Se merită investițiile în imobiliare în 2022?

Nu. De fapt, depinde. Ca principiu general, orice oportunitate trebuie fructificată. Prin oportunitate se înțelege că mă refer la chilipiruri. Prin chilipiruri înțeleg terenuri în zone centrale la prețuri foarte mici. Cât mai centrale.

Dar nu doar terenurile centrale la un preț bun reprezintă oportunități ci mai ales terenurile agricole. Dacă discutăm de investiții … Bineînțeles că investiția în terenuri agricole necesită oarecare cunoștințe agricole, ceea ce nu e la îndemâna tuturor, pe când un teren ieftin cumpărat într-o zona fierbinte, e de la sine înțeles că este o investiție.

Deci dacă terenurile centrale (la preț de discount) și cele agricole sunt bune de investit, ce putem spune de restul terenurilor? Nu putem acoperi toată povestea legată de categoriile de investiții, termenul de randament, scopul investiției etc. De asemenea, deși nu am menționat se înțelege că investiție se face cu surplus, creditare pentru cumpărare este păcănele. Poate cu mici excepții – super discounturi incontestabile.

Deci restul terenurilor au ajuns cumva la un platou, deși nu au recuperat nivelul din 2008 – deși depinde de zonă. În contextul inflației, există două mari necunoscute. Pe de o parte, inflația prezintă risc pentru bani dacă stau degeaba, pe de alta, creșterea dobânzilor (pași timizi deja se fac) va duce cel puțin la o răcire a pieței dacă nu la în îngheț. De unde un răspuns corect este mai degrabă că între centru și agricol, fiecare teren trebuie analizat bine prin prisma perspectivelor de vânzare chiar într-o perioadă mai rece.

Ce putem spune despre alte imobiliare? Casele de asemenea sunt la un maxim și cum dobânzile sunt în creștere, așteptările sunt negative. Evident, că excludem din discuție oportunitățile, din nou – mai ales casele care de fapt sunt terenuri, peste 50% din valoare e dată de terenuri. Dar a cumpăra acum o casa pentru a o revinde peste un an doi la preț mai mare sau pentru a o închiria este un risc din cauza creșterii dobânzilor.

A venit acum momentul să discutăm și despre lebăda neagră. Cel puțin pentru oile de pe meleguri mioritice. Dacă începe răzbel în Ucraina, cum noi suntem graniță, cel puțin ceva fonduri se vor retrage din România și cel puțin valuta va sălta nițel și totodată investițiile se vor reduce spre zero în imobiliare – nimeni nu vrea să construiască într-o zonă unde e posibil să înceapă război și bombele să facă praf construcțiile. În caz de lebădă neagră casele vor fi mult mai afectate decât terenurile. Multe efecte se pot întâmpla în caz de război în Ucraina. Să ne gândim numai la câți români vor fugi înapoi la muncă în afară și vor dori să scape de proprietățile mioritice? Sau câți de acolo își vor trage rudele de aici și vor vinde pe nimic orice, doar ca să accelereze vânzarea, în urma fricii de extindere a războiului și la noi.

Nu vreau să mai lungesc prea mult, cert este că nu prea e vremea de flipping de case, ca să nu mai zic că oricum zonele contează foarte foarte mult. Vremea în care orice prost cu ceva cash cumpăra o casă, o ținea un an și câștiga 20% au trecut. Să zicem totuși că poate cineva e interesat de 10 ani și cumpără acum doar pentru a revinde când ciclul se va relua. Cu puțină mentenață, o casă nouă nu prea își pierde din valoare (mult) în 10 ani. Aici, deși nu mai e lebădă neagră ci mai mult roză, amintesc cutremurul. Multe construcții sunt dubioase și cutremurul este evident că va avea un impact semnificativ asupra pieței imobiliare. De ce? Deoarece multe case vor fi afectate și clienții se vor uita cu atenție. Deoarece The Big One va fi Big (că altfel nu despre el vorbim), așa cum la blocuri lumea se uita la “înainte de 77” și “după 77”, tot așa va fi și acum deși teoretic materialele de construcții sunt mai bune acum ca înainte de 77 și normele actualizate și ne-am aștepta ca cutremurul să nu pună prea multe probleme la casele noi. Dar chiar suntem naivi? Cât de mult a evoluat betonul și fierul?!? Nu exista beton și fier înainte de 77? Ba da, doar că era ceva sărăcie. Dar pe măsura sărăciei de atunci, avem astăzi lăcomia după profituri care duce la ignorarea normelor și la jumătățile de măsură. Prin urmare, cum mare parte din construcții se fac fără a ține cont de riscul unui cutremur major, pe lângă daunele mici care vor avea loc din cauza faptului că se va mișca pământul puternic și e firesc să mai apară o crăpătură, există riscul ca o casă cumpărată acum, chiar dacă va trece fără probleme prin cutremur, să piardă masiv în cazul unei reveniri și reambalări a pieții după cutremur. Deci nu recomand invetițiile în case.

Dar despre blocuri ce să mai zicem? Eu unul nu m-aș atinge de blocuri. Este varianta ușoară, la îndemână. Iei o garsonieră, un apartament, închiriezi, faci bani. Dar dacă ai răbdare și depui efort pentru a găsi un teren potrivit, poți avea profituri și pe terenuri, prin urmare de ce bătaia de cap? Evident că excludem oportunitățile – discounturi! Dar, de departe terenurile sunt cea mai sigură investiție, dintre care cele agricole, cu puțin studiu sunt #1.

Un prieten care a făcut bani din imobiliare, și-a scăpat o super idee de a găsi investiții bune. Și-a propus să redeschidă o agenție imobiliară pentru a capta ofertele bune la sursă. Cumva ăsta a fost secretul lui, dar pe cât de simplu pare, nu e chiar atât de simplu, dar e mai sigur și dă rezultate mai bune decât riscul achiziției unei case.

Cu o experiență de peste 5 ani în căutatul unei case (pentru locuit) pot spune că oportunități nu prea apar. Am avut o singură ocazie reală, pe care am pierdut-o din cauza a vreo 10-20k eur de care puteam să mă împrumut dar nu am avut acordul asociaților. Printre primele case vizualizate era una pe care dacă o cumpăram, la terminarea celor 5 ani puteam vinde terenul dublu. Apoi toți acei 5 ani altă ocazie similară nu a mai apărut, deși am urmărit ce s-a întâmplat cu unele case de pe piață pe care le știam îndeaproape.

Una peste alta, deși prețurile au crescut, nu au crescut uniform în toate zonele. Există încă oportunități și cum hiperinflația bate la ușă, pentru cei întârziați în protejarea banilor nu este încă prea târziu.

26 thoughts on “Se merită investițiile în imobiliare în 2022?”

 1. Aici Jupanul le arata cum se va reconstrui Templul!

  HOW TO REBUILD The 3rd TEMPLE in JERUSALEM – JIZKIAHU ben DAVID [Rabbi Shlomo Yehudah] – YouTube
  https://m.youtube.com/watch?v=coHuY72GQU4

  ��

  Aici se arata ca Jupanul este un geniu!
  Mystery Jew is 33 Years old, not 30 a Genius in Torah His Name is Rabbi Shlomo Yéhouda Beri nicknamed the “Yenuka” NOT Jizkiahu Ben David. – Watchmen On The Pod
  https://watchmenonthepod.com/2021/04/06/mystery-jew-is-33-years-old-not-30-a-genius-in-torah-his-name-is-rabbi-shlomo-yehouda-beri-nicknamed-the-yenuka-not-jizkiahu-ben-david/

  ��

  Aici se arata ca Jupanul fost posedat la varsta de 12 ani asa cum ne invata Sfantul Lavrentie de Cerinigov!
  Perfect Harmony – Mishpacha Magazine
  https://mishpacha.com/perfect-harmony-6/

  ��

  Aici Jupanul ridica in slavi Tora!
  https://m.youtube.com/watch?v=IC90si6sGNg
  ��

  Rabinul șef spune că l-au încoronat pe Jupanul ca fiind Mesia lor, Ben David în privat și îl vor încorona în curând în public. Jiziahu Ben David a fost uns și hirotonit…

  ISRAEL´S MESSIAH – Jiziahu Ben David SHOWED UP ON MARCH 27TH! – GoyimTV
  https://www.goyimtv.tv/v/2484019703/ISRAEL%C2%B4S-MESSIAH–Jiziahu-Ben-David-SHOWED-UP-ON-MARCH-27TH-

  Reply
 2. Papa va fi prorocul mincinos in sensul ca i va face loby lui antihrist care va veni dintr-un con de penumbra. Anthrist este acum validat de sionisti pentru evrei. Dar urmeaza ca Antihrist sa apara pe scena internationala prin Papa care l va recomanda lumii intregi.

  Pope Francis secretly met with abortion-pushing Pfizer CEO twice last year – LifeSite
  https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-secretly-met-abortion-pushing-pfizer-ceo-twice-last-year/

  Profetiile Cuviosului Vasilios din Kafsokalivia, trecut la Domnul pe
  18 octombrie 2015:

  Vor introduce legal carnavaluri (portul mastilor) în Biserică prin lege.
  Cine nu se va conforma CARNAVALULUI va fi persecutat! Veți fi martori la multe lucruri grosolane și absurde! Veți parcurge kilometri pentru a găsi un preot care sa aiba invataturi sănătoase din punct de vedere ortodox. Veți parcurge distanțe mari pentru a găsi un parinte duhovnic ortodox.
  (Acestea s-au implinit deja, le traim….n.n.)

  ###

  (In cursul anului 2022 este foarte probabil sa vedem implinite urmatoarele profetii n.n.)

  Vom vedea în biserici in principal slujbe papistase (ca urmare a legiferari recunoasterii confesiunilor la Sinodul din Creta din 2016 n.n).

  Mulți dintre cei care vor marturisi adevarul credintei ortodoxe vor fi persecutați, vor fi pălmuiți, vor fi grav răniți, vor fi chiar uciși, dar vor fi incununati.

  îi vor obliga pe preoții ortodocsi să participe (sa se impartaseasca cu romano catolicii la “liturghie” n.n.) și oricare dintre ei care nu va accepta, va avea salariul tăiat.

  #

  Vor inchide bisericile și le vor transforma în depozite de alimente (va urma criza de alimente, foamete n.n), sub pretextul ca vor sa i ajute pe oameni (sa i fereasca de contagiune cu virusi n.n.).

  Vor interzice preoților să slujeasca slujbele bisericesti și să faca misiune.

  Vor fi si preoti si mireni care vor lua atitudine, insa cei care nu se vor supune vor fi persecutați.

  Împărtășania va fi oferita într-o formă solidă și sigilată, avand justificarea protejarii credincioșilor ca să nu se îmbolnăvească (contamineze cu virusi n.n.)

  Fragmente extrase din cartea:

  ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ, Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης, Νουθεσίες – Διδαχές, Μέρος Α΄, ἐκδ. Ἀγαθός Λόγος (σειρά Συναξάρια Ἁγίων), Ἀθήνα 2018.

  ##########

  Parintele Athanasie Mytilineos:

  Sfântul Andrei din Cezareea spune ca Antihristul va prezida in bisericile care apartin Bisericii Sobornicesti Ortodoxe, uzurpând dogmele in favoarea lui: nu va recunoaste Dumnezeirea lui Hristos.
  Sfantul Andrei, in viziunea sa profundă, explică faptul că, ca termenul „oraș iubit”, înseamnă că fie Antihristul va sta în al treilea Templu evreiesc al lui Solomon (care va fi reconstruit, iar evreii îl vor accepta ca “Mesia” ), fie el va sta în biserici care apartin Bisericii Sobornicesti Ortodoxe,
  în oricare din bisericile ortodoxe.
  Este îngrozitor fratii mei, să fim indirect partasi Antihristului care prezideza si lucreaza prin patriarhi in orice biserica ortodoxa.
  Poporul lui Dumnezeu trebuie să fie trezvitor, sa deosebeasca duhurile, pentru a putea evita cinstirea indirecta a lui Antihrist prin interpusi: episcopi, arhiepiscopi sau patriarhi ortodocsi respectivi preoti ortodocsi.

  Vol. 5, pagina 36, extras din omilia Parintelui Athanasios Mytilineos. [Sfantul Ioan Gură de Aur spune că Antihristul va sta atât în ​​al treilea templul reconstruit al lui Solomon, cât și în fiecare biserică ortodoxa]

  Toate cele 5 volume ale omiliilor Parintelui Athanasios Mitilineos sunt acum publicate și sunt disponibile aici:

  https://www.zoepress.us/revelation-the-books

  Reply
 3. Ceea ce mi se pare de-a dreptul fascinant este felul in care un articol despre investitii in general si despre invetitii in imobiliare in particular se poate transforma ultrarapid intr-o troaca plina de elucubratii mistice si fantasmagorii teologice.

  Este de-a dreptul fascinant felul in care atunci cand se vorbeste despre economie, investitii, afaceri, oportunitati de dezvoltare, etc. majoritatea oamenilor sunt pur si simplu MUCLES, vorba aia, se aude musca, dar in momentul in care se ajunge la idiotenii de genul politica, sport, life style/monden, religie, etc. dintr-o data se umfa-n pieptu-i de arama, prind limbarita (la tastatura) si nu mai ai loc de ei. Sunt exact aceeiasi oameni care isi pierd timpul cu tot felul de cretinatati dupa care se plang ca viata e grea, ca banii nu le ajung, ca pensia e mica, ca nu pot sa-si ajute copiii sau n-au ce le lasa mostenire, ca statul nu le da, ca bogati ii fura, ca lumea nu e dreapta/justa, etc.

