De ce Israel nu are alte variante decât atacul nuclear asupra Iranului

Alegerile din SUA sunt un punct de cotitură cu influenţe posibile masive pentru întreaga lume, dar mai ales pentru Israel. Pe scurt, este evident că Trump dacă câştigă va fi mult mai dur cu Iranul şi va favoriza Israelul în detrimentul Ucrainei – conform propriilor declaraţii. Reamintim pe scurt care sunt:

  1. “dacă ies preşedinte, termin războiul din Ucraina a doua zi” – mai nou zice că îl termină înainte să fie numit, imediat după anunţarea că va fi preşedinte. Planul lui Trump este să îi pună pe ucrainieni să cedeze şi să încerce să îl facă pe Putin să se mulţunească deocamdată, cu ce a obţinut, măcar pe mandarul său. Aşa cum a făcut şi cu Dombas. În ciuda frecuşurilor şi a agresivităţii ucrainienilor asupra rusofililor din est, Putin nu a atacat Ucraina în timpul lui Trump ci a aşteptat, consolidând Crimeea, făcând podul, integrând autoritatea, dar mai ales decuplându-se economic şi mai ales financiar de Imperiu şi minioni în expectativa războiului.
  2. “Iran nu ar fi avut curajul să atace Israelul dacă eram eu preşedinte” – asta spune tot. Trump e cel care a bombardat Siria în timpul unui dineu cu preşedintele Chinei, doar ca să demonstreze că este în stare şi că e macho.

Aşadar, principala dilemă a Israelului ce poate face pentru a-l ajuta pe Trump să câştige, deoarece varianta Kamala vedem că nu este una viabilă. Este de necrezut pentru sionişti că după atâţia bani pompaţi în politica SUA şi după atâta zbatere să se ajungă la ce s-a ajuns: Iranul să atace Israelul şi SUA să nu atace Iranul. Contextul, circumstanţele, cauzele care au dus la această situaţie nu există. Pe scurt, niciodată nu credeau sioniştii că în ciuda influenţei lor, se va ajunge ca SUA să nu declare noi războaie cum a făcut ci Iranul sau cu Afganistanul sau cu Primăvara Arabă sau cu Ghadafi sau cu Siria – toate făcute pentru a sprijini Israelul.

Până acolo merce SUA pentru a sprijini Israelul încât plăteşte mită Egiptului şi a plantat acolo un mutulică ca Iohanis al nostru care nu face nimic împotriva ordinelor primite. Vi se pare normal ca ditamai ţară musulmană (peste 90%) să aibă ditamai gardul către Gaza şi să nu mişte un deget pentru coreligioşii lor? Dar de Iordania ce să mai zicem? Un regat de plastilină cu un rege numit de SUA care evident trebuie să nu mişte în front deoarece Iordania poate pune mari probleme Israelului.

Dar Kamala nu din cauză că nu respectă puterea Israelului de a influenţa alegerile nu este de acord cu războiul din Iran ci marea problemă este că orice ar vrea nebunii din spatele lui Biden care l-au direcţionat şi pe Obama şi pe Hitlery şi pe Biden (printre care e şi Nulland) par să prefere mai mult Ucraina şi realităţile materiale le pun piedici să pornească războaie chiar peste tot în lume, mai ales ditamai războiul cu Iranul.

Mai ales în prag de alegeri, orice escaladare cu Iranul ar însemna explozia preţului petrolului şi gazelor naturale la cote care ar afecta grav puterea de cumpărare a alegătorului din SUA tocmai în prag de alegeri.

Dar oare nu este cugetat pentru Israel să aştepte deoarece Trump este favorit? Nu, deoarece Trump este ca şi mort. Au încercat o dată, de două ori, nu au reuşit. Dar fie fizic, fie mediatic, fie la numărătoare, Trump va fi executat. Asta este cert şi marea dilemă a evreilor este cine sunt cei care au putere mai mare ca ei în SUA şi ce joc joacă şi de ce nu ţin cont de ei?

A venit poate momentul pentru o paranteză. Deseori am explicat că politica din SUA are multe centre de putere şi sioniştii sunt doar unul dintre ele. Există şi un centru alcătuit din complexul militar-industrial care nu poate fi indiferent la oportunitatea care este Ucraina din punctul de vedere al cererii de comenzi şi al duratei războiului. Iranul ar putea fi terminat rapid. Cu câteva bombe mari, cu câteva avioane stealth, după primele săptămâni de bombardament, regimul ar pica. Războiul s-ar termina şi cererea de arme de asemenea. Dar un război perpetuu Ucraina-Rusa şi poate chiar Europa de Est-Rusia şi, de ce nu, NATO fără SUA şi Rusia, reprezintă mană cerească, similară vaccinării perpetue încercat de lobby-ul farma în plandemie.

Aceste două centre sunt cele care se confruntă acum, anume sioniştii şi complexul militar-industrial care preferă Ucraina şi pentru care Trump este un risc iar Kamala e aleasa.

Ce poate face Israelul dacă teoria mea este adevărată măcar 50%? De aşteptat, înseamnă risc existenţial. Dacă dă înapoi acum, va fi continuu bombardat de proxy-urile Iranului şi oricât de mult ar răspunde prin alte bombardări, cum a fost cea din Yemen, cetăţenii vor continua să trăiască în teroare ştiind că scutul poate oricând să cedeze din nou şi ploaia de rachete trasă de Iran poate fi replicată, dar de data aceasta cu obiective civile. Dar nu doar frica cetăţenilor e de luat în calcul ci şi economia care este în colaps. Dar nu doar economia ci întreaga societate israeliană care este în disoluţie. Ca o mică paranteză, Rusia a cerut astăzi cetăţenilor ruşi din Israel să părăsească Israelul. Ruşii evrei sunt o bună felie din totalul colonizatorilor veniţi de peste mări şi ţări ca să locuiască pe pământul promis lor de Moise acum câteva mii de ani.

Deci dacă Israel nu poate aştepta, nu face decât să se zbată ca să provoace un casus beli suficient pentru a produce intrarea SUA în război împotriva Iranului. Este o mână de poker cu mari şanse de câştig pentru evrei. Dacă escaladează, fie SUA intră în război şi astfel Irael câştigă ce şi-a dorit, implicarea americanilor. Dacă escaladarea nu are succes, poate-poate, măcar va putea lovi insula de petrol a Iranului prin care trec 90% din exporturile de petrol pe mare şi a cărei lovire de asemenea va da în sus cu preţul foarte mult din motive evidente. Ori asta în prag de alegeri este mană cerească pentru Trump care o dată ce scara escaladării este urcată deja câteva trepte, va putea fi convins mult mai uşor să le urce şi pe cele care mai rămân până la distrugerea Iranului. Care o va putea face doar SUA.

Despre cum China şi Rusia nu pot sta cu mâna în sân dacă Iranul este atacat de SUA, vom discuta într-un articol viitor.

1 thought on “De ce Israel nu are alte variante decât atacul nuclear asupra Iranului”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.