CBDC-urile şi canarul din mină + o paralelă cu filmul The Congress

O să încep cu partea uşoară. Vă recomand să vizionaţi The Congress (2013) cu Robin Wright pe care personal o cunosc din rolul din House of Cards unde o joacă pe Hillary Clinton. Pentru cei care au văzut serialul dar nu înţeleg legătura cu familia Clinton, le recomand să caute biografia lui Bill şi de asemenea, să caute pe google “Clinton body count” care este o conspiraţie similară conspiraţiei covid.

Pe scurt, în The Congress actriţa îşi vinde imaginea şi semnează cu studiourile de producţie un contract prin care aceştia vor putea folosi timp de 20 de ani imaginea ei (folosind inteligenţa artificială) între timp ea având interzis să facă orice altceva legat de cinema / video.

Filmul a prevăzut destul de interesant unele evoluţii. Acum 10 de ani a prevăzut de exemplu ce se întâmplă acum – vedeţi greva artiştilor de la HollyWood. Evident că realitatea bate mereu filmul, dar în ciuda switch-ului pe animaţie care are loc cam pe la jumătatea filmului şi a ethosului general prea melancolic şi mai puţin SFish, pe final există un alt switch extrem de interesat despre care nu mai zic nimic pentru a nu arunca cu spoilere aiurea. Dacă partea cu scanarea actorilor şi băgarea lor la naftalină este ok, partea cu apariţia unor noi droguri care transformă masiv omenirea şi duc la un split între realitate şi virtual este mai mult decât spooky. Şi cumva, deja există dacă ne uităm în SUA. Nu mai zic nimic despre film decât că are aceste 2-3 profeţii, una legată de cinema (inteligenţa artificială, scanarea actorilor), alta legată de iadul virdual şi altul de iadul în care va ajunge şi realitatea materială în urma acestui “progres” tehnologic care va permite “fericirea” digitală.

Despre CBDC-uri am scris destul de puţin deşi sunt un topic poate mai fierbinte ca războiul şi cu siguranţă mai fierbinte ca virusul care în 2-3 ani s-a fumat, dar CBDC-uril sunt viitorul, din păcate, vrem nu vrem. Iată aici un articol introductiv. Nu am scris din două motive: 1) sunt Work In Progress şi prin urmare, aşa cum cu virusul, carantina era o treabă, dar vaccinarea periodică cu explozia excesului de mortalitate e altă treabă şi mai degrabă despre asta trebuia să discut, tot aşa şi acum, degeaba discutăm despre faptul că vor să ne controleze prin CBDC-uri deoarece partea nasoală e că Antihrist ne va pune să ne lepădăm de Hristos, altfel ne va tăia CBDC-urile dacă nu o facem. Şi despre asta, am tot vorbit.

Iar motivul al 2-lea pentru care nu am vorbit este deoarece nu sunt la curent şi nu urmăresc subiectul. Recunosc că sunt prea slab pentru a putea să mă expun la atâta negativitate şi cumva încerc mai degrabă să fac ce pot cu ce am, acum şi aici, deoarece dacă ne luăm după semnale, trenduri, ştiri şi anunţuri, putem cădea în deznădeje. Deşi la nivel naţional rezistenţa ar fi posibilă şi cu siguranţă vor mai exista oaze de ţări care se vor alinia parţial sau deloc, vedem că pe meleaguri mioritice până şi patriotardul AUR consideră că fără UE nu se poate şi avem voie să fim patrioţi doar în UE, deoarece liberi nu ne duce capul. Jalnic!

Resoin D’etre

Din start trebuie să subliniem că dacă sistemul actual financiar ar fi unul sănătos şi economia nu ar fi în colaps din cauza super-financializării, CBDC-urile nu ar avea niciun sens. Nu ar avea nicio utilitate. Existenţa lor este argumentată ca aducând anumite avantaje, dar realitatea este că nu ar fi nevoie de aceste avantaje dacă s-ar repara sistemul, revenind la principiile economiei de piaţă şi ale democraţiei

Tehnocraţia

CBDC-urile sunt în primul rând strict legate de tehnocraţie: puterea celor cu bani, care se folosesc de tehnolgie pentru a-i controla pe “mâncătorii inutili”. Tehnocraţia nu poate progresa (sau o face greu) fără CBDC-uri şi acestea nu pot aduce altceva decât tehnocraţie.

Ca fapt divers, dacă forţele democratice ar fi suficient de puternice şi piaţa liberă ar fi o realitate măcar pe alocuri, Bitcoinul ar fi fost deja moneda globală folosită, oferind de departe mult mai multe avantaje tehnice decât CBDC-urile dar tăind evident puterea de control din partea stăpânilor actuali.

Claritate

În orice discuţie şi dialog despre CBDC-uri trebuie să clarificăm deci că toate argumentele PREZENTATE în favoarea acestora sunt nule din start deoarece Bitcoinul le-ar fi putut oferi de peste 20 de ani. Ce nu a oferit Bitcoinul este puterea de control şi prin urmare, acesta este principalul rost şi principalul motiv care împinge înainte această tranziţie spre CBDC.

Evident că puţini dintre noi avem ocazia să dialogăm sau să avem discuţii cu alţi oameni despre CBDC-uri, mai ales într-un forum relevant, dincolo de discuţii amicale. Pun accentul pe claritate deoarece trebuie să apelăm la acest principiu atunci când privim pe cei care promovează şi comentează despre aceste CBDC-uri, în sensul că trebuie să ne fie clar că aceştia sunt slugile elitelor şi automatoni programaţi să execute un program, fără să înţeleagă sau să raţioneze cu privire la acest program. De ce? Deoarece toate avantajele CBDC-urilor există deja şi puteau fi adoptate dacă se dorea. Mai puţin controlul însă … care nu se doreşte eliminat, ci din contră, în ciuda puterii actuale de control, se doreşte un salt la un control şi mai puternic, chiar total.

* * *

Ca fapt divers, personal nu agreez nici Bitcoinul şi nu îl propun ca alternativă, propunerea mea fiind menţinerea status-quo-ului şi readoptarea de către băncile centrale a principiului responsabilităţii fiscale, altfel spus eliminarea “hazardului moral” – un termen coafat care să încapsuleze de fapt stilul mafiot de administrare absolut abuzivă a finanţelor într-un grup mafiot, bine organizat, acoperit de un cadru oficial şi tradiţional, dar în fapt criminal, antiuman, anti-economic şi chiar diabolic.

Existând deci interesul elitelor şi tehnologia necesară implementării acestor CBDC, ne punem întrebarea de ce acum? Discuţia e lungă, dar un prim răspuns este deoarece altfel nu se mai poate! Dolarul este în cădere, în colaps, fiecare stat caută soluţii, SUA caută variante prin care să mai poată ţine în lesă măcar o mică grămadă de mionioni pe care să îi exploateze, dacă statutul de poliţai global este deja pierdut.

Cum dolarul este în colaps şi toate monedele acaret ale dolarului se resimt şi toate băncile centrale au probleme la fel de mari sau mai mari decât Fed-ul, există riscul ca în locul dolarului să apară alte monezi, ale unor alte puteri sau centre de putere. BRICS va discuta de exemplu pe finalul lunii eventualitatea lansării unei monezi similare SDR-ului FMI-ului care însă să fie un coş acoperit mare parte din aur şi parţial din alte monezi ale ţărilor participante şi eventual comodităţi. Nu vor reuşi după părerea mea, fiecare încercând să câştige o felie cât mai mare. Negocierile din BRICS sunt după părerea mea doar o reglare de conturi între grupurile de mafioţi ale familiei Euro-Asiatice şi fiecare acum vrea un teritoriu mai bun, dar după mâncăreala dintre ei, va rămâne unul singur care va dicta şi acesta este evident China.

Dat fiind că colapsul dolarului este mai mult rodul unui proces intern de erodare continuă şi exploatare până la extrem a limitelor sistemului (mă refer la bugetul FED-ului, tipărirea de trilioane, destrăbălarea datoriilor), deci nu ca consecinţă a concurenţei cu alţi competitori, am sentimentul că există un vid şi va fi o perioadă în care nu va exista o monedă dominantă şi nici măcar un sistem cât de cât funcţional care să garanteze continuarea comerţului global sau chiar eficienţa distribuirii resurselor şi a costurilor. Bunăoară, se va împinge pe testarea şi lansarea acestor CBDC-uri până la punctul culminant când un învingător va fi dominant şi acela va acapara apoi toate sistemele digitale locale introduse deja, în sensul că toate levierele de control ale unei monezi vor fi controlate şi manipulate dintr-o singură locaţie, la nivel de individ.

Fraza de mai sus este puţin condensată şi nu ştiu dacă mulţi o vor înţelege. Poate doar exemplificarea va aduce puţină lumină. Să zicem că eu Gigel, nu sunt fan NATO şi uneori mai critic Imperiul. Bidon dacă dă de mine din întâmplare, nu prea are ce să îmi facă. Legal mă refer. Poate cere statului român să ia măsuri, ideea e că nu îmi poate închide conturile, poate doar la anumite app-uri financiare care au sediu în SUA. Sau poate să mă sancţioneze, ameninţând băncile de la noi că dacă nu îmi închid conturile. Evident măsură cam nepractică, greu de pus în acţiune. SUA nu au reuşit să sancţioneze eficient Rusia, darămite pe mine. Şi chiar dacă băncile ar asculta de Bidon, poate eu aş avea cash şi Bitcoin şi nu aş fi afectat.

Ei bine, cu CBDC-urile, când acestea vor fi implementate, Isărescu va ieşi la pensie şi Chat GPT-urile de pe servere din Israel vor administra automat omenirea. Astfel, Chat GPT va urmărice zic pe Facebook şi dacă îl critic pe Biden, caz în care îmi va tăia accesul la hoteluri, unde nu voi putea intra cu sau fără cash.

În final un scurt cuvânt de ce am zis în titlu că CBDC-urile sunt canarul din mină. Ei bine, sistemul actual este suficient de “uns” pentru stăpânii actuali. Am zis că dacă s-ar putea, l-ar menţine în continuare deoarece PAX AMERICANA nu vrea să omoară oamenii ci vrea doar ca ţările “apărate” să cheltuiască 2-5% din PIB pe “înarmare” pe produse “compatibile”, nu pe sisteme luate de la ruşi cum fac turcii.

Dar deoarece sistemul este în colaps, CBDC-urile în vest, sunt folosite ca o variantă de a prelungi cumva sistemul de control prin puterea tehnolgiei. Ah, am uitat să zic: în China, nu mai au nevoie de CBDCdeoarece oricum statul controlează total cetăţenii prin tehnologia actuală, cum puteţi vedea în videoclipul de mai sus unde un cetăţean cu un scor social prost, este depistat automat de camerele de luat vederi şi i se interzice accesul la hoteluri. Probabil sistemul este acelaşi care s-a folosit iniţial pentru a interzice accesul sub un anume scor social la trenurile de mare viteză şi la cursele aeriene, fiind ulterior extins în întreaga societate.

Cu cât avansul în vest al CBDC-urilor va fi mai profund, cu atât avem semnalmente că sistemul financiar actual este aproape de colaps şi prin acestea vor dori să atenueze prăbuşirea, să inhibe dezvoltarea de sisteme alternative, independente şi distribuite (gen Bitcoin) şi să evite haosul social prin introducerea unui sistem poliţienesc total şi a unui regim de taxare draconic.

Şi în finalul finalului, CBDC-urile sunt mijlocul prin care vom ajunge în mai puţin de 20 de ani (cât prezice The Congress) în starea decăzută pe care o prezice filmul şi care este relevată abia în ultimele 5 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.