Actualităţi din Ucraina – 25 August 2024


Ruşii nu au “sărbătorit” ziua Ucrainei

Toată lumea se aştepta măcar la o salvă de rachete. Nu a fost aşa, adică ziua Ucrainei, 24 August, nu a fost ceva deosebit din punctul de vedere al “Operaţiunii Speciale”.

În expectatica rachetelor, Zelensky, i-a înjurat iar la maxim pe ruşi, i-a făcut cei mai criminali oameni de pe pământ şi altele. La pachet cu injuriile a adăugat şi că de acum înainte nu mai există frâne şi interdicţii pentru Ucraina, în sensul că poate lovi sub centură. Cât anume poate lovi sub centură nu ştim, cert este că probabil ucrainienii doreau ca ofernsiva din Kursk să ajungă la centrala nucleară. Vă puteţi imagina ce ar fi urmat …

Negocierile sunt kaput

Aşa cum am comentat, negocierile au picat. Le Monde comentează pe larg cum ofensiva din Kursk a terminat negocierile secrete care erau ţinute prin intermediul Quatar-ului şi aveau ca obiectiv o încetare a focului.

Vă reamintesc că personal nu cred în armistiţii temporare de genul Koreea de Nord vs Koreea de Sud. Sunt mulţi naivi care contemplă această variantă, fără să înţeleagă conceptul de balanţă de putere.

Am mai explicat în nenumărate articole anterioare că, în primul rând, negocierile sunt imposibile deoarece cei care au produs acest război, dacă doreau pace, nu îl porneau. Nu voi spune cine, dar iote că zic: SUA! Dacă SUA doreau pace în Ucraina, nu îi stimulau pe ucrainieni, nu îi spălau pe creier să le dea iluzii aiurea, nu le pompau ditamai acord cu Bartolomeu ca să pună umărul la formarea unei “identităţi” ucrainiene. Tot ce au făcut americanii în ultimii ani 20 de ani, încă de la forumul NATO de la Bucureşti din 2008, este să încerce să stimuleze Ucraina pentru a pune probleme lui Putin deoarece Putin le-a stricat meandrele cu preluarea Rusiei pe care o începuseră deja pe vremea beţivului şi trădătorului Elţin.

Tânguieli despre Kursk

Ucrainienii se vaietă că de vină pentru eşecul incursiunii din Kursk este Musk deoarece le-a tăiat macaroana tocmai când ei se apropiau de centrala nucleară de la Kursk care ar fi fost obiectivul lor. Evident sunt gogoşi, tehnic nu văd cum la doar 10 km de graniţă, cât s-au extins ei deja să le pice net-ul. De asemenea, nu văd de ce nu au putut să avanseze fără drone.

Dar chiar dacă dronele sunt importante, dronele care au net sunt cele care au misiuni la o distanţă foarte mare de controllerul lor, cum ar fi de exemplu dronele care atacă Moscova. Aş înţelege că alea au nevoie de netul lui Musk. Oricum răbdarea lui Musk este extraordinară, rezistă eroic la criticile nefondate ale ucrianienilor. Probabil însă Musk nu e cel care are butoanele ci evident guvernul SUA. Dar liderii armatei Ucrainei nu au curajul să critice americanii direct ci dau prin urmare în Musk pentru chestiuni evident ireale.

1 thought on “Actualităţi din Ucraina – 25 August 2024”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.