  Este de-a dreptul fascinant felul in care unii oameni reusesc sa-si piarda chiar zeci de ani din viata cu idiotenii sau cretinatati care pentru viata reala de zi cu zi au utilitate ZERO, dar in acelasi timp nu reusesc sa invete o meserie mai banoasa ca sa iasa din saracie, nu reusesc sa invete un pic de contabilitate, marketing si management incat sa-si porneasca o afacere si sa-si asigure viitorul chiar si pentru copiii lor, nu reusesc sa mearga la niste cursuri de nutritie, combinate cu niste cursuri de cooking/baking si cu niste cursuri de sport/fitness/yoga/pilates ceva, in asa fel incat sa poti sa duci o viata bazata pe principiul “mens sana in corpore sano”. Toate aceste sunt disponibile online, unele mai scumpe, altele la preturi derizorii, chiar gratis. Timp pentru lucruri utile care iti pot imbunatati viata si nivelul de trai nu este, dar pentru idiotenii este intotdeauna din belsug.

  Anyway,
  INVESTITIILE IN IMOBILIARE NU SUNT INVESTITII!
  Cu exceptia cazurilor in care cumperi un trern agricol pe care sa-l folosesti tu in productia agricola sau a unui teren pe care sa construiesti o fabrica pentru productie, sau a unui teren pe care sa construiesti un bloc/cladire de birouri pe care sa le vinzi rapid integral, restul SUNT TEPE.
  In ziua de azi CINE BLOCHEAZA BANII IN CARAMIZI SI BETOANE A PIERDUT!

  “Investitiile” in imobiliare sa faceau in Evul Mediu/Feudalism si in secolul trecut cand le achizitionai pe firma ca sa nu platesti impozite, nu in mileniul trei cand ai internet si poti sa-ti tai o factura de prestari servicii (it, marketing, conultanta, relatii publice, etc.) din orice firma detinuta in offshore. Banii firmei bagati in betoane, sau mai rau, in masini, sunt “optimizarea fiscala” a prostului si “investitia” saracului.

  Este un motiv bine intemeiat pentru care imobiliarele sunt denumite “active IMOBILIZATE corporale (numite si active tangibile sau FIXE)”. Ai bagat banii in ele? I-ati adio de la ei! Mai e nevoie sa mai spun ca statul are mai multe drepturi decat tine si poate da din pix orice lege ca sa mareasca taxele, sa-ti taie din drepturi si sa-ti impuna mai multe obligatii sau chiar sa-ti puna popriri si sa te dea afara in suturi? Sunt motive bine intemeiate pentru care bogatii in ziua de azi baga gramezi de bani in iahturi de lux inmatriculate pe firme/trusturi/fundatii din offshore-uri si nu in constructia de palate si castele.

  Evident ca mai sunt si in ziua de azi firme care investesc in imobiliare. Firmele de prosti “investesc” averi in “active fixe” pentru chirii derizorii sau pentru un “hedge” imaginar. Firmele oamenilor inteligenti atunci cand vor sa investeasca in imobiliare cumpara pentru cateva luni, uneori cativa ani, actiuni intr-un REIT alias Real Estate Investment Trust, adica baga banii in “active CIRCULANTE (numite si active intangibile sau LICHIDE)”. Dividendele din REIT-uri sunt mult mai mari decat dobanzile bancare, decat bondurile si decat obligatiunile iar atunci cand ai nevoie de bani, poti vinde actiunile ultrarapid.

  In ziua de azi, INVESTITIILE DE SUCCES SE FAC IN AFACERILE PROPRII NU IN AFACERILE ATORA SAU IN ACTIVE FIXE.
  In ziua de azi, INVESTITIILE DE SUCCES SE FAC IN CASH FLOW/FLUX DE NUMERAR NU IN “NET WORTH/AVERE NETA”.
  In ziua de azi, INVESTITIILE DE SUCCES SE FAC IN LICHIDITATE SI IN MOBILITATE NU IN IMOBILIZARE.
  In ziua de azi, IN NICI UN CAZ NU VREI SA RAMAI CU BANII BLOCATI IN CARAMIZI SI “LEGAT DE GLIE”.

  Ce e mai important?
  – sa detii 5 apartamente de la care obtii lunar 300/400 euro chirie (presupunand prin absurd ca sunt inchiriate in permanenta, nimic nu se fura sau degradeaza si nici nu vine cutremurul ala mare sau noul val de “justitie sociala” comunista), sau
  – sa detii 5 afaceri mici de la care obtii lunar un profit net de minim de 10.000 de euro?
  Mai este nevoie sa spun ca o astfel de afacere poate costa sub un sfert din pretul de achizitie al unui apartament?
  Mai este nevoie sa spun ca in caz de nasoleala cu statul corupt, marxist si falit poti sa le vinzi rapid, sau chiar daca le inchizi, pur si simplu pleci razand stiind ca ai banii si alte venituri in ala parti? Sa-i vad eu pe aia care pleaca razand cand stiu ca tot molozul ala pe care il numesc “avere” le ramane in gulag.

  Apropo, ati vazut cum arata astazi CAP-urile, fermele si fabricile lui Ceausescu?
  Da, exact alea construite cu fier beton si zitarie de caramida plina.
  Aia da investitie!
  Aia da afacere!
  La mai multe!

  PS. Lasati-i pe Kiosaky, Robbins, Cardone, Tracy, Ramsey. etc. la o parte. Sarlatanii aia sunt speack-eri motivationali, nu va invata afaceri, strategie financiara si de investitii in cartile lor.
  https://www.google.com/search?q=american+motivational+speackers

  Reply
 4. Sfantul Ioan Gura de Aur:

  Pentru care pricină, dar, la sfîrşitul lumii sînt mari şi multe nenorocirile ?

  Unii spun că şi creaţia se va îmbolnăvi şi va ajunge neputincioasă; după cum trupul, cînd îmbătrîneşte, atrage asupra lui multe boale, tot aşa şi creaţia, îmbătrînind, atrage asupra ei multe nenorociri. Se ştie, însă, că trupul îmbătrîneşte potrivit slăbiciunii şi legii firii, pe cînd ciuma, războaiele şi cutremurele nu vin din pricina îmbătrînirii firii şi nici nu vin peste creaţie bolile acestea, pentru că îmbătrînesc creaturile creaţiei — că a spus Domnul : «foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri» — ci pentru că gîndirea oamenilor se va strica ; toate aceste nenorociri sînt pedepse pentru păcate, sînt leacuri pentru bolile oamenilor. Că atunci se vor înmulţi bolile omeneşti.

  — Dar pentru ce se vor înmulţi atunci ?

  — După părerea mea, pentru că cei vinovaţi vor ajunge şi mai trîndavi, pentru că Judecata întîrzie, pentru că este amînată luarea socotelii, pentru că încă n-a venit Judecătorul. Ceea ce a spus Hristos şi despre sluga cea rea, că din pricina asta a ajuns mai trîndav. «Stăpînul meu întîrzie» a zis sluga aceea ; şi a început să bată pe celelalte slugi şi a risipit averea stăpînului său. De aceea şi Hristos, cînd au venit ucenicii Lui şi au voit să cunoască ziua sfîrşitului lumii, nu le-a spus, pentru ca prin necunoaşterea celor viitoare să ne facă să fim necontenit pregătiţi, pentru ca fiecare din noi să fie mai sîrguincios, aşteptînd totdeauna sfîrşitul, cu nădejdea venirii lui Hristos.

  De aceea cineva ne îndeamnă, zicînd : «Nu întîrzia a te întoarce la Domnul şi nu amîna din zi în zi, ca nu cumva să fii zdrobit tot amînînd». Necunoscut este sfîrşitul; şi pentru asta este necunoscut, ca totdeauna să fii sîrguitor. De aceea, ca un fur noaptea, aşa vine ziua Domnului . Nu ca să ne prade, ci ca să ne facă mai vigilenţi. Că cel care se gîndeşte că are să vină hoţul stă treaz, aprinde lumina şi veghează mereu. Tot aşa şi noi, aprinzînd lumina credinţei şi a unei drepte vieţuiri, să ţinem aprinse luminile noastre într-o continuă priveghere. Şi pentru că nu ştim cînd vine Mirele, trebuie să fim mereu pregătiţi, ca atunci cînd va veni să ne găsească treji.

  OMILIE LA CUVÂNTUL APOSTOLULUI ASUPRA ZILELOR DE PE URMĂ
  de Sfântul Ioan Gură de Aur,Traducere de Pr. D. FECIORU, Din Revista „Glasul Bisericii”, 9-12/1983

  Reply
 5. Parintele Athanasie Mytilineos:

