Primul articol aici …
Ce înțelegem însă prin război nuclear? Este simplu: război nuclear este atunci când este folosită cel puțin o bombă nucleară. Dacă ne uităm în istorie – deoarece istoria rimează și dacă în istorie s-a procedat într-un anume fel sunt șanse mari ca și acum să se procedeze la fel, nu este neapărat ca nucleara să fie folosită abia când o țară care deține acest tip de arme să fie strânsă cu ușa. Bunăoară, dacă sunt capete care gândesