Pentru o imagine globală a evoluție prețului acțiunilor Pfizer, iată un chart
Deși acest articol nu se dorește o analiză financiară și nu conține recomandări de investiții – ba din contră – iată ce zice un site de specialitate:
Pfizer stock is flat this year on a lackluster fourth-quarter report, though the company called for $15 billion in full-year Covid vaccine sales.
Sursa: investors.com
Deși Pfizer vinde vaccinul de miliarde și deși veniturile sunt estimate a crește cu 44% în 2021, smart money nu pare interesat în stocul acestei companii. Reamintesc că însuși CEO-ul companiei a vândut acțiunile în ziua următoare anunțării aprobării vaccinului de către UE și se pare că știa ce face dacă ne uităm la cum a evoluat stocul.
Dar grosul vânzărilor insiderilor a avut loc recent, după cum putem vedea:
Cum de investitorii nu se grămădesc la ditamai borcanul de miere? Deși exsită competiție, cu siguranță vaccinurile sunt abia la prima tură și puține state sunt care au ajuns la 100% cât va fi – vrem, nu vrem – targetul impus de dictatura Noului Reset.
Nu știu să răspund la această întrebare decât că foarte probabil riscurile sunt mai mari decât câștigurile potențiale, ceea ce este un paradox pentru că dacă comparăm cu narativul oficial asupra eficienței vaccinului, ni se spune că riscul este de departe mult mai mic decât beneficiul.
Dar care să fie riscurile pentru investitori? Răspunsul îl găsim tot în articolul menționat mai sus: unele medicamente vândute de Pfizer s-au dovedit a fi mai proaste ca ale competiției și unele chiar sunt cu risc să fie interzise, deoarece se pune sub semnul întrebării raportul risc/beneficiu. Prin urmare, banii investiți în dezvoltarea și producerea acestor medicamente vor fi pierduți. Și unde sunt 1-2 sau mai multe medicamente ratate, poate să mai fie încă unul, poate chiar vaccinul care de departe este acum produsul ecuson al acestui producător de medicamente.
După cum spuneam, marii câștigători ai plandemiei nu sunt atât bigpharma cât cei care sunt beneficiarii programelor de „salvare” a economiei care sunt lansate ca urmare a închiderii economiei. Mecanismul problem-solution este din nou aplicat: se crează o problema (Covid) și se găsește o soluție (vaccinul – în plan medical și tipărirea de bani – în plan economic). Datoria SUA a crescut masiv în această perioadă și primii beneficiari sunt băncile care formează Fed-ul și toate instituțiile financiare americane care au acces la acești bani tipăriți.
Ca fapt divers, valoarea pe piață a acțiunilor Pfizer este de aproximativ 207 miliarde, cam cât este criptomoneda ADA și de 25 de ori mai puțin decât este capitalizarea Bitcoinului. În ciuda banilor pompați, grosul nu se duce la producători, deși avea creștere de 40% a cifrei de afaceri evident nu este ceva normal și sunt puține companii la acest nivel care să reușească așa ceva. Cu toate acestea, ingineriile financiare organizate de băncile centrale (de stat sau private) în cârdășie cu instituțiile de credit internaționale și cu the big 6 – marile bănci Too Big To Fail sunt exponențial mai profitabile pentru cei care sunt mai aproape de tiparnița banilor și apucă să beneficieze de ei prin credite cu dobânzi zero înainte ca valoarea banilor tipăriți să fie evaporată de hiperinflația care va veni.
Dar chiar și în acest context, cu atât mai mult creșterea masei monetare și inflația acțiunilor ar fi trebuit să pompeze și în Pfizer, dar se pare că investitorii au reticență față de această companie din motive necunoscute. Banii tipăriți și oferiți cadou americanilor, au fost folosiți pentru a pompa în acțiunile unei companii falimentare GameStop și de asemenea au pompat în toate piețele prețul la companii care nu au nicio bază fundamentală pentru aceste creșteri și cu toate acestea de Pfizer nu se atinge nimeni, ba din contră insiderii vând acțiunile? Care să fie explicația?