Cum SAR-Cov-2 s-a raspandit deja la cateva zeci mii de persoane (cel putin din cifrele oficiale) incepe riscul adus de mutatii. Chiar daca oricum parametrii actuali (rata de raspandire, rata cazurilor fatale si rata imbolnavirilor severe) sunt destul de nasoli, este posibil ca prin mutatii sa apara noi „versiuni” cu unele variatii ale parametrilor.
Sa presupunem ca o astfel de variatie va pastra rata de raspandire dar va dubla rata cazurilor fatale si va creste cu 3 zile media perioadei de incubatie. In acest caz, potentialul destructiv al noii variante va fi mai mult decat dublu. Nu doar ca rata fatalitatii creste, dar crescand perioada de incubatie … indirect creste si rata de raspandire.
Din fericire, daca se descopera un medicament / vaccin eficient, acesta poate lovi in toate serotipurile (variantele noi ale virusului).
Scrise fiind cele de mai sus, se intelege ca orice victorie cat de mica in lupta cu virusul poate fi extrem de importanta, daca ne gandim ca oricand o noua generatie poate deveni mai destructiva decat virusul actual. De aceea, chiar si o mica victorie, desi raportata la nivel statistic este nesemnificativa, poate conta imens in prevenirea unui rau si mai mare.
De aceea, reiterez cat de important ar fi ca si guvernul Romaniei sa se pregateasca si sa pregateasca deja populatia pentru lupta cu virusul. Din pacate, riscurile si pericolul virusului nu sunt asimilate cum trebuie nici macar de specialisti. Am intalnit doctori care dezavuau total riscurile si desi nu s-au informat, prefera sa bage capul in nisip si sa te priveasca cu superioritate daca le ceri parerea cu privire la pandemie sau ii intrebi de posibile tratamente, medicamente sau alte detalii tehnice. Poate ca la cate au vazut la viata lor prin spitalele din Romania i-a calit si o mica pandemie de un virus de doar 2% rata mortalitatii nu ii mai sperie prea mult. Din pacate, bagand capul in nisip nu realizeaza riscurile sociale si economice care vor decurge din aceasta noua criza si in loc sa se trezeasca si sa se pregateasca si pe ei si pe altii, folosind criza ca pe o oportunitate de educare a populatiei si a celor din jurul lor, aleg sa mearga pe principiul „ignorance is a bliss”.
Chiar daca pandemia nu va ajunge in Romania si chiar daca efectele ei nu vor fi la fel de devastatoare ca in China – unde oamenii stau inchisi in casa, unde multi se arunca de la etaj pentru ca nu mai au ce sa manance si unde lucruri care nu ne vine sa le credem ca sunt reale, se intampla si chiar daca va veni primavara / vara si virusul se va domoli, pretextul ar fi bun acum pentru ca romanii sa fie educati mai mult cu privire la igiena, la spalatul mainilor, la folositul batistutelor de unica folosinta, la statul acasa atunci cand sunt bolnavi ca sa nu infecteze si pe altii si la multe alte lipsuri pe care le avem.
„romanii sa fie educati mai mult cu privire la igiena, la spalatul mainilor, la folositul batistutelor de unica folosinta, la statul acasa atunci cand sunt bolnavi ca sa nu infecteze si pe altii si la multe alte lipsuri pe care le avem”
Romanii nu au nevoie de asa ceva. Intotdeauna ei „stiu mai bine” si „se descurca”.
Vrei o mostra de inteligenta si „descurcareala” mioritica?
Vrei sa vezi cum arata in realitate Planeta Maimutelor?
Vezi minutul 1.40, 3.32, 4.07, 5.41 – 9.42, etc.
Sa mori de ras si mai multe nu!