  Aceest Profet Ilie va fi prezent în zilele guvernarii lui Antihrist! (Maleahi 4, 4-5). După cum știti, Profetul Ilie nu a murit. A fost luat undeva în cer. Se va întoarce! Și așa cum l-a controlat pe Ahab, tot așa îl va controla și pe Antihrist! In același mod!
  Și lucrul uimitor: trei ani și jumătate de secetă aduși de Profetul Ilie la Ahab, trei ani și jumătate de secetă va aduce si in timpul domniei lui Antihrist! Prin urmare, avem fenomenul unic, că o persoană, Profetul Ilie, nu este doar o prefigurare, o copie istorică a acelui moment, ci și un original istoric din viitor, în cele din urmă. Deci, aceeași persoană este prezentă în ambele cazuri. Repet. Este un fenomen unic!
  Și dacă, dragii mei, în zilele copiilor voștri vine Profetul Ilie – pentru că Antihristul va fi venit deja (s a nascut deja asa cum ne spune si Sfantul Gavriil Georgianul) – și dacă în zilele noastre va veni – nu numai ale copiilor voștri – spuneți-mi, este timpul să dormim? Sau este timpul să ne ingrijim?
  Ascultați acum ce scrie cartea Apocalipsei în capitolul 11, despre acea chestiune a controlului lui Antihrist de către Profetul Ilie și ce se va întâmpla în continuare Apocalipsa 11, 3-7….
  Omit câteva versete, de dragul conciziei. Și voi da celor doi martori ai mei, zice Hristos, și ei vor profeți. Ei sunt chemați martori, pentru că vor depune o mărturie. ei sunt numiți chiar Profeți, căci ei vor profeți. Cât de mult vor profeți? O mie două sute șaizeci de zile, este egal cu trei ani și jumătate. Câte zile a ținut profetul seceta atunci? Trei ani și jumătate!
  Același fenomen, de la aceeași persoană! Auziți, vă rog, cum spune Noul Testament acest lucru?
  “Ei vor avea autoritatea de a închide cerul, ca ploaia să nu cadă în zilele profeției lor!”.
  Prin urmare, predicarea pocăinței va dura trei ani și jumătate….
  Dar apoi, spune el, Fiara care se va înălța din abis, adica Antihristul, îi va ucide și le va lăsa trupurile neîngropate în piața Ierusalimului. (Vezi Apoc. 11, 8).
  Sfantul Ioan Damaschin interpreteaza si spune: “Enoh si Ilie sunt trimisi….” Sfantul Ioan Damaschin, Despre Antihrist.
  Sfantul Ioan Gură de Aur, Cuvânt pentru viziunea lui Daniel, 37, 32-38.11: “… el își trimite curând proprii vindecători, pe Enoh și Ilie, pentru a verifica acest lucru înaintea tuturor neamurilor. Vrăjmașul suferă de la ei și dupa toate lucrurile astea ii martirizeaza pe sfinți”.
  Ipolit al Romei, Discurs despre progresul lumii, 21, 28-30: “… după cum numește și Daniel, prevestește că fiara, care a fost ridicata din abis, s-a luptat cu ei, care sunt Enoh și Ilie….
  Despre acești doi profeți, cartea Apocalipsei ne spune că întreaga lume îi va vedea, deoarece ei vor fi fost uciși în piața Ierusalimului.
  Desigur, acest lucru arată că aici va domni Antihristul, pe care ei îl vor controla, și ca acesti doi Profeți vor demonstra că el este în cele din urmă Antihristul.
  Dar Antihrist îi va ucide, spune el, și atunci vor vedea uciderea lor “limbi, triburi, națiuni, popoare”.
  Este o expresie comună folosită în Apocalipsa de Ioan Evanghelistul (Apoc. Ioan 10, 9. 11.17, 15 etc.), dar este folosită și de profetul Daniel (Dan. 3, 4. 8· 31. 5, 19. 6, 25 etc.)
  Cum vor vedea aceste “limbi, rase, națiuni, popoare” dezlegată, moartea celor doi profeți? Desigur, cu ajutorul televiziunii! Si ar fi putut cei mai în vârstă imagina vreodată că televiziunea se va inventa vreodata?… Ne-am fi putut imagina că toate popoarele i ar putea vedea în acest fel?…
  Și totuși, astăzi este posibil. La fel este un indiciu – foarte probabil! – că sfârșitul este aproape, macar si pentru ca televiziunea s a inventat deja, adică a fost inventată!… și poate – este! – exact ceea ce va deveni – o televiziune în slujba antihristului!… Faptul că s a inventat de mult timp este o dovada, pentru că ceea ce se vede astăzi la televizor este doar pentru a pregăti oamenii pentru venirea Antihristului.
  În acești trei ani și jumătate de tiranie a lui Antihrist, poporul lui Dumnezeu trebuie sa fie ascuns.
  Trei ani și jumătate trebuie credinciosii sa ramana ascunși! Dar de ce ar trebui să se ascundă? Pentru a scăpa. Pentru a scăpa doar de moartea biologica? Nu atât de mult de moarte, cât mai ales pentru a se proteja de efectele tulburatoare ale celor trei ani și jumătate cat domneste antihrist!
  Este groaznic, dragii mei, când îi vedem pe creștini în timpul nostru atât de mult influențați de cultura noastră actuală – care servește Antihristului.
  Adunați-vă copiii, dacă puteți, și aduceți-i la Biserică. Ce vă spun ei? Îți spun că mintea ta este invechita, că acum au mințile deschise, că au o nouă viziune asupra vieții… Adunați-vă copiii, dacă puteți, pentru a vedea că nu numai copiii, ci și adulții isi dau aere lumesti și au fost secularizați. Iar Antihristul încă nu a venit. Cand va sa vina o se sa impuna foametea, criza de alimente si excluziunea economica, sociala a celor care nu primesc semnul fiarei, pecetea!
  Ce se va întâmpla atunci?
  Deci, unde ar trebui să se refugieze poporul lui Dumnezeu? Poporul lui Dumnezeu este cel care nu se va închina lui Antihrist. În pustiu, ca și profetul Ilie. Acolo se va refugia poporul lui Dumnezeu, în pustie, așa cum a făcut Profetul Ilie în vremurile de demult!
  Deci poporul lui Dumnezeu, precum și fiii Profeților din vremea profetului Ilie – care erau prea mulți și apoi îl înconjurau pe Profetul Ilie. Observați același lucru – toți, ca și Biserica în cele din urmă, se refugiază în pustiu, ascunzându-se
  Să vedem ce spune Cartea Apocalipsei în capitolul 12, din versetul 14.
  “Iar femeii i s-au dat două aripi de vultur cel mare, în pustie, în pustie, în locul ei.” Cine este femeia? Este Biserica.
  Femeii, Biserica, i s-au dat două aripi de vulturul cel mare.
  În Vechiul Testament avem adesea această imagine – ca în Deuteronom și în alte părți – ceea ce arată că aceste două aripi mari ale vulturului sunt marea protecție a lui Dumnezeu.
  Deci, când spune că “s-au dat două aripi ale vulturului cel mare”, înseamnă: Dumnezeu protejează Biserica.
  Apocalipsa spune in continuare: “Sunt asezata în pustie în locul meu”, să zboare și să fugă în pustie, în lacasul ei. Deci locul Bisericii este pustiul? Da, deșertul! ( in munti spune si Sfantul Gavriil Georgianul ca se vor refugia oamenii credinciosi in timpul lui Antihrist!)
  Știați că acest mic preambul și, în același timp, un mesaj de-a lungul secolelor, al Bisericii că Biserica se va refugia în deșert este prefigurarea mănăstirilor? Mulți spun: “De ce stati în mănăstiri, voi călugării?” Să vă reamintesc că Biserica se va întoarce în pustiu. În plus, Biserica a pornit din deșert sau din pustiu. Obiectati? Citiți capitolul 1 din Evanghelia după Marcu, vedeți aceasta. “un glas care strigă în pustie” (Marcu 1, 3; cf. Matei 3, 3. Luca. 3,4. Ioan. 1, 23). Ioan Botezătorul strigă și spune că Mesia vine. Și unde l-a arătat, te rog, pe Mesia? În deșert. Unde sunt temeliile Bisericii? În deșert. Deci, se va ajunge din nou în deșert.
  Astfel, el spune mai jos: “Și șarpele a pus apă în spatele ei din gura lui în spatele ei ca un râu, în această poezie purtătoare de râu” (Apoc. 12,15). Diavolul, Antihristul, în spatele căruia se află Satana, va alunga Biserica, va alunga Biserica – de aceea se va refugia în pustie – și va scoate apă din gură pentru a o îneca. Ce este această apă pe care diavolul și Antihristul o scot din gura lui? Aici, dragii mei, este ceea ce este vizibil. Diferitele sisteme sociale și filosofice care doresc să înece creștinul modern. Este momentul în care o persoană îți dă o farfurie cu mâncare și îți spune: “Vei mânca bine, vei avea confort dar, știți, veți urma acest sistem social sau acest sistem economic”. Nu credeți că suntem un pic ca Esau, care si a vândut dreptul lui de intai nascut, care este, venirea lui Mesia, pentru că noi am vrut să prosperam?
  Deci Îl vindem pe Hristos, pentru a avea beneficii financiare… Ce păcat! Ce păcat!… Deci, aceste lucruri se vor îneca, ei vor încerca să înece Biserica. Desigur, Biblia spune că mulți creștini ortodocsi vor pieri. (Vezi Mat. 24, 24. Marcu 13, 22 et c.) Se spune acest lucru în cartea Apocalipsei, când Sfantul Ioan Teologul este chemat să masoare numai templul și altarul, nu și curtea lui. Aceasta indică faptul că numai o ramasita (Vezi Is. 10, 22; Rom. 9, 27.11, 5.) va fi salvata, o mică parte din creștinii ortodocsi. Mai exact, îngerul îi spune lui Ioan:
  “Nu socotiți restul. Ei au fost dați să fie presați de neamuri timp de patruzeci și două de luni”.” (Apoc. 11,1-2). Adică Antihristul va birui pe creștinii ortodocsi timp de trei ani și jumătate….
  Pe creștini! Da. Căci, potrivit Părinților, templul, curțile sale și orașul Ierusalim, orașul Sionului, simbolizează întotdeauna Biserica. Ce măsoară? Numai templul, spune el, și altarul, adică o mică parte. Să luăm aminte că putem pieri și că sistemul Antihristului ne poate fi impus și nouă! Acest lucru va însemna că Balaurul face Biserica “încărcată de râu”. se duce să o înece cu apă. Apa este ceea ce v-am explicat.
  Și pământul a ajutat-o pe femeie, iar pământul i-a deschis gura și a înghițit râul când balaurului i-a ieșit din gură”.” (Apoc. 12,16). Elementele fizice vin în ajutor. Pământul, spune el, a înghițit apa. Cazul aici este comparabil ca la trecerea Mării Roșii. Undeva după miezul nopții, un vânt sudic a început să sufle, spune el, atât de puternic încât apa mării a împărțit-o în două. Evreii au trecut. și când si-au dat seama, egiptenii s-au dus si ei să intre. Vântul se oprește, apa se închide și i îneacă pe toti. (Exod. 14, 21-29). Aici vedem elementele naturii. Desigur, elementele naturii sunt conduse de Dumnezeu. Dar aici nu arată cine îi guvernează, ci ce fac, în prim-plan, la un prim nivel. Adică, că elementele naturii vin fie pentru a distruge pe raucredinciosi, fie pentru a întări și ajuta pe cei evlaviosi!
  Ați văzut, profetul se încălzește așteptând distrugerea Ninivei. “Uh! căldură, vară!” (I. 4, 1-6). În câteva minute crește un dovlecel cu frunze mari și îl salveaza! Deci natura vine în ajutorul lui și al Bisericii. “Balaurii au lucrat asupra femeii și s-au dus la război cu restul seminței ei, cu cei care păzesc poruncile lui Dumnezeu și care depun mărturie despre Iisus.” (Apoc. 12,17).
  Poate vă veți gândi, dar câți se pot ascunde? Să zicem, câți sunt adevărații creștini? Cincizeci? o sută? cinci sute? o mie?… Pot toți acestia sa se ascunda in munți, să meargă in crapaturile pământului și peșterilor și să se ascundă? Desigur!
  Restul ce vor face? Restul stau în orașe. Adică doar aceștia sunt cei evlaviosi, care au fugit in munti? Nu. Sunt alta categorie in orașe. Atunci cum rămâne cu ei? “Satana vine”, spune el, și el face război cu alții.” Ei trebuie să înfrunte cu adevărat tirania lui Antihrist!
  Dar acolo, în pustie, profetul Ilie ce a mâncat?
  “Și corbii au adus pâinea aceasta dimineața și carnea, iar din parau a băut apă.” Corbii i-au adus pâine dimineața, iar seara i-au adus carne, iar el a băut apă din parau. De ce corbi? Știți că corbi sunt carnivori. Biblia spune acest lucru (Gen. 8, 6-7 etc.), dar îl știm și prin natură. Deci pune corbi, trimite corbi, ca să arate – ce? – că acesta este un miracol, care în acest fel este evidentiat. Corbii, care pot mânca carne, mai ales într-o perioadă de foame, nu o mănâncă, ci o aduc profetului Ilie. Pentru a sublinia miracolul protejarii profetului Ilie de către Dumnezeu. Biserica din pustiu va fi hrănită în mod similar in vremea lui antihrist!
  Cartea Apocalipsei spune din nou: “așa cum se hrănește acolo….” (Apoc. 12:14), astfel încât Biserica poate fi hrănita acolo, se spune, “timp” – este anul – “și ori” – este de doi ani. doi plus unu, trei- “și jumătate din timp” – este jumătate din timp – adică trei ani și jumătate, adică atâta timp cât diavolul și Antihristul vor guverna în această lume.
  Dar cum ne va hrăni Dumnezeu acolo? Știm că vechiul Israel a fost hrănit în mod miraculos în pustiu timp de patruzeci de ani. (Exod. 16, 35).
  Știm, de asemenea, că creștinii din pustiu, care au fugit de persecuție, au fost, de asemenea, hrăniți într-un mod pe care Dumnezeu L-a avut in iconomia Sa. Dar cum se vor hrăni până la urmă creștinii din vremea lui antihrist care fug în pustiu? Dumnezeu știe acest lucru și Hristos îl va descoperi atunci. El nu le-a spus niciodată, de exemplu, iudeilor din Egipt:
  “Când vă voi scoate în pustie, vă voi hrăni cu mană”.
  Dumnezeu nu a spus așa ceva. Dar când oamenii erau în pustie și spuneau “Ce vom mânca?”, atunci Dumnezeu a aruncat mana. (Exod. 16, 2-14). Deci, când creștinii vin în pustie și spun “Ce vom mânca?”, atunci Dumnezeu știe ce va da. Acum nu știm asta….
  Dragii mei, cel mai mare dintre Profeți, Ilie cel glorios, a trăit antitipul istoric al ultimului profet, așa cum v-am explicat pentru a ne arăta cum va trăi Biserica. Biserica noastră, printre numeroasele evenimente din viața tulbure a profetului Ilie, ne spune istoria, adică ni se înfățișează pe icoane, o singură caracteristică. Să stea într-o peșteră și acolo să vadă corbul aducându-i pâinea sau carnea. Biserica noastră Ortodoxă nu arată altceva decât viața prorocului Ilie. Nici jertfa sa miraculoasă de pe Muntele Carmel, nici măcar Teofania sa de pe Muntele Horeb, adică de pe Sinai, nici vreunul dintre celelalte paradoxuri, ci doar reflectă acest lucru.
  De ce dorește Biserica noastră să sublinieze istoricitatea profetului ca antitip al sfârșitului? dar și să ne spună – doar această imagine pe care o primesc de la Profet – să ne spună ce se va întâmpla cu credincioșii noștri când va veni sfârșitul lumii.
  Dragii mei, proorocul Ilie, așa cum v-am mai spus, îl va arăta pe Antihrist, dar îl va controla enorm, așa cum l-a controlat pe Ahab.
  Știți ce i-a spus lui Ahab? El i-a zis: “Sângele tău va fi spălat de câini și porci!” Așa s-a întâmplat, dragii mei. Ahab a fost rănit într-un război și a fost dus rănit într-un izvor. acolo, spune el, unde prostituatele sunt scăldate. Deci acolo l-au spălat, i-au spălat rănile. Dar atât de mult sânge curgea, abundent, încât în cele din urmă a murit acolo. Și atunci câinii și porcii s-au dus și au lins sângele lui Ahab acolo! (
  Deci profetul controlează enorm istoria. Deci, Ilie va controla si pe Antihrist.
  Dacă pentru necredincioși va fi groaznic, atunci pentru cei neprihăniți va fi o adevărată binecuvântare.
  Dar și pentru necredincioși, Profetul va fi groaznic.
  Cartea Apocalipsei ne spune că atunci când Antihristul îl va aresta împreună cu celălalt profet, Enoh, și îi va spânzura, îi va ucide, atunci atât de mult se vor bucura oamenii raucredinciosi – că vor face schimb de daruri unul cu celălalt, pentru că în cele din urmă au fost eliberați de un predicator care i-a torturat cu cuvintele lui. (Apoc. 11.10). Deci, oamenii păcătoși se vor bucura….
  Dar el va sta groaznic, căci în trei zile și jumătate îl vor vedea pe proorocul Ilie înălțându-se din morți și înălțându-se la cer, și atunci vor fi cuprinși de frică și teroare! (Apoc. 11,11-13).
  Dar dacă pentru necredincioși Ilie va fi groaznic, pentru cei neprihăniți va fi o adevărată binecuvântare.
  De aceea, imnul care se referă la profetul Ilie, se încheie după cum urmează: “binecuvântați sunt cei care vă privesc pe voi și pe cei care sunteți iubiți și trăiti în dragoste” (Sir. 48, 11). fericiți cei ce te vor vedea, sau care te vor vedea, cei care trăiesc împodobiți cu virtuți; vom trăi și vom vedea.
  Dragii mei, proorocul Ilie a fost văzut cu bucurie și speranță în primul rând de cei șapte mii de oameni în zilele sale, când au fost ascunși și nu și-au manifestat credința în adevăratul Dumnezeu.
  când profetul cu plângere a venit să-I spună lui Dumnezeu:
  “Doamne, singur am fost lăsat să mă închin Ție; Toți ceilalți s-au închinat idolilor!” “Nu, Ilie. Șapte mii de oameni nu s-au închinat lui Baal”.

