Vitamina D – tratamentul minune ignorat de autoritati, spitale si MSM

Inca de pe 16 Martie am subliniat ca primul scut in lupta cu virusul este un sistem imunitar ranforsat (intarit – pentru politaii anti-englizisti). Am mai mentionat si in alte articole cand a fost vremea carantinei ca statul in casa mai ales primavara cand Vitamina D este la un minim in emisfera nordica nu este ok. Intre timp, au aparut destule statistici care arata incidenta si virulenta mai mare la persoanele de culoare, desi sunt si unele articole ca nu doar asta ar fi cauza.

Mecanismul prin care Vitamina D ajuta in evolutia bolii este insa clar: Vitamina D ajuta la regularizarea raspunsului inflamator al plamanilor. Exista insa unii doctorii care nu recomanda expunerea la soare din cauza riscului de cancer de piele, ceea ce evident este absurd: putem sa ne expunem la soare cand nivelul UV-ului este scazut pentru a produce vitamina D, deci nu vad contradictia. Exista aplicatii care ne arata nivelul UV-ului in locatia unde ne aflam, exista dispozitive cu senzor de UV care masoara timpul si intensitatea si ne alerteaza cand ne-am expus prea mult. Parerea mea este insa ca exista si o temere a big-pharma de a face studii deoarece daca s-ar accepta clar in mainstream ca Vitamina D are rezultate eficiente, costul fiind mic, big-pharma ar pierde. Idem doctorii si-ar cam pierde meseria deoarece oamenii nu s-ar mai imbolnavi.

In orice caz, cu pareri pro si contra legate de explicatiile medicale, avem in sfarsit un studiu zdrobitor realizat in Spaina unde au testat pe un lot de pacienti o doza puternica de vitamina D dintre cei care au venit la spital cu simptome. Dintre cei care au luat vitamina D, doar 2% au ajuns la terapie intensiva, comparat cu 50% in randul celor care nu au luat vitamina D. De notat ca toti pacientii au beneficiat de cel mai bun tratament la spitalul respectiv. Iata linkul la studiu: https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2770157

Si iata si un comentariu pe larg al unui doctor referitor la acest studiu: https://chrismasterjohnphd.com/covid-19/finally-confirmed-vitamin-d-nearly-abolishes-icu-risk-in-covid-19

Daca nu aveti rabdare sa cititi, va recomand canalul Dr Cambpell de unde am auzit si eu de acest studiu, desi videoclipul in care lauda studiu vad ca i-a fost sters. Sper sa fie doar o gresala tehnica si sa nu existe ceva cenzura Youtube impotriva rolului vitaminei D in lupta cu Covid.

One comment

  • sunt surpins de candoarea cu care inca mai crezi ca anumite lucruri se intampla intamplator si nu programat.

    faptul ca se face propaganda cu masca / spalat pe maini si sa asteptam vaccinul in loc sa se discute de stimularea imunitatii cu vitamina D, Zinc e o forma de crima prin omisiune. Deci in locul unor masuri cu efect ni se propun masuri cu efect indirect si cu o rata de eficienta foarte discutabila.

    similar studiile despre imunitatea de turma care se trec sub tacere si doar vaccinurile alea facute pe genunchi dar cu bani multi is bune sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.