne mirăm dacă știința este resetată. Pentru că o criză aduce atâtea oportunități, mai ales pentru bogații lumii, știința, statistica, trebuie resetată. Însă fraierii în această luptă sunt tocmai idioții utili care se fac sclavi în fabricile de consens, lucrând la fabricarea noului consens, fără a beneficia de nimic decât poate de o bucățică de zăhărel care să îi încurajeze să fie ascultători și data viitoare când minciunile vor fi și mai mari și probabil cu consecințe mult mai nasoale pentru melteni.