Actualităţi mioritice – 21 AUG 2024

  • Post comments:2 Comments
  • Reading time:12 mins read

Cuprins: Dezmăţul la termocentralele de stat continuă România, tigrul inflaţiei Dezmăţul la termocentralele de stat continuă Sursa: PROFIT.RO Pe motiv că e sărăcie şi vin alegerile şi populaţia ar putea da jos Coaliţia şi schimba turnura geopolitică a ţării din postura de carne de tun sigură, dezmăţul finanţelor publice continuă pe vectorul credite pentru termocentrale. Evident că termocentralele sunt nu doar ineficiente şi depăşite ci şi prost conduse deoarece sunt conduse de oameni puşi de partid. Zic că sunt depăşite, nu atât economic deoarece…

Continue ReadingActualităţi mioritice – 21 AUG 2024

Alegeri şi inflaţie

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:6 mins read

Alegeri Faptul că Ciucă, un general mediocru care nu s-a remarcat în viaţă decât cu voioşia tembelă cu care, ca general al Armatei Române a plecat capul necondiţionat în faţa ofiţerilor Imperiului, este principalul candidat la preşedenţie, precum în ţările bananiere, sau chiar mai rău, denotă că alegerile nu pot schimba mare lucru în România. Nivelul intelectual al lui Ciucă şi faţa lui care precum o maşină de detectat minciuni ne arată dificultatea cu care leagă două vorbe, prin urmare şi nivelul intelectual, arată…

Continue ReadingAlegeri şi inflaţie

Cât timp va mai ţine inflaţia?

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:7 mins read

Larry Fink este un om cheie în finanţele mondiale. În timpul crizei din 2008, a fost ales de higher powers ca să administreze finanţe impresionante prin fondul Black Rock care acum conduce lumea, având acţiuni direct sau indirect în toate marile companii în toare marile sectoare economice din toată lumea. Acum o lună spunea la Bloomberg: "VOM AVEA DOBÂNZI PESTE 5% timp de cel puţin 10 ani de aici înainte". https://www.youtube.com/watch?v=tRZOrHDosWg&ab_channel=BloombergTelevision Multe alte lucruri interesante spune Larry deşi tăntica nu prea îl lasă să…

Continue ReadingCât timp va mai ţine inflaţia?

Valurile inflaţiei şi furtuna hiperinflaţiei

  • Post comments:4 Comments
  • Reading time:10 mins read

Tocmai după ce tot românul, a strâns din puţinul pe care i l-a dat statul, a mai tăiat din upgrade-urile la telefoane, televizoare sau maşini (în funcţie de ceata de beneficiari ai sistemului din care există) şi s-a grămădit ca sardeaua fie la greci în staţiunile ieftine pentru români, fie în all inclusive-urile bulgaro-turceşti unde adaugă un strat de şuncă pentru viitoarea iarnă glaciară, fie pe litoralul nostru scârbos, fie prin staţiunile de munte murdare, zgomotoase şi dezolante, tocmai acum zic, încep şi preţurile…

Continue ReadingValurile inflaţiei şi furtuna hiperinflaţiei

INFLAȚIA – ELEFANTUL DIN CAMERĂ [2]

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:10 mins read

Continuare de aici De ce nimeni nu prea discuta despre inflatie si de ce pana si ziarele economice macane aceleasi mantre stupide din narativul plandemic legate de hora unirii imprejurul vaccinului [1]?In primul rand Romania, fiind o provincie a imperiului de la periferie nu prea are o economie si prin urmare nu are nici o presa economica. Dar in general, motivul acestei cenzuri, eu il vad a fi prostia si faptul ca scumpirile inca nu i-au ajuns pe cei care se ocupa de scris…

Continue ReadingINFLAȚIA – ELEFANTUL DIN CAMERĂ [2]

Inflația – elefantul din cameră

  • Post comments:1 Comment
  • Reading time:13 mins read

Delta, vaccinuri și șobolani - astea sunt subiectele zilei pe meleaguri mioritice. Între timp inflația avansează puternic de la zi la zi și pe mine unul - spre deosebire de alte dăți - mă îngrijorează. De departe, văd în inflație principalul risc pentru viitorul mediu, prin asta înțelegând că văd o criză economică cum nu a mai fost și văd risc existențial pentru întreaga societate așa cum o cunoaștem acum. Dar care să fie baza temerilor mele și de ce nu ar fi la…

Continue ReadingInflația – elefantul din cameră

Ce poate declanșa o revoluție pe meleaguri mioritice?

  • Post comments:2 Comments
  • Reading time:14 mins read

Mămaliga fierbe dar și când dă în foc ... Teoria mea este că și Revoluția din 1989 a fost făcută tot pentru foame. Doar foamea în scoate pe români din casă, nu principiile și nici măcar teama că de acum înainte BigPharma le va trage periodic câte o injecție care le va aduce numai bunătăți dar ca la loterie - în număr restrâns, ca să nu bată la ochi. Deci dacă doar foamea îi va scoate în stradă, când va veni această foamete? Păi…

Continue ReadingCe poate declanșa o revoluție pe meleaguri mioritice?

Cresterea dolarului va produce explozia inflatiei pe leu

  • Post comments:5 Comments
  • Reading time:5 mins read

As Powell explained, speaking at a conference sponsored by the IMF and Swiss National Bank in Zurich, the Fed's gradual push towards higher interest rates shouldn’t be blamed for any roiling of emerging market economies - which are well placed to navigate the tightening of U.S. monetary policy. In other words, with the Fed's monetary policy painfully transparent, Powell's message to EM's was simple: "you're on your own." (sursa Zerohedge) Daca Romania nu prea apare deloc pe harta investitorilor ( a se vedea rusinoasa cifra a…

Continue ReadingCresterea dolarului va produce explozia inflatiei pe leu

ROBOR-ul pentru to(n)ți

  • Post comments:6 Comments
  • Reading time:4 mins read

ROBOR-ul reprezinta costul cu care bancile se imprumuta intre ele lei. Dobanda interbancara este consecinta mai multor factori, atat fiscali si financiari (politica BNR, sistemul financiar, intrarea sau iesirea de bani) cat si economici (inflatie, consum, dezvoltare). Cam atat trebuie sa stie tontii, ca e ceva complicat care nu poate fi reglat de Isarescu. Ce poate face Isarescu este sa tipareasca mai multi sau mai putini bani desi teoria ca tiparirea de bani produce inflatie  (si/sau cresterea dobanzilor) a cam fost infirmata in ultimul…

Continue ReadingROBOR-ul pentru to(n)ți

Comentarii la Indicatori monetari – iulie 2017

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:2 mins read

BNR a publicat recent indicatorii monetari pe iulie 2017. Iată câteva comentarii cu privire la evoluția an la an: M3 (masa monetară în sens larg): creștere cu 10,4% față de anul trecut; logic vine întrebarea: cine o mărește și de ce? Nu am vrea să insinuăm că inflația de după colț deoarece crește M3 însă daca nu e după primul colț, poate e după al doilea; numerar în circulație: creștere 20% față de anul trecut; putem trage concluzia că s-a accelerat viteza banilor? Nu…

Continue ReadingComentarii la Indicatori monetari – iulie 2017