Actualităţi din Ucraina – 13 SEP 2024

  • deocamdată americanii nu dau ok-ul pentru lovirea “în adâncime” cu arme americane
  • hackerii ruşi sunt trimişi pe front să lupte ca orice soldat
  • începe războiul nuclear?

Deocamdată americanii nu dau ok-ul pentru lovirea “în adâncime” cu arme americane

După ce Putin a declarat că oferirea permisiunii Ucrainei să folosească arme de precizie cu care să lovească Rusia va însemna război direct Rusia NATO şi după ce ambasadorul rus la ONU a reiterat acelaşi mesaj în Consiliul de Securitate, americanii dau înapoi. Cel puţin aşa par. O să explic spre final.

Kirby a declarat că poziţia SUA în această chestiune nu s-a schimbat. Britanicii evident se vor alinia deşi deocamdată se fac că decizia va fi luată de guvern, dar problema e că sunt şanse minime ca britanicii să meargă contra americanilor şi de asemenea, unele componente ale armelor oferite de britanici sunt americane, deci teoretic au nevoie şi de acordul acestora. Cel puţin Storm Shadow.

Americanii au mai declarat, prin Kirby că Casa Albă ia în serios ameninţările Rusiei cu privire la faptul că ridicarea interdicţiilor de folosire a amelor americane pentru lovituri în adâncime în Rusia va fi văzută de Rusia ca un război cu NATO.

Am urmărit declaraţia lui Putin şi printre altele, acesta a explicat că folosirea armelor de precizie pentru lovirea în adâncime este tehnic imposibil de făcut doar de ucrainieni şi pe lângă folosirea sateliţilor NATO, aceste arme trebuie operate de soldaţi NATO deoarece ucrainienii nu au nici pregătirea şi nici cunoştinţele ca să le opereze. Credeţi sau nu explicaţia lui Putin, el a făcut-o preventiv pentru a justifica de ce o eventuală folosire a acestor arme va fi considerată de Rusia ca un atac al NATO şi prin urmare va acţiona în consecinţă.


Hackerii ruşi sunt trimişi pe front să lupte ca orice soldat

Hipsterii şi milenialiştii care cred că vor scăpa de răzbel dacă ştiu să dea clickuri pe tiktok se înşală. Nici măcar hackerii care se ocupă cu extragerea de informaţii de la inamic nu sunt scutiţi. Vedem asta de la ruşi care au totuşi suficienţi soldaţi. Printre alte plângeri care ajung la Rybar – principalul influencer rus care transmite actualităţi zilnic, face mapping şi analize, retransmite mesaje primite de la soldaţi – a ajuns şi informaţia că un grup de hackeri a fost trimis să lupte cu arma şi unul chiar a murit.


Începe războiul nuclear?

Un prim lucru pe care doresc să îl subliniez este că Putin nu foloseşte cuvântul RĂZBOI cu uşurinţă prea mare. Dacă aici pe blog comentăm despre război, punem taguri gen “Război nuclear” şi alte titluri clickbait similare, Putin în declaraţiile sale a evitat cuvântul război, de aceea a şi denumit războiul asupra Ucrainei OPERAŢIUNE MILITARĂ şi de aceea a şi impus în societate prin măsuri punitive folosirea acestui termen.

Cu privire la permisiunea de folosire a armelor NATO pentru lovituri în Rusia, Putin nu a ezitat ci a folosit cuvântul RĂZBOI. Adică NATO va fi în război cu Rusia. Ambasadorul rus la ONU a adăugat: “Nu cred că trebuie să vă explic ce consecinţie ar fi …

“NATO would become directly involved in military action against a nuclear power. I don’t think I have to explain what consequences that would have

Va ataca Rusia direct cu arme nucleare ţările NATO? Adică inclusiv SUA, deoarece asta se insinuează nu? Adică dacă Rusia va fi în război direct cu SUA, după cum ştim cine dă prima lovitură nucleară are şanse să câştige, mai ales dacă reducerea focoaselor nucleare chiar este reală.

Rusia va ataca cu nucleare doar dacă nu va avea de ales, iar asta depinde de succesul loviturilor. Dacă SUA va permite folosirea armelor sale, dar “din întâmplare” loviturile acestea vor fi irelevante strategic, Rusia poate că va mai avea răbdare ca să câştige Trump.

Deşi Trump pare a fi o speranţă pentru evitarea războiului nuclear, anumite voci de pe lângă Trump spun că planul lui Trump ar fi e să îl ameninţe pe Putin cu escaladarea, ca să îl forţeze să vină la masa negocierilor. Pe Zelensky e uşor să îl forţeze deoarece îi poate tăia macaroana. Dar cum ruşii sunt acum în marş accelerat spre Kiev, nu văd de ce ruşii ar vrea să negocieze. De asemenea, nu văd cum poate anume Trump să escaladeze, ce poate face? Le poate da nucleare ucrainienilor să facă ce vor cu ele? Caz în care ruşii nu vor mai avea de ales.

Mare dilemă pentru mine este dacă primele nucleare vor fi aruncate peste Ucraina sau pur şi simplu va fi lansare 100% din prima salvă. Am explicat de ce prima salvă e vitală şi condiţionează ca să includă toate nuclearele, am comentat recent aici.

Dacă loviturile “în adâncime” vor fi suficient de nasoale pentru ruşi, nu cred că aceştia vor aştepta ca în locul focoaselor convenţionale să fie montate nucleare. Reamintesc că ruşii nu au folosit până acum nuclearele deoarece au folosit “operaţiunea militară” ca pretext pentru antrenarea armatei, pentru pregătirea populaţiei, pentru războiul care va urma dezastrului nuclear.

Deoarece nu trebuie să fim naivi şi să credem că după nucleare urmează pacea. După nucleare urmează război total convenţional, cu toate forţele între ce mai rămâne din ruşi şi ce mai rămâne dintre europeni. Cu privire la americani, de aceştia se vor ocupa chinezii.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.