Problema se pune ca iti inghiata rasul pe buze in momentul in care realizezi ca oamenii astia sunt majoritari si ca VOTEAZA!
am vazut asta; in jurul meu realitatea este insa mai socanta ca aici; in particular, medicamentele veterniare, „alifia de cal” numita in documentar, e foarte populara in randul pensionarilor; nu stiu care sa fie cauza, probabil ceva emisiuni TV
„nu stiu care sa fie cauza”
Maica-mea este pensionara acum dar a fost cadru medical peste 40 de ani la spital judetean specializata in obstetrica si ginecologie. Imi spunea si imi spune tot timpul ca medicamentele, alifiile si tincturile care sunt astazi pe piata sunt o gluma proasta comparativ cu cele din perioada comunista. Tinctura de iod este foarte mult diluata, si se poate observa imediat dupa culoare de catre oamenii cu experienta, iar carmolul care o data iti muta nasul din loc acum este aproape apa de ploaie. Asa ca oamenii cauta concentratii mai mari in „alifiile de cal”, concentratii care nu mai sunt disponibile in cele pentru uz uman, dar aceste alifii nefiind potrivite pentru uz uman, avand o alta formula biochimica si putand cauza efecte adverse nedorite.
Daca treaba asta cu „alifiile de cal” este explicabila pana la un punct, cat de cretin sa fii sa iei „suplimente” pentru „curatarea colonului” sau „piatra la colon” si sa crezi ca sunt pentru coloana vertebrala sau „dureri de șale”, cat de cretin sa fii sa-ti faci frectie cu macerat din lame de ras tinute in otet sau cat de cretin sa fii si ce scuza sa ai sa te speli pe cap cu sampon pentru cai?
Cert este ca aproape tot ce se consuma in Romania este net inferior fata de produsele similare din vest: medicamente mai proaste, mancare mai proasta, cosmetice mai proaste, imbracaminte si incaltaminte mai proasta, autoturisme mai proaste, etc. facute cu dedicatie pentru piata est europeana. Nu este o gluma sau o conspiratie ci o realitate. In privinta Romaniei, sa nu uitam ca romanii sunt cei ce se „faulteaza” primii tragandu-si tepe intre ei si fiind imbecili de la natura.
In privinta medicamentelor am uitat cumva cum au pus pe butuci toata cercetarea si productia de medicamente cu exceptia Antibiotice Iasi? Am uitat cumva despre scandalul Hexi Pharma si multe altele?
Multi oameni din Romania isi cumpara medicamente de afara, unii isi permit mai mult si nu ii intereseaza daca pierd compensatia sau nu pentru ca vor calitate superioara, iar altii pur si simplu nu le gasesc pe piata romaneasca, dar gasesc medicamentele necesare la bulgari sau la unguri si fac naveta lunar.
Daca vrei sa faci o afacere buna si tii la banii tai, mergi la shopping in vest, comanda online sau, roaga pe cineva sa iti aduca (daca poate). Valabil la aproape orice. Daca vrei un autoturism te urci in avion si ii dai drumul la Milano sau la Viena si il comanzi/cumperi de la dealerii locali. Concurenta este mare, ofertele si discounturile sunt multe iar calitatea este net superioara. Pentru shopping in general si mai ales de lux, mergi in Andora, iar pentru gadgeturi electronice mergi in Luxemburg. Daca ai firma platitoare de tva, cumpara pe firma prin achizitii intracomunitare sa pierzi tva-ul dupa care, daca vrei, iti vinzi pe persoana fizica la pret mic, in pierdere evident.
Anyway, reportajul asta de colectie este foarte important din mai multe puncte de vedere, cel mai important fiind faptul ca „pune in lumina reflectoarelor” imbecilul autentic mioritic, ce poate fi vazut in toata splendoarea lui de la minutul 48.55 – 52.43.
astea zicea si pe rense
oricum nu scapam de el
au descoperit si in fecale
ramai purtator pt toata viata (din datele actuale)
nu s-a aruncat nimeni de la etaj in china, era un clip cu o femeie care cade, dar e vechi. Isi scapase mobilul pe balconul de jos (sau avea chef de-o aventura cu vecinu). Umbla si multe fake-uri pe twitter
Dr Campbell zice ca dc se confirma reinfectarea (desi avem 1 caz documentat deocamdata), e gaz pe foc pt mutatii si nu vom scapa de virusul asta zeci de ani de-acum in colo …. https://www.youtube.com/watch?v=57fVBsJtwbA