  Acești șapte mii de oameni, când l-au văzut pe profetul Ilie controlându-l pe Ahab, s-au bucurat. S-au bucurat. Era nădejdea lor profetul. Dar si cei neprihăniți de la sfârșit îl vor vedea cu bucurie și speranță.
  Când va predica în Ierusalim, toți cei cuvioși, cei neprihăniți, vor spune: “A venit Ilie. A venit Ilie! El îl controlează pe Antihrist. A venit Ilie!… Suferința noastră se va termina! Hristos vine!….”
  Deci va fi nădejdea celor drepți de la sfârșitul vremurilor!
  El va fi văzut chiar de toți cei neprihăniți care, în la a Doua Venire, vor fi înviați!
  Dragii mei, aceasta este în câteva cuvinte personalitatea minunată a sfântului Profet Ilie.
  Și, în concluzie, ce altceva am putea spune?
  O, Sfinte Proroc al lui Dumnezeu, Ilie, roaga te pentru noi!

  https://youtu.be/Nw4QVFnNX50

  Reply
 6. @Felix: îhîm, deci ne sugerezi să nu investim în imobiliare? 🥴

  Apropos de ideea că oamenii vor deveni celule nervoase într-o societate a viitorului: în pandemia asta oamenii au devenit niște celule foarte nervoase, de-a dreptul isterice în unele cazuri! 😄

  Reply
  • Neamul acesta cere semn (Marcu 8, 12) si, pana la urma, va gasi semnul (fiarei) prin care se va amagi…

   The Antichrist: an Orthodox Perspective from the Church Fathers / OrthoChristian.Com
   https://orthochristian.com/106805.html

   Calugarii manastirii Solovet au primit un raspuns pe care Sfantul Zosima l-a dat cand l-au intrebat cum sa-l recunoasca pe Antihrist cand va veni. Sfântul Zosima a dat acest răspuns precis: «Când veti auziți că Hristos a venit pe pământ sau s-a arătat pe pământ, atunci să știți că acela este Antihrist»”.

   Profetul mincinos și semnul fiarei (666)

   Căutând ca toată omenirea să I se închine, Antihristul va avea colaborarea unui asistent – Profetul Mincinos, o a doua fiară, un fel de lider religios global.
   (Apoc. 13:11-18 și Apoc. 19:19-20).

   Așa cum Înaintemergătorul (Sfântul Ioan Botezătorul) a chemat oamenii pentru a urma pe adevăratul Hristos (Mantuitorul), acest Prooroc Mincinos în timpul Apocalipsei va chema oamenii pentru a-l urma pe Antihrist. Și așa cum Apostolii i-au pecetluit pe cei care deveneau creștini cu pecetea Darului Duhului Sfânt (1 Ioan 2:27), pecetluindu-i pentru Hristos Dumnezeu, la fel și Profetul Mincinos va căuta să pecetluiasca oficial întreaga omenire cu numele sau numărul lui Antihrist – misteriosul „666” — fie pe mână, fie pe frunte (Apoc. 13:16-18). Acest semn – oricare s-ar dovedi a fi – noi, creștinii ortodocși, il privim ca pe o lepadare explicita de Hristos. Nu trebuie să-l acceptăm. Acceptarea semnului 666 va insemna o respingere a harului Duhului Sfant pe care l-am primit dupa Botez prin pecetluirea cu Sfântului si Marele Mir și de asemenea va insemna lepadarea de Hristos Dumnezeu.

   Sfântul și făcătorul de minuni Paisie din Muntele Athos, vorbind despre semnul „666” care va veni, a spus că dacă un creștin acceptă semnul Fiarei, se leapăda de Hristos. El credea că semnul 666 ne va fi pus sub o formă a unui număr de identificare personală digitala – ID.

   Europarlamentarul Cristian Terheș susține că UE pregătește un document de îngrădire mai teribil decât certificatul verde
   https://www.antena3.ro/emisiuni/subiectiv/cristian-terhes-eid-uniunea-europeana-626668.html

   Sfantul Paisie a menționat că în Vechiul Testament evreii cereau o taxă anuală de 666 de talanți de aur din țările cucerite. Astfel, Sfantul Paisie a spus că „astăzi, pentru a subjuga întreaga lume, ei vor introduce din nou vechiul număr fiscal legat de trecutul lor glorios

   Adică ,,666” este numărul lui mamona. Totul merge conform planului. Ei au pus numărul cu mult timp în urmă pe cardurile de credit. Ca urmare, cel care nu va fi pecetluit cu numărul „666” nu va putea să cumpere, să vândă, să obțină un împrumut sau să-și găsească de lucru.

   Acceptarea codului de identitate al diavolului („666”) pe mână sau pe frunte va fi o respingere a Darului Duhului Sfânt, care a fost primit dupa Sfântul Botez prin ungerea cu Sfântul si Marele Mir (pecetluirea mâinilor și a frunții pe care o face preotul dupa Botez) – adevăratul semn de identitate al fiilor lui Hristos.

   Sfantul Pavel a scris: „Cand ai crezut, ai fost pecetluit in El cu o pecete, Duhul Sfant cel fagaduit” (Efeseni 1,13). Această pecete sfântă a lui Dumnezeu este menționată în Apocalipsa 7:3 ca fiind „pecetea de pe frunțile slujitorilor Dumnezeului nostru”.

   Pecetea este literalmente aplicata pe mâinile și fruntea fiecărui creștin ortodox proaspăt botezat pentru a primi harul Duhului Sfânt prin ungerea Sfântul si Marele Mir (Taina Mirungerii) după Taina Sfântului Botez. Primind aceea pecete sfântă a Botezului, „ne-am lepădat de diavol și am devenit partasi prin har cu Hristos”, după cum a declarat Sfântul Paisie Aghioritul.

   Pecetea Botezului si Mirungerea cu harul Duhului Sfânt este opusul semnului fiarei („666”), care va fi, de asemenea, pecetluit pe mâna dreapta și pe frunte (Apoc. 13:16). Această acceptare a falsei „mirungeri” a diavolului îndepărtează harul Duhul Sfânt și pregateste persoana insemnata cu 666 pentru împărăția întunericului si a diavolului. Pecetluirea cu 666 va fi folosita pentru a controla oamenii insemnati cu semnul fiarei prin teroare, pentru că fără pecete nu vor putea cumpăra sau procura niciun aliment, nu vor avea acces la hrana.

   Și el [Prorocul Mincinos] îi face pe toți, atât pe cei mici, cât și pe cei mari, pe bogați și pe săraci, pe cei liberi și pe robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte ca nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât numai cel care are semnul, sau numele fiarei, sau numărul numelui său… iar numărul este 666 (Apocalipsa 13:16-18).

   Avertizare prin versetele Sfintei Scripturi:
   Nu aceptati semnul 666 – „mirungerea” Antihristului

   Primind acest semn „666” al Antihristului persoana respectiva insemnata cu srmnul fiarei va merge in iadul veșnic. Pentru orice creștin care acceptă semnul 666, va constitui o lepadare de Hristos – o trădare – care anulează pecetea sfântă anterioară Mirungerea/ pecetea Darului Duhului Sfânt și-l conduce in focul iadului, deoarece isi pune încrederea în Antihrist (și in sistemul său), în loc de a-si păstra încrederea în Mantuitorul Hristos.

   Dacă cineva se închină fiarei și icoanei sale și primește semnul său pe frunte sau pe mână, acela va bea din vinul mâniei lui Dumnezeu… și el va fi chinuit in foc și in pucioasă în prezența sfinților îngeri și în prezența Mielului:
   și fumul chinului lor se înalță în vecii vecilor; și ei nu au nicio odihnă zi si noapte, oricare se închină fiarei și icoanei sale și oricine primește semnul numelui său (Apoc.14:9-11).

   Profetul Mincinos va încerca să constrânga întreaga omenire să accepte „mirungerea” lui Antihrist – semnul Fiarei – prin ingreunarea conditiilor vieții astfel încât, în economia mondială a noului guvern global, nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără acest semn 666. Cei care nu va primi pecetea 666 se va confrunta cu un dezastru economic, foamete și suferinta.

   Sfantul Andrei din Cezareea despre Semnul Fiarei

   Sfantul Andrei al Cezareei (d. 637AD), care timp de secole a fost o autoritate ortodoxa in interpretarea Cartii Apocalipsei, a vorbit despre acest lucru in celebrul sau Comentariu la Apocalipsa.
   El a scris despre acest semn al Fiarei/Antihristului:

   … se va strădui să pună tuturor semnul numelui inselator al antihristului și vicleanului, „pe mâinile lor drepte”, pentru a tăia sărarea faptelor bune, și, de asemenea, „pe frunțile lor”, pentru a-i determina pe cei înșelati să fie îndrăzneți în înșelăciune și întuneric.
   Dar ea nu va fi primită de cei pecetluiți pe frunțile lor cu Lumina Divină (cf. Apoc 7:3, 4). Și pecetea fiarei va fi impusa tuturor, conditionand cumpărarea și vânzarea, astfel încât cei care nu o vor primi să sufere o moarte violentă din cauza lipsei de hrana (a alimentelor).

   Sfantul Efrem Sirul despre Semnul Fiarei

   Sfantul Efrem Sirul (sec. IV) in predica sa, „Despre venirea Domnului, sfarsitul lumii si venirea Antihristului”, scria aceasta despre semnul fiarei:

   Preaiubiților, avem nevoie de multă rugăciune și lacrimi pentru ca unii dintre noi să se dovedească puternici in încercări; pentru că fiara va lucra prin multe inselaciuni. Antihrist însuși este un dușman al lui Dumnezeu și vrea să-i distrugă pe toți. Tiranul va folosi astfel de mijloace, astfel încât toți vor trebui să aibă semnul fiarei asupra lor,
   la timpul cuvenit, adică la plinirea vremii, când Antihristul vine și îi înșeală pe toți cu semne. Și numai în cazul [în care au primit semnul 666] vor putea să cumpere alimente și alte lucruri necesare; și el va delega supraveghetori pentru a-i pune în aplicare ordinele
   Frații mei, observați viclenia fiarei care este mai presus de orice măsură și stratagema ticăloșiei sale — cum va conditiona alimentele ca sa ne doara stomacul de foame, astfel încât omul, atunci când va fi ajuns la o extremă lipsa de hrană, va fi obligat să accepte semnul 666, sau mai degrabă semnul cel rău si hulitor nu doar pe orice parte a trupului, ci indeosebi pe mana dreapta și, de asemenea, pe frunte, astfel încât cel insemnat va fi în imposibilitatea de a mai face după aceea semnul crucii cu mâna dreaptă sau de a se insemna cu numele cel Sfânt al Domnului Hristos prin Crucea purtatoare de biruinta a lui Hristos!
   De aceea, frații mei, urmează o încercare teribilă pentru toți oamenii iubitori de Hristos — dar ei să nu se teamă sau să cadă în neglijență până în ceasul morții, în timpul în care fiara va pecetlui [oamenii] cu semnul 666 în locul semnului Crucii Mantuitorului… Și dacă cineva nu va fi pecetluit cu semnul fiarei, acea persoană nu va fi inrobita
   prin semne si minuni. Și Domnul Hristos nu-i va parasi pe ei si-i va lumina cu harul Duhului….

   Sfantul Paisie de pe Muntele Athos il avertizeaza pe ortodocsi sa nu primeasca semnul 666

   Creștinii care resping semnul „666” și refuză să se închine icoanei lui Antihrist vor fi văzuți ca razvratiti religioși și extremiști — din păcate — și vor fi persecutați de autorități, devenind martiri pentru Hristos ca în zilele de prigoana ale Imparatilor Romani.

   Cu toate acestea, Sfantul Paisie Athonitul a avertizat ca nu toti crestinii vor vedea un pericol in a primi semnul fiarei. El credea că până și unii preoți ortodocși vor fi păcăliți și nu-și vor avertiza ucenicii. În schimb, ei își vor „menaja” fiii spirituali cu minciuni reconfortante, spunându-le să primeasca semnul „666” și să nu se îngrijoreze, spunându-le:
   „nu contează, nu este nimic grav”.

   Cât de trist pentru clerici! Acești clerici nu vor putea discerne „semnele vremurilor” și se vor pricopsi cu aceeași mustrare pe care Domnul Iisus Hristos le-a aplicat-o fariseilor: „Fatarnicilor! Știți cum să interpretați înfățișarea cerului, dar nu puteți interpreta semnele vremurilor” (Matei 16:3). Cu toate acestea, acei nonconformiști creștini care vor refuza de fapt pecetea „666” vor fi „urâți de toate neamurile” pentru marturisirea lui Hristos, așa cum a profețit Domnul Iisus la Matei 24:9.
   Din cauza răzvrătirii creștinilor împotriva pretențiilor lui Antihrist, Antihristul va porni cea mai aprigă persecuție a creștinilor văzută vreodată în istorie, așa cum a prezis Domnul Hristos la Matei 24:21 — „Atunci va fi necaz mare,
   „Atunci va fi necaz mare, cum nu a fost de la începutul lumii până în acel moment.”
   Dar, din mila Sa, de dragul acelor ucenici credincioși care vor fi mântuiți, Domnul Iisus a promis că „zilele acelea se vor scurta” (Matei 24:22).

   Reply
  • Prorocul Mincinos Papa Francisc numește vaccinarea împotriva COVID-19 obligația morală

   https://www.voanews.com/a/pope-francis-calls-covid-19-vaccination-moral-obligation-/6390278.html
   ��
   Parintele Athanasios Mytilineos (1927 – 2006)
   Fragmente dintr-o predica – Catehezele Sfântului Chiril al Ierusalimului IV – care a fost rostita la 16 02 1987

   S-a mai spus aceasta, că, în sfârșit, daca am primit numărul fiarei, pecetea 666, nu mai pot să-mi fac Crucea! Cel mai frumos este sa nu-L reneg pe Iisus Hristos. Este izbitor când citim în Apocalipsa că cei care au fost pecetluiți cu semnul fiarei 666 nu vor mai putea să se pocăiască. Sau mai bine zis, nu vor fi mântuiți. Adică, dacă sunt pecetluit cu semnul fiarei 666, nu voi fi mântuit?
   Între „Sunt pecetluit cu semnul fiarei 666” și „Nu voi fi mântuit” există o legatura. Pentru că la prima vedere cineva se poate scuza si spune „dar n am știut”. Nu știa, desigur…. dar Dumnezeu va judeca asa, pe baza Apocalipsei, aceasta este ceea ce avem de spus, că cel care este pecetluit cu semnul fiarei nu se va mântui. Explicit și categoric. Și că va fi un sigiliu, semnul fiarei 666 pe mână, chiar pe mana dreapta sau pe frunte. Este exact ceea ce spune textul. Nu este o metaforă, cu niciun chip nu este metaforă. Este exact ceea ce spune textul. S-a pierdut, s-a terminat cu nadejdea de mantuire daca accepti pecetea. Nu este nimic altceva de adaugat.
   Ce se întâmplă de fapt? Nu stii? Ce este Botezul? Un sigiliu, o pecete. Cum se face acest sigiliu sau aceasta pecetluire? Este pecetea pusa omului de trei ori, prin scufundare in apa Botezului – se afunda și spune „Se boteaza robul lui Dumnezeu, în numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt.” Ce primeste atunci? Primeste o pecete, o stampila. Ce este aceasta timbrare? Are caracter indoit. În numele lui Dumnezeu, acest Dumnezeu Treimic, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, iar pe de alta parte este pecetea, Crucea. Căci intreita afundare a omului in apa Botezului și ridicarea din apa, exprimă din nou numele Dumnezeului Treimic dar este în același timp si Crucea. Căci, după cum spune Sfantul Apostol Pavel, aceia dintre noi care au fost botezați prin moartea lui Hristos au fost botezați. Care este semnificatia? Este mormântul. Acesta este motivul pentru care este omul afundat in apă. Iar ridicarea din apa Botezului este Învierea.
   Ce admitem aici? Două sigilii, doua peceti sau un sigiliu, o pecetluire care două coordonate. Credința în dogma Sfintei Treimi, prima cea mai mare dogma a Credinței ortodoxe și dogma Intrupării Fiului lui Dumnezeu din Fecioara Maria. Pentru că atunci când vorbim despre Cruce, ne referim la Intruparea Fiului. Acestea este pecetea crestinului pe care o primeste în momentul Botezului.
   Acest sigiliu (sau pecete) este ontologic. Nu este o pecete ca aceea pe care o punem și o putem șterge. A fost impregnata în această ființă a mea atât de neșters încât acest trup pe care îl voi pune în mormânt nu va putea pierde pecetea, desi trupul meu va deveni pamant, dar nu va elimina sigiliul. Căci pe baza acestei peceți, Domnul mă va recunoaște ca să pot sa intru în Împărăția Sa
   Un sigiliu paralel este cel al Antihristului. Căci prima pecete a lui Hristos este pecetea credinței, a doua pecete este pecetea lui Antihrist, și aceasta este o pecete a credinței, pe care Antihrist ne o va da ca să avem ce sa mâncăm, deci Antihrist ne va face o lume mai bună și cei care vor primi pecetea 666 vor mărturisi că Antihrist este Messiah.

   CONCLUZIE:

   Așa cum cei botezați primesc harul lui Dumnezeu, tot așa și cine accepta pecetea primeste energia satanei prin semnul fiarei 666 și, prin urmare, el nu va mai putea să se pocăiască. Este un fel de obstacol implacabil. Cine primeste semnul fiarei 666 nu va putea să se pocăiască caci accepta apostasia sau desigilarea pecetluirii originale a lui Dumnezeu și primeste o nouă pecete demonică pe care Dumnezeu nu o poate accepta, pentru că este un semn al sfârșitului credintei crestinului. Este ultimul act al credinței crestinului prin care se leapada de Hristos!
   Ce s-a întâmplat cu soția lui Lot, despre care Domnul ne-a spus sa ne amintim, va amintiti de femeia lui Lot? Ce s-a întâmplat? S-a întors să vadă in urma sa și a devenit o coloană de sare. Nu a crezut și a devenit un stalp de sare. Ceilalți insa credeau. Cum? Nu s au întors să priveasca inapoi. Dar o chestiune asa de mică sa aiba o consecinta asa de mare?
   Chestiunea asta asa de mică va fi ultimul act al credintei din istorie. Monumentul pastrarii sau pierderii credinței in Hristos Fiul lui Dumnezeu. Alegerea libera a fiecarui om va fi: pecetea lui Dumnezeu, Sfânta Cruce și credința în Dumnezeul Treimic sau pecetea satanei, credința in Antihrist ca fiind Messiah! Acestea vor fi ultimele momente ale credinței și necredinței, ultimele momente din istorie!

   https://youtu.be/ZZh3O-SyiNo
   ��
   Parintele Athanasios Mytilineos:
   pas cu pas spre pecetluirea Antihristului

   Ți-ai pregatit capul, mai concret fruntea unde ai primit pecetea lui Dumnezeu, amprenta nasterii din nou a sigiliului, prin apa sfințită de la Botez. Și cu untdelemn sfintit prin Taina Mirungerii, pe capul tău a fost pusa mai exact pe frunte pecetea, pe care o ai de la Dumnezeu, ca să devii — născut din apa si din Duh.
   Această „apă sfințită a lui Dumnezeu”, așa cum este numită în cartea Exodului, „și apă sfințită a lui Dumnezeu”, ne arata ca cineva este consacrat Domnului Hristos. Această „pecete” pe care o luăm de la Duhul Sfant prin Taina Mirungerii, despre care am vorbit deja, nu este altceva decât pecetea lui Dumnezeu de neșters. Acest sigiliu nu se sterge niciodată. Aceasta pecete a Duhului Sfant poate fi acoperită! Dacă crestinul primeste sau accepta o altă pecete, de exemplu pecetea sau semnul fiarei 666, totusi pecetea lui Dumnezeu rămâne inepuizabilă, insa crestinul rămâne lipsit de har prin acceptarea semnului fiarei, adica nu se mai mantuieste.
   Se stie: ortodocsii am fost cu toții pecetluiți cu această pecete a Duhului Sfant in Taina Mirungerii dupa ce ne am botezat. Am mai spus-o în cateheza despre Mirungere.
   NU PERMITEȚI NICIODATĂ SIGILIULUI (666, semnului fiarei, vaccinului digital) ANTIHRISTULUI SĂ FIE PUS PE FRUNTEA SAU PE MÂNA VOASTRĂ!
   Pentru că deja se înaintează tiptil și se vi se aplica. Acum au început deja cu cartile de identitate, carora nu li se acorda prea multa vigilenta în ceea ce privește sigiliul sau pecetea 666. Cum le spun multora, cardul are deja 666, ai avut vreodata ideea să-l arunci din buzunar? Nu caci faci afaceri cu cardul. Dar pentru ei conteaza ca ne familiarizeaza cu 666. Că toată povestea asta se face pas cu pas. Pas cu pas. „Metoda taierii sau felierii salamului”. Încetul cu încetul. Știți ce înseamnă „metoda salamului”, acestea sunt expresii moderne. Luați salamul și tăiați o felie subțire. Si iar taiati din nou o felie subțire. Si apoi iar o felie subțire
   Și nu se dezmeticeste omul cum încet, încetul cu încetul, pas cu pas….
   DAR DE ACOLO VOR TRECE LA INSEMNAREA PE FRUNTILE SAU PE MAINILE OAMENILOR!
   Vă spun ca să știți asta. Cineva care știe că ar putea avea această carte de identitate, dar va trebui sa fie gata să spună NU atunci când va veni momentul pentru insemnarea cu 666 pe frunte sau pe mana dreapta. Dar cei mai mulți nu știu. Aici este pericolul, deci nu ar trebui să existe astfel nepasare pentru primirea cartilor de identitate. De aceea nu ar trebui sa fim nepasatori, pentru că cei mai mulți ignora planul ascuns și autoritatile vor spune într-o zi:
   „Dar știți, cartile de identitate pot fi pierdute sau falsificate, Ei bine. Avem o Metodă nouă. Nu ne vom mai complica să scriem pe o bucată de hârtie, pe plastic ci vom putea insemna 666 pe fruntile sau pe mainile oamenilor.
   Și oamenii vor spune: (s a urmarit planul ascuns pas cu pas)
   „ETE NA, CE ESTE DACA I PUS PE HÂRTIE SAU PE FRUNTE.”
   Acest lucru va fi spus de către cei mai multi, ignoranți, sau de catre cei care nu au niciun dram de viata duhovniceasca. Cei care sunt vigilenti nu au de ce să se teamă.
   NU AU DE CE SĂ SE TEAMĂ. Pentru că DE MII DE ORI POT SĂ-MI TAIE PENSIA, de o mie de ori să-mi tai orice privilegiu pe care îl pot avea primind identitatea digitala (adica să fiu pecetluit cu 666 pe frunte sau pe mana).
   ATI INTELES? DUMNEZEU SĂ VA PĂZEASCĂ! MOMENTUL INSEMNARII CU 666 SE INTREZARESTE FOARTE APROAPE….

   https://www.youtube.com/watch?v=Axml0mmsrbI
   ��
   In iulie 2000, împreună cu domnul teolog Vasilie Papanikolau, l-am vizitat pe Starețul Athanasie Mitilineos la Stomiou din Larisa. După Liturghie am rămas ca să primim binecuvântarea Bătrânului la fel ca și multă altă lume. Noi am rămas ultimii, domnul Papanikolau îl cunoștea personal pe Gheronda Athanasie și m-a recomandat. După ce am făcut cunoștință i-am adresat o întrebare care mă frământa în mod special:

   „Părinte”, i-am spus, „aș dori să-mi spuneți despre acest faimos card de asigurare despre care se vorbește și care a început deja să fie trimis și acasă”.

   „Nu v-au informat în parohia dumneavoastră în legătură cu acest fapt?”, m-a întrebat.

   „Nu”, am răspuns.

   Atunci Starețul ne-a spus:

   „Aceste carduri simple pe care ni le trimit și ni le propun necontenit, putem – după iconomie – să le luăm pentru că trebuie să trăim; altfel nu vom putea să facem față nevoilor de zi cu zi. Aceștia, însă, ne vor trimite și un card inteligent ( cardul biometric intrat in vigoare din august 2021 si care este in curs de implementare) care le va înlocui pe cele de dinainte. Aceștia cred oare că sunt mai inteligenți decât noi, creștinii, și că noi nu știm ce se ascunde în spatele lui? Acest card inteligent (precede portofelul digital) nu-l vom primi! Pentru acesta merită să plecăm și în munți dacă trebuie, pentru că o vom face pentru dragostea lui Dumnezeu și vom avea asupra noastră harul Lui. În ceea ce privește supraviețuirea să nu vă neliniștiți, pentru că este grija lui Dumnezeu. Acest card să nu-l luăm pentru că, oricine îl va lua, nu va scăpa de pecetluirea care urmează.”

   (Din: Nikolaos A. Zournatzoglou, Mărturii ale închinătorilor. Cuviosul Paisie Aghioritul 1924-1994. vol. II, pag. 62, Ed. Egumenita)

   Reply
  • Descrierea celei de-a 4-a peceți.

   Suntem în capitolul 6, versetele 7-8. Am acordat atenție descrierii progresive primelor patru peceti, acesta este a patra, unde am observat că avem o evidentiere progresivă.
   În prima pecete, Evanghelia este predicată și totul este de bun augur și plăcut – este calul alb. Apoi începe reacția satanei și a instrumentelor sale și ei ridică persecuția și martiriul împotriva predicatorilor Evangheliei și a
   și astfel, se varsă mult sânge și avem mucenicii și războaiele și conflictele civile, într-o formă limitată sau extinsa. Este calul roșu.
   Apoi Dumnezeu vine să-i pedepsească pe persecutorii Evangheliei Sale și dezlănțuie ciuma, doliul și tristețea, care este calul negru al celei de-a treia peceți. Insa de a lungul secolelor persecutorii nu se opresc și insistă asupra hulelelor lor, la fel cum, din păcate, creștinii decăzuți L-au renegat pe Hristos continuu.
   Astazi acești creștini decăzuți încep să-și trăiască viețile conform obiceiurilor anterioare pagane, retraiesc păgânismul. Oamenii contemporani botezați, creștinii ortodocsi botezați, isi reneagă Botezul si Mirungerea, isi reneagă statutul lor de creștini ortodocsi, devin masoni, devin atei, sau orice altceva (new age), astfel încât, ei apostaziaza de la Hristos.
   Astfel asupra creștinilor vine ca o pedeapsă, acum, de la Dumnezeu, o a patra pecete.
   In descrierea celei de-a patra peceți, este cuprins războiul, foamea, tirania stăpânilor Pământului și moartea, în sensul de „ciumă” (boală), ceea ce numim în limba noastră „moarte”.
   De fapt este cauzata de boala. Acestea care fac parte din a patra pecete vor afecta a patra parte a populației lumii. După cum puteți vedea, in descrierea primelor patru peceti se evidentiaza un ciclu, recurent constant în istorie, adică avem metoda circulară de interpretare a evenimentelor Apocalipsei, lucru pe care îl observăm de-a lungul istoriei Israelului, în Vechiul și Noul Testament.
   Mai presus de toate, în Vechiul Testament vedem această interpretare circulară a Scripturii. Avem acest ciclu în Vechiul Testament: Dumnezeu Își face promisiunile. El face Legământul Său. Și El spune că „dacă mă veti asculta, veti avea bunatatile Pământului, dacă nu mă veti asculta, veti avea durere.”
   Oamenii ascultă temporar. Timpul trece, poporul se zbate, poporul uită, redevin păgâni (idolatri) și apoi vine pedeapsa. Oamenii se apropie iarasi de Dumnezeu, se pocăiesc, Dumnezeu le iartă pacatele, reînnoiește Legământul Său – în sensul că profeții, judecătorii, etc, cei care conduc poporul, le amintește de mila și dreptatea lui Dumnezeu, și iarăși Poporul se restaureaza, ca apoi iarasi să uite după un timp, și iarăși să se păgânizeze și iarăși să vină pedeapsa asupra lor. Avem aceste repetitii in cerc. Deci asta observam in Vechiul Testament.
   Dar așa putem interpreta atât întreaga Biblie, cât și întreaga Istorie. Doar că secolele nu se repeta identic, copiate la indigo. Aceasta este o interpretare circulară, a ceea ce numim ” ca secolele se copiază”. Adică se copiază reciproc. Ce s-a întâmplat în secolul trecut se va repeta acum. Așa cum a fost în secolul precedent și așa cum va fi în secolul următor. Aceleași lucruri. Dar nu este exact la fel. Pentru că avem, în același timp, o formă elicoidală și astfel ceea ce vom face în acest secol este similar cu
   secolul trecut, dar avem si ceva specific, ca să spunem așa, o nuantare a acestor situații și, deci, deși întoarcem din nou un cerc, suntem puțin mai diferit decât primul ciclu. Și astfel avansam în copiere cu o nuantare constantă a lucrurilor, a evenimentelor. Astfel, aceste patru peceti se repetă constant în istorie. Dacă înțelegem acest lucru, acesta va fi singurul mod în care vom fi in stare să înțelegem, fără interpretări greșite, cartea Apocalipsei.
   Și acum, să purcedem la analiza celei de-a patra peceti.
   Culoarea celui de-al patrulea cal este galben, galben-verzui-galben. Este culoarea morții. Am mentionat galbenul pe un steag galben, care este de fapt starea de carantina (lock down).
   Avem deci aceasta stare de carantină. Bolile de pe planeta necesita carantina → adica avem totul sub pavilion galben. Totuși, culoarea galbenă la om amintește si de moarte. Când vedem un om fiind galben la chip, ne amintește că acest om este predispus in final la moarte. Prin urmare, galben, galben-verzui, aceasta culoare este simbolul morții. În plus, călărețul calului verde poartă numele de „Moarte”. Ceea ce stătea scris, adica numele lui este „Moarte”. „Și Iadul urmează dupa el” (și iadul urmeaza). Iadul este personificat aici, la fel ca și moartea. Iar iadul urmează dupa moarte. Este firesc ca moartea să fie urmată de iad.
   Fiti atenti, totusi!
   Această personificare are ceva foarte semnificativ adica valoros! Ea arată că avem in acest pasaj de aici un pasaj cu un mesaj puternic, o dovadă că, după moarte, sufletele trăiesc!
   Căci dacă sufletele nu trăiesc după moarte, atunci de ce mai este adăugat că dupa moarte urmează iadul?
   „Și puterea i-a fost dată.” Cui i s-a dat aceasta putere? În mortii și, ulterior, în iadului. Cine a i-a dat această autoritate? Hristos, Domnul vieții și al morții. Iar acest lucru nu este dat definitiv, ci prin concesionare. Repet: Hristos este Domnul vieții și al mortii. Atunci, cum i se dă mortii permisiunea de a secera un sfert din populatia Pământului? Vrea Dumnezeu asta? Niciodată! Dar de ce îi permite? (Pentru ca El permite acest lucru) nu prin compromis, ci prin ingaduinta. Dumnezeu ingaduie aceasta pentru a pedepsi oamenii care nu se pocaiesc de pacate. Repercusiunile celei de-a patra plagi sunt: războiul, ciuma (adică moartea), foametea (vor suferi de foame) și napustirea fiarelor Pământului.
   Este vorba despre aceste patru răni care apar in cea de-a patra pecete. Sincronizat cu a patra pecete, care cuprinde fiarele pământului, Domnul Hristos Însuși ne vorbește în Evanghelie, atunci când ne descrie semnele sfârșitului. Și ne spune: «un neam se ridică peste alt neam și o împărăție peste alta împărăție. Și va fi foamete, ciuma (boli), cutremur. Și acestea sunt doar începutul suferinței” (Matei 24, 7).
   Ceea ce ne arată că acestea sunt
   într-adevăr elemente ale sfârșitului lumii, dar acest lucru nu înseamnă că ele nu se vor repeta in istorie incepand din momentul în care s-a scris Apocalipsa, căci din acel moment începe sfârșitul, dar cu o intensificare progresiva până va veni sfârșitul ultim.
   Să ne uităm, dragii mei, la aceste patru puncte: pot să vă spun că, dacă există ceva care contrariaza fiecare cititor al cărții Apocalipsei, sunt elementele: „război”, „foamete”, „boală”. Da, sunt aceste elemente. Ele chiar ne consterneaza.
   În primul rând, războaiele sunt un fenomen al relațiilor defectoase dintre oameni. Ce este războiul? Războiul va evidentia relațiile de galceava dintre oameni. Relațiile lor sunt in derapaj. Și fenomenul războiului a apărut pe pământ, după ce a apărut omul.
   Sa ne reamintim. Adam și Eva, Cain și Abel. Și totuși. Cain l-a ucis pe Abel. Un sfert din populatia Pământului a fost eliminata. Pentru că de toți erau doar patru. Un sfert din umanitate a fost eliminata. De atunci, de la prima crimă a lui Cain asupra lui Abel, au existat mii de războaie în istoria omenirii, într-adevăr mii de războaie.
   Asta, pur și simplu, pentru că popoarele creștine sunt decazute. Pe măsură ce ne îndreptăm spre final, nu vom avea o îmbunătățire a duhului vietuirii creștine, ci o deteriorare. Și din moment ce vom avea o deteriorare, vom avea războaie! Și pacea nu va fi stabilită pe Pământ.
   Deci, în primul rând, profeția are valoarea ei, care-i împiedica pe oameni să creadă că de acum înainte, vor veni vremuri fericite.
   Nu ne spune asta Milenarismul? Hiliasmul se așteaptă la o perioada de fericire pe Pământ, când oamenii vor mânca copios. Publicațiile lor care circulă au imagini foarte frumoase.
   Când Domnul vorbește despre războaie, nu este vorba despre războaiele obișnuite, ci despre războaie extraordinare și teribile! Au existat, desigur, războaie mari, războaie teribile, masacre nemiloase de-a lungul istoriei. Istoria umanitatii nu este altceva decât un compendiu de războaie, nimic altceva. De de la început până la sfârșit. Este istoria războaielor aceasta istorie a omenirii.
   Dar, indiferent cât de teribile au fost războaiele, vor exista războaie teribile și inimaginabil de teribile.
   Omul nu și-a imaginat niciodată războaie teribile, în măsura în care acestea urmează să fie efectuate. Citiți întreaga istorie a tuturor popoarelor. Nicăieri nu veți vedea termenul de „război mondial”. Nicăieri! Și totuși, în secolul nostru, au existat două războaie mondiale. Unul mai îngrozitor decât celălalt.
   Despre un al treilea război mondial – citim in ziare, ascultam la stiri, si astfel vom avea o imagine a ceea ce ar trebui sa insemne un al treilea razboi mondial. Vă spun doar atat! Domnul Hristos a spus următoarea frază: „Se va ridica neam peste neam” (Matei 24, 7).
   Acesta ne dezvăluie un război mondial. Pentru că nu este vorba de un popor care luptă împotriva unui alt popor și poate că un al treilea popor intervine ca un aliat pentru a ajuta pe primul sau pe al doilea. Aici avem de a face cu un adevărat război mondial. Și, prin urmare, expresia, formularea Domnului Hristos, „se vor ridica neamuri asupra altor neamuri” – astăzi o putem înțelege mai bine – exprima un război mondial.
   Și-ar putea imagina cineva vreodată că 200 de milioane de soldați ar putea lua parte la un război? De neconceput! Și totuși, în capitolul 9, versetul 16, avem. indici ca participa trei armate diferite! Roșul, galbenul și albastrul. Ce ne spun aceste trei culori? Iar războiul va avea loc în zona Mesopotamiei, adică între râurile Eufrat și Tigru. Adică în zona dintre Iran si Irak. Ce ne spun acestea? Acestea au fost scrise acum 2000 de ani. Și cum ca numarul militarilor care vor participa vor fi de 200 de milioane. Dacă luați în considerare faptul că numai China are populatia de un miliard și că, aproximativ, unul din cinci ar putea fi recrutat, numai China ar putea avea 200 de milioane de militari!
   Prin urmare, profeția războaielor are o bază! Și nu e un lucru clar. Este de mare valoare, pentru că nu vorbește despre războaie obișnuite, ci despre războaie speciale, teribile și terifiante!
   În al doilea rând, foametea, foamea. În mod similar, pământul nostru a fost întotdeauna cuprins de foamete, dar aici este un fenomen, ca urmare a apostaziei, care nu s-ar întâmpla dacă oamenii n-ar apostazia de la Hristos Dumnezeu. Domnul Hristos ne vorbește despre foamete – foame, la fel și Sfantul Ioan Evanghelistul în plaga a patra, din a patra pecetea.
   In esență Domnul Hristos ne semnalizeza apostazia ca fiind cauza, deci aceasta plaga se datorează faptului că, ca urmare a apostaziei, vor urma războaie și foamete, dar foametea va fi rezultatul apostaziei.
   Cu toate acestea, este – deși a existat întotdeauna foamete pe pământ – acum va fi o foamete extraordinară, nemaintalnita și nemaiuzita, deoarece foametea care a mai existat pe pământul nostru a fost în principal regionala.
   Aici se vorbește despre o foamete, care pare să aibă un caracter global și am spune, ei bine, nu va ploua la noi, dar nu va ploua nici pe alt continent? Lecturati in cartea Apocalipsei în capitolul 8! Apele au fost prinse în pelin, au devenit amărăciune ca este vorba de pelin – și mulți dintre oameni au murit din amaraciunea pelinului, adica au fost uciși (Apocalipsa 8, 11).
   Dar de ce apele au fost amare? Este vorba de a treia parte din ape… Acum, este vorba de un număr simbolic, adica referitor la acea treime din totalul apelor, sau este un număr real? In acest moment nu putem spune exact, dar eu sugerez și cred că nu este vorba despre un numar simbolic, ci este real.
   Deci, este posibil ca a treia parte a apelor să se polueze, si să devina amare și, prin urmare, să nu fie potabila adica buna pentru băut, dar nici pentru irigarea plantelor? Deci este vorba de a treia parte a apelor planetei. Deci vom lua în considerare acest lucru, la cât de mare este întinderea oceanelor în raport cu Pământul, mult mai mare decât Pământul, și că a treia parte dintre ape, râuri și mări, va fi poluata.
   Astăzi, cu energia nucleară și cu poluarea mediului pe care o avem astăzi, dragii mei, nu o treime dintre ape pot fi poluate, ci toate apele, mari și râuri, toate oceanele pot fi poluate.
   Prin urmare, sugerez – nu știu dacă nu mă înșel – că o treime din apele pamantului va fi contaminată, deci o treime nu reprezinta ceva simbolic sau convențional.
   Dar întreb, dacă dragii va exista o astfel de poluare, cum vom putea să trăim și să ne irigam plantele? Deci pe acest teren pregatit va veni foametea.
   Ce productie vom obține, ce vom manca, daca nu vom putea să punem nimic în gură, pentru că totul va fi infectat?
   E groaznic, înțelegeți?
   În al treilea rând, este boala, moartea. Desigur, în acest moment, omenirea a avut întotdeauna boli infecțioase, ciume, gripe…Dar, de ce aici Domnul Hristos profeteste despre ciumă – adica de boli?
   Se pare că acestea vor fi boli, la care oamenii nu s-au gândit niciodată, pentru că astfel de boli s-ar putea raspandi pe Pământul nostru și se pare că aceasta ni se pregateste…
   Dragii mei, toate aceste plagi le avem de la începutul secolului. Și războaiele mondiale și foamea.
   Ați observat, că acele boli infecțioase, au fost eradicate…. Au traversat Europa, au traversat Africa, au traversat Asia, dar aceste boli s-au estompat.
   Și la asta se refera profeția când ne vorbește despre ciumă, adică vor fi boli.
   În al patrulea rând, fiarele pământului. Este a patra amenințare. Desigur, au existat întotdeauna fiarele Pământului, care au făcut rău oamenilor, dar aici, din nou, este vorba despre lucruri deosebite. Vreti să-mi spuneti, despre „fiarele pământului”? Care sunt? Cu alte cuvinte, leii, urșii, tigrii, șerpii se vor înmulți și vor veni, vor intra în orașele noastre și ne vor mușca și vom muri, chiar așa?
   Dragii mei, se pare că nu numai fiarele cunoscute ale pădurii, care sunt leul, tigrul etc., ci sunt alte fiare, care sunt mai rele decât leii.
   În primul rând – în primul rând este exacerbarea insectelor, cum ar fi diverse insecte, cum ar fi muștele, cum ar fi țânțarii, care sunt acești purtători de microbi, de boli și care pot fi numiți cu adevărat fiare și care pot aduce distrugere reală, foarte mare. Aceste insecte sunt atât în agricultură, cât și la animale.
   Insa, ceea ce mi se pare mie, este că fiarele teribile pe care Dumnezeu le va ingadui sunt germeni patogeni! Cine a creat germenii?
   Germenii, dragii mei nu s-au produs întâmplator, germenii au aparut, în momentul în care Dumnezeu a creat ființele. Ele sunt microorganismele, dar El le-a ingaduit pentru pedepsirea hulitorilor și apostaților de la legea Sa Divina.
   Și exista germeni adica ceea ce numim astăzi viruși.
   Ce ironie! Omul arogant, cade prada mortii de la o fiară nevăzută, adica de la un germen denumit virus!

   Fragment din a 30-a cuvantare la cartea Noului Testament, Apocalipsa.

   https://youtu.be/b9Bytl1fD94

   Reply
  • Descrierea celei de-a 5-a peceți – martiriul creștin.

   Nu știu daca nu s-ar putea spune ca avem aici un imn al martiriului creștin.
   (Apocalipsa 6, 9).
   Un astfel de imn al martiriului creștin poate fi citit si în epistola Apostolului Pavel către evrei, care este un imn al credinței și, în același timp, imnul martiriului.
   Dincolo de toate acestea, chiar Domnul Hristos ne-a prezis martiriul (Matei 5, 11 – 12).
   Deci martiriul este o realitate. Este o realitate care se referă la dimensiunea evanghelică și este o identitate a Evangheliei.
   Vă rog să fiți atenți la ceea ce v-am spus. Martiriul este identitatea Evangheliei. Ceea ce înseamnă: propovaduirea Evangheliei care nu este persecutată nu este autentică. Nu este creștin ortodoxa. Sfantul Macarie cel Mare ne spune ca unde este Duhul Sfant urmeaza ca o umbra si prigoana!
   Persecuția și Evanghelia sunt două lucruri identice. Predicarea Evangheliei care este persecutată este autentică. Predicarea care nu place, care nu convine lumii moderne este autentica!
   Predicarea cuvintelor lingusitoare, pentru a folosi expresia Apostolului Pavel, care maguleste orgoliile, încântă urechile și “liniștește” spre somn conștiința și îi face pe oameni sa se simta fericiți si in siguranta si sa admire predica cum ca este o predica foarte frumos exprimata etc., ei bine sa stiti ca această predică nu este ortodoxa. Acesti predicatori mincinosi spun “pace, pace”, expresia nu este a mea, ci este din Scriptura, si “deodată va veni peste ei durerea…”
   Ei bine, tocmai predicarea care este nedorita, pentru ca pare dura sa stiti că este autentică.
   Dar, în același timp, persecuția este, de asemenea, un element eshatologic. Intotdeauna a existat martiriul și persecuția. Dar mai ales in vremurile din urma vom avea persecuții și martiri!
   Prin urmare, persecutia este un element eshatologic (Matei 24, 9).
   Și când spunem un element eshatologic, ne referim la faptul că atunci, așa cum. v-am spus, vom avea o intensificare a martiriului.
   Martiriul creștin, dragii mei, este o idee fundamentală a cărții Apocalipsei.
   Dacă scoți dovezile martiriului din cartea Apocalipsei, nu mai este cartea Apocalipsei, ci un fals. La fiecare pas întâlnim martiriul in Apocalipsa. Cum se interpretează acest lucru? Se interpretează astfel: creștinii în cursul lor vietuirii creștin ortodoxe vor suferi martiriul dacă vor dori cu adevărat să-L marturiseasca pe Hristos, Care prin Cruce ne-a daruit biruinta si Invierea.
   Deci vom avea martiriu si in vremurile din urma caci este expresia desvarsita biruintei in Hristos!

   Fragment din a 30-a cuvantare la cartea Noului Testament, Apocalipsa.

   https://youtu.be/b9Bytl1fD94

   Reply
  • “cu cât ne apropiem de vremurile acelea, lucrurile vor deveni tot mai precipitate până când se vor termina să evolueze cu o rapiditate fulgerătoare. Televizorul nu va apuca să-i înștiințeze pe oameni de noile evenimente. Și toată această lucrare va fi socotită ca un triumf al răului și al lui Antihrist, în timp ce în realitate Hristos va îngădui această evoluție, proniindu-i pe copiii Săi și scurtând vremea suferinței lor.”
   https://cuvantdefolos.ro/lepadarea-de-hristos-va-fi-constienta/

   Reply
  • Nu ma pricep, nu stiu ce sa zic…
   S-ar parea ca evidentele sunt pe roz…dar eu nu cred. Sionistii dirijeaza agenda new age si pot oricand opri economia. Eu asa cred dupa evidentele duhovnicesti ca urmeaza o frana brusca anul acesta….
   Ma rog altii stiu mai bine
   În ciuda pandemiei, piața imobiliară din România a înregistrat un record de vânzări
   https://www.replicaonline.ro/in-ciuda-pandemiei-piata-imobiliara-din-romania-a-inregistrat-un-record-de-vanzari-505583/

   Reply
  • Această inițiativă va revizui Regulamentul eIDAS din 2014 privind tranzacțiile electronice, extinzând-o la sectorul privat și promovând identități sigure pentru toți europenii. Un sistem de identificare digitală al UE (EUid) va:

   să facă mai sigură și mai ușoară utilizarea serviciilor online oriunde în Europa (de exemplu, înscrierea la o universitate străină, deschiderea unui cont bancar, accesarea serviciilor publice) să ofere oamenilor mai mult control asupra datelor lor cu caracter personal și a confidențialității, respectând în același timp anonimatul utilizatorilor.

   Subiect Economia și societatea digitală

   Tipul actului Propunere de regulament

   Desarca fisier PDF:
   Evaluarea inițială a impactului – Ares(2020)3899583 (Engleză)

   https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12528-EU-digital-ID-scheme-for-online-transactions-across-Europe_en

   Reply
  • Sionistii constituie profetul mincinos in sens mai extins. Sionismul pregateste intronarea lui Antihrist. Presa este platita de sionisti deci poate intra in aria profetului mincinos in sens larg.
   Dar in sens strict profetul mincinos este o persoana, cel mai probabil Papa!
   Staretul Tadei:
   Austro Ungaria a planuit, dupa multe incercari si nereusite, ca statul sa rascumpere toate produsele agricole ale antreprizelor firmelor si ale taranilor – si astfel doar statul putea sa distribuie alimente.
   In acest chip au silit poporul nostru prin infometare, sa primeasca credinta papistasa. Alimente primeau numai cei care acceptau papismul si se lepadau de ortodoxie.

   Parintele Atanasie Mitilineos:

   Ortodoxia va fi atât de secularizata prin ecumenism încât nu va avea nicio tarie în a spune Papei ca nu i se supune.
   Vaticanul ne va da pâine, va plati salarii clericilor; deci ne va asigura confortul minim. Si din moment ce Papa ne va asigura binele comun, ce motive vor avea ortodocsii sa nu accepte papismul?… Pentru a o lua un pic mai practic, va spun cum se va face această acceptare a papismului si lepadarea de ortodoxie.
   Și în cele din urmă va veni si Antihristului pe acest teren pregatit de Papa!

   Reply
   • papa este un antihrist (cu a mic) – exclus ca evreii sa accepte un conducator crestin, prin urmare Antihrist nu va fi deloc papa – deja vedem ca papa este rejectat de catolici, nu mai are nicio autoritate; fara puterea autoritatii, care revine din increderea credinciosilor, ierarhia bisericeasca este zero, nu are mari puteri; evident Vaticanul are puterea banului, imobiliarele, muzeele etc, dar in politica, papa nu are niciun cuvat de spus; apelurile lui de vaccinare, sunt primite cu scepticism si greata de catre catolici, s-a compromis total; in starea actuala, cel putin actualul papa, nu are nicio sansa sa devina Antihrist deoarece Antihrist va avea carisma – vi se pare ca Francisc are carisma?! Francisc are carisma unui joker, nimeni nu il mai ia in seamna decat pupincuristii yesmani din jurul sau – cam ca Daniel la noi, desi mai nasol

    https://www.youtube.com/watch?v=Y8G0JrGOdxE&t=262s

    Reply
 7. New Age ne prezinta foaia de parcurs si ne face „protectia muncii”! Iata ce vor deveni oamenii care vor achiesa la Metaverse:

  Imprecizia” vechiului esoterism este inlaturata prin electronica (digitalizare).
  O invatatura, odinioara initiatica, secreta, exclusiva, devine acum general-acceptabila datorita fundamentarii ei prin comensurabilitate sofisticata…
  Sinteza dintre esoterica si electronica ( digitalizare) este ultima teza a acestei liste de elemente ale zorilor New Age pe care am putea-o relativ usor persifla in confruntarea, fireste cu pretul unui regretabil malentendu si al ratarii oricarei sanse de dialog si comunicare:
  Poate devine mai clar ceea ce vrem sa spunem, daca detaliem aici doua exemple la care, de altfel, vom reveni mereu:
  a) Teoria lui Rupert Sheldrake a „campurilor morfogenetice” contesta conceptia biologica actuala, dupa care organismele vii sunt un fel de masini fizico-chimice spatio-temporale izolabile. Teoria se sprijina pe experiente de tipul acelora care practica „meditatia in grup”.

  b)Din haos, starea primara a universului neinsufletit, au aparut intai Gaia si Eros…
  Creierul e, parca, un organ destinat dinadins unor etape de evolutie superioare. Biologii au sustinut ca omul reprezinta o ramura finala pe arborele evolutiei. Cei ce contempla creierul astazi cred, dimpotriva, ca omul e mai mult posibilitate decat realitate. Cu el, evolutia nu pare deloc incheiata si sugereaza o larga deschidere catre teluri superioare.
  Peter Russel sustine ca, exterior, in tehnosfera circumterestra, se petrece – fara sa ne dam seama – ceva asemanator tocmai acum.
  Analog procesului de cerebronereza, cresterea poulatiei se va intrerupe brusc si va trece in celalalt proces, cel al generarii sinapselor, adica, a conexiunilor complexe dintre indivizi.
  Predictia se intemeiaza pe observarea procesului de revolutionare a comunicatiilor, pe avantul exploziv al computerizarii, pe viteza crescanda a absorbirii fortei de munca in sfera prelucrarii datelor.
  Era industriala cedeaza in fata erei digitale. Globul pamantesc e pe cale sa devina o unica vatra de locuire in concomitenta. Vezi satelitii stationari.
  E ca si cum ne-ar creste tuturor „filamente” de conectare a celorlalti.
  Devenim „neuroni” . Pe de alta parte, sporind la infinit numarul „sinapselor”, este in curs de desfasurare o activitate circumterestra de interconectare a tot mai multor computere care, astfel, compun treptat un imens creier tehnologic, intai desigur o memorie colectiva care stocheaza orice informatie. Tendinta este ca, pana la urma, orice utilizator, fiecare individ sa aiba acces instantaneu, prin intermediul miniterminalului cu care va fi protezat, la oricare structura depozitara de informatie, de la micile „banci de date” pana la memoriile si inteligentele personale si instrumentele de pretutindeni, astfel incat sa se asigure ubicuitatea constiintei cognitive unice si unitare a omenirii.
  Urmatorul salt evolutionar al omenirii, potrivit lui Peter Russel, va fi marcat de co-evolutia oamenilor impreuna cu produsele lor intr-o relatie de reciproca regenerare. U.I. M.- urile (Ultra Inteligent Machine) nu vor acapara lumea prin temutul dictat al computerelor, dar vor deveni factor de integrare a societatii umane. Ele vor grabi evolutia catre o complexitate superioara.
  GAIA antichitatii va prinde ea insasi viata si va tinde constanta spre propria ei geneza ca fiinta cu „creier global”. Geneza lui EROS o deslusesc deocamdata printr- o viziune despre re-erotizarea lumii.
  Omul nu se va mai putea percepe ca individ izolat, ci va fi oricand parte a unei retele globale in rapida integrare, va fi celula nervoasa, neuron, al unui „creier global” in curs de trezire la sine – un supra-sine in spatiul cosmic.
  P. Russel prevede aparitia unei sinergii circumterestre in stare sa integreze in sistem asanat (mantuit) orice fenomen social si individual deocamdata inca anarhic, disfunctional, eliminand eventualele „tumori maligne” ( disidentii).
  In ecosistemul terestru se va instaura armonia, globul va functiona ca un creier de nou nascut cu intreaga vitalitate a tineretii unei structuri abia acum cosmice.
  Acesta va fi sfarsitul individualismului de pana acum; dar reintegrarea in ecosistem si colaborarea sunt conditii ale continuitatii istorice. Daca aceste conditii nu s-ar intruni, omenirea ar trebui sa piara.
  Old Age va muri, iar New Age isi va serba epifania ca inviere a zeitei Gaia.

  Extras din: Bruno Wurtz, New Age.

  Reply
  • Parintele Athanasie Mytilineos:

   Protocoalele Înțelepților Sionului, dacă le veti citiți, veti sesiza la prima vedere ca arată ca niște mituri conspirationiste. Si ne-ar putea spune cineva: duceti va de aici, ce sunt acestea? Dar vedem, dragii mei, că aceste lucruri se întâmplă deja. Deci Protocoalele Înțelepților Sionului – o broșură care este tiparita si se găsește in librarii – este o agenda de lucru pentru a corupe națiunile. Scopul este să distruga și să corupă națiunile.
   Are un rol determinat televiziunea care influenteaza prin tot ceea ce transmite, prin emisiunile de divertisment, prin politică, prin economie, prin educație. Citește Protcoalele Inteleptilor Sionului și vei fi uimit. Vei spune: dar de ce vor sa distruga natiunile?
   Acesta este scopul de a lovi națiunile ca si cum ai plesni o caracatiță de o stâncă pentru a o înmuia. Se urmareste sa se paralizeze națiunile.
   Și apoi, Antihristul va veni cu solutia și va spune: va voi salva acum, va voi rezolva. Pentru că națiunile vor fi prinse ca intr o cusca si nu vor mai putea reacționa la nimic. În schimb, vor accepta un conducător, un salvator care să le conducă la nivel mondial, deoarece corupția lor va fi atins deja punctul culminant, asta și datorita sioniștilor care lucreaza subversiv si intens la realizarea acestui plan.
   Antihristul va avea în mâinile sale absolut toată puterea lumească. Toată puterea planetara. Legislatia și Justitia in mâinile sale vor fi. Justiția, Băncile, OMS, FMI, conducătorii natiunilor, generalii din armata, absolut totul va fi în mâinile sale. Antihristul va deține toată puterea la scara planetara.
   Vedem deja acest lucru întâmplându-se și realizându-se. Ați observat, dacă puteti înțelege acest lucru, că si în istorie, dar si în zilele noastre, se încearcă să se predea totul în mâinile unei superputeri? Puterea economică la început, ca să aiba monopolul banilor, și apoi începe să acapareze celelalte parghii politice si sociale. Și nu mai este un secret ca în aceasta organizatie ONU s-a evidentiat cine monopolizeaza bogatia tuturor popoarelor de pe pământ: sioniști, sionismul. Ei adună toată puterea, încet, cu răbdare, cu planuri pe termen lung, nu se grăbesc. Se mișcă într-un mod uimitor.
   Ideea este că sionismul este cel mai important inaintemergator al Antihristului. Am spune, într-un sens larg, că este falsul profet. Spun in „sens larg”, deoarece Falsul Profet, așa cum v-am mai spus, este o persoană anume.
   Sionismul îl va introniza pe Antihrist ca lider mondial. Da. Pentru că Antihristul va fi evreu, așa cum se stie….
   Dar aici se iveste o ispită pentru noi crestinii. Observați acest lucru acum. O ispită teribilă pentru creștini. Este o inselare care ne poate cuprinde…
   De ce ar trebui noi creștinii care nu suntem în sfârșit o cantitate neglijabilă, să lăsăm această putere lumească în mâinile adversarilor și să nu ne o insusim in favoarea noastră? Aceasta este ispita teribila!
   În acest moment înțelegeți ce va spun? Mulți dintre voi înțeleg acum ce vreau sa spun. Adică, atunci când Biserica se mobilizeaza, forțele creștine sa doresca si sa și insusesca toată puterea seculară. Dar vedeti cum ne derutam? Creștinismul nu poate fi o putere laică absolutista; creștinismul vine să izbaveasca lumea de puterea drăcească, sa ne mantuiasca sufletele pentru a le salva, pentru a le sfinți. Pentru nimic altceva nu vine crestinismul.
   Evanghelia lui Hristos a marcat deja cursul Bisericii de-a lungul istoriei.si anume că Biserica va fi întotdeauna persecutată. V-am spus că este o tentație teribila ca să doreasca creștinii să se preia puterea mondială chiar si cu scuza de a neutraliza Antihristul….
   Parcă vrem să ne întoarcem împotriva a două lucruri. În primul rând, împotriva duhului Evangheliei care este răstignirea, jertfa și [al doilea], împotriva profețiilor care arată că în cele din urmă Antihristul va acapara toată puterea lumească cu care va lupta împotriva credincioșilor ortodocsi si a celor care i vor opune rezistenta…
   Deci ce vom face? Ne vom lipi de deșertăciunea lumeasca? Nu numai ca ne am lipi de deșertăciunea lumeasca, dar cred că am gresi profund dacă ne-am întoarce împotriva duhului Evangheliei care este răstignirea noastra a fiecaruia, jertfa.
   Duhul Evangheliei este așa cum ne arata Sfantul Apostol Pavel! Să ne reamintim continuu acest verset, dragii mei:

   „Toți cei care doresc cu evlavie să trăiască în Hristos Iisus vor fi persecutați”.

   Extrase din cuvantarile 45-46 la Apocalipsă.

   Parintele Athanasie Mitilineos:

   V ati întrebat, care ar fi portretul robot sau mai bine zis descrierea exactă a fiarei care iese din mare sau a Antihristului? Da, este foarte important. Când poliția caută pe cineva, un criminal, le oferă tuturor jandarmilor o fotografie dacă ar fi posibil să aibă fotografia lui, dacă fac portretul robot, il ofera cetățenilor, le arata fotografia criminalului, astfel încât fotografia să poată fi publicată, astfel avand caracteristicile sau trasaturile, oamenii, oriunde ar fi sunt pregatiti pentru a-l detecta. Aceasta înseamnă ca trebuie să cunoaștem exact trasaturile Antihristului, astfel încât atunci când va aparea public pentru ca sa si faca lobby să nu ne înșele, sa știm foarte exact: acesta este Antihristul. Când, de exemplu, apare cineva într-un costum, într-o pozitie de republican, asortat cu cravată, „Doamne” așa cum ar trebui să fie – pun cuvântul între ghilimele – și ne spune că este grozav, îl privim în sus și în jos și daca deosebim duhurile îi spunem: pleacă de aici, scamatorule! Pentru o clipă, cineva s-ar contraria și ar spune: il numiți pe acest domn, așa de onorabil, un escroc? Da, când caracteristicile sale sunt identificate si decodate și puteți vedea care sunt scopurile sale, îl veți putea demasca ca escroc: „ieși de aici escrocule” …
   Și imaginați-vă, dragii mei, că Antihristul va apărea ca un sfânt, bland ca un miel! Va apărea ca un filantrop pana când va prelua puterea mondiala! Va spune: să dam pâine săracilor, ca să nu mai existe săraci în lume! Va face minuni, va vindeca bolnavii!
   Ei bine, toti se vor repezi si vor spune: acesta este „Messiah”! Iata L pe “Hristos”! Și se vor închina fiarei, antihristului, escrocului, ucigașului sufletelor. De aceea, Sfintii Părinți au avut grijă să ne dea criteriul – mai întâi Sfanta Scriptura, cuvântul lui Dumnezeu – și pe Sfintii Părinți care subliniaza, analizeaza semnele venirii Antihristului, astfel încât să putem identifica fiara care iese din mare. Este un lucru grozav, permiteți-mi să spun, și va doresc celor care auziti talcuirea Scripturii lui Dumnezeu să aveti această posibilitate, căci va fi privilegiul credincioșilor traitori care urmeaza sfinților, ca sa distinga si recunoasca fiara: Antihristul! Numai acestia vor fi privilegiati, ceilalti, rationalistii cu logica lor vor fi înșelati. Deci nu ți-ar prinde bine să discerni atunci si sa eviti pecetea 666? Este foarte important! Și dacă țineți cont de faptul că înainte mergatorii Antihristului vin cu aceleași idei ( vezi proiectul “Hrana, Apa, Energie” n.n.) vom vedea mai jos că există și un profet fals, fiara de pe pamant, care nu va fi altcineva decat inaintemergătorul care pregateste venirea lui “Messiah” adica a Antihristului. Dar pentru deosebirea chipului falsului profet există deja indicii care il vor demasca, „situații”, nu neaparat trasaturi personale, cat agenda de lucru care il va demasca pe prorocul mincinos caci se va evidentia prin actiuni de justiție socială universală, caritate, “dragoste” (binele comun) și toate celelalte care vor pregati si vor converge la pregatirea venirii Antihristului. Să luăm cazul ecumenismului. Cel care trag sforile în Consiliul Mondial al Bisericilor, ce credeti că sunt dragii mei? Artizanii acestui cal troian, ecumenismul! Deci, ce este ecumenismul? Ecumenismul este un cal troian care ne conduce la picioarele Antihristului. Da! Deci extazul ecumenismului este: “dragostea”! Și acum slujesc această formă de ecumenism, au exhibat o și o slujesc în acest moment, și preotii ortodocși, chiar cu înalte binecuvantari! Sfantul Justin Popovici spunea că ecumenismul nu este o erezie, ci este o atot-erezie, adică are toate ereziile cuprinse în ea! Este, de fapt, abolirea creștinismului. Chiar așa apare ecumenismul în numele iubirii! Și când cineva se întoarce împotriva ecumenismului, i se pune stigmatul că „se întoarce împotriva iubirii, a egalității”. Este stigmatizat ca predicator al urii, nu? Ei bine, de aceea trebuie să deosebim duhurile cu acest cal troian, pentru a putea dezvalui pe Antihrist. Este nevoie sa fim atenti pentru că este posibil să nu trăim intens si cu trezvie în zilele pregatirii venirii Antihristului. Nimeni nu știe exact. Semnele abia încep să apara. Nu contează dacă suntem învinși de Antihrist sau de înaintemergatori Săi. Dacă astăzi suntem biruiti de inaintemergatorii Antihristului, este ca și cum am fi pierduți in fata lui Antihrist, este la fel. Adică nu mai avem nadejde mântuire!

   Extras din cea de-a 45-a cuvantare la cartea Noului Testament

   https://youtu.be/g38aqAOaLX0

   Reply
  • Staretul Tadei:

   Sionistii se pregătesc să pună întreaga lume sub presedentia Națiunilor Unite (ONU) sub conducerea unui singur om, Antihristul, pe care îl vor pune în funcția de președinte al ONU.

   Deocamdată, cea mai înaltă poziție la ONU este funcția de „secretar general”. Locul presedintelui ONU este vacant, ca sa poata fi ales primul, dar si ultimul presedinte.

   Secretarul general al ONU Antonio Guterres a sugerat de asemenea că un „EMISAR SPECIAL pentru generaţiile viitoare” (un imparat a toata lumea sau un presedinte ONU n.n.) ar trebui să reprezinte „interesele” acestora…

   Guterres a propus organizarea unui summit global în doi ani…

   https://blacknews.ro/secretarul-general-al-onu-face-propuneri-de-imbunatatire-a-organizatiei-si-cooperarii-internationale/

   Antihristul va fi ales presedinte al ONU cand va veni vremea pentru a fi propulsat ca guvernator al intregii lumi. Cand natiunile lumii vor fi pregatite printr o criza multipla de proportii pentru o forma unica mondiala de guvernare, atunci va fi ales presedintele Natiunilor Unite (ONU), stapanul lumii (Sfantul Lavrentie de Cernigov spune ca atunci cand vom alege un imparat a toata lumea, acela, el, este antihristul).
   Repet: Antihristul va fi primul si ultimul presedinte al Natiunilor Unite (ONU). Având în vedere că sionistii au pregatit oameni pentru toate pozițiile cheie – vor provoca o criză economica de mari proporții, fără precedent, așa incat Marea Depresiune economica din anii 1930 va fi surclasata ca un crash financiar prea mic. Prin aceasta viitoare criză planetara, valoarea banilor din intreaga lume va cobora la zero și întregul sistem economic se va prăbuși. Acest lucru va duce la distrugerea economiilor tuturor țărilor, deoarece circulatia banilor lichizi pentru economie este de aceeași valoare si importanta ca circulatia sângelui in organismul uman.
   Apoi va fi implementat un sistem planetar de plăţi digitale (bani digitali) astfel încât nimeni să nu poată supravieţui în afara lui. După atâtea dezastre omenirea va fi gata să implore guvernarea unui salvator (Antihristul) care să restabilească pacea cu orice preţ, chiar cu preţul pierderii propriei libertăţi a fiecarui cetatean.
   Aceasta criza econimica va crea un haos fără precedent. Din acest haos natiunile vor fi scoase la liman de un “salvator”, Antihristul, care va aparea ca un geniu la nivel planetar pentru a “salva” lumea.
   Când veti vedea criza economică ca ia proportii peste tot în lume, atunci sa stiti ca aratarea in public (pentru a i se face lobby) a Antihristului este aproape…
   Subliniem aici si posibilitatea unui atac “extraterestru” simultan în marile oraşe ale lumii apare aproape obsesiv în filmele de la Hollywood.
   În urma unui astfel de atac toate ţările mari, SUA, China, Rusia etc., colaborează între ele atacându-i pe “extratereştrii” cu armele de care dispun. Fără nici un rezultat. Când situaţia pare a fi disperată apare El – unicul Salvator Fiul Pierzarii – Antihristul. Vedem cum prin astfel de filme ni se oferă de fapt modele de gândire. Suntem antrenaţi să ne temem de un atac extraterestru, suntem antrenaţi să ripostăm în forţă şi apoi să aşteptăm apariţia unui salvator unic, unui Mesia. Şi aceasta este tot o formă de control mental.
   Scopul este să fie anihilată orice formă de opoziţie faţă de Noua Ordine Mondială. Prin activarea 5g utilizând tehnologiile digitale, undele electromagnetice si frecventele generatoare vor putea fi transmise impulsuri prin reţelele wirless, de fibre optice, cabluri TV, linii telefonice şi vor pătrunde în orice echipament care conţine microcipuri si nanotehnologie…
   La acel moment procesul de implantare prin vaccinuri al nanotehnologiei mARN la nivelul corpului fiecarui cetatean va fi realizat satisfacator, astfel încât oamenii vor putea fi uşor împinşi la un val de sinucideri, violenţe şi nebunie zombi….
   „APOCALIPSA ZOMBI” – Centrul american pentru Preventia si Controlul Bolilor (CDC): CUM SA TE PREGATESTI PENTRU O INVAZIE ZOMBI … | SACCSIV – blog ortodox
   https://saccsiv.wordpress.com/2011/05/26/%e2%80%9eapocalipsa-zombi%e2%80%9d-centrul-american-pentru-preventia-si-controlul-bolilor-cdc-cum-sa-te-pregatesti-pentru-o-invazie-zombi/#comments
   Trebuie mentionat ca Razboiul Mondial va avea loc inainte de intronarea Antihristului….

   Apocalipsa 9:16-18

   “Şi numărul oştilor era de douăzeci de mii de ori câte zece mii (200 milioane) de călăreţi, căci am auzit numărul lor….

   De aceste trei plăgi: de focul şi de fumul şi de pucioasa, care ieşea din gurile lor, a fost ucisă a treia parte din omenirea de pe intreg pamantul…”

   Numai China poate aloca intr un Razboi Mondial 200.000.000 de militari….

   Deci este vorba de al Treilea Razboi Mondial…

   De asemenea Marele Cutremur mentionat in Apocalipsa inseamna atat un mare Cataclism cat si o Mare Resetare a conceptilor, a religilor, a politicilor etc.

   Toare acestea vor fi inainte de intronarea Antihristului….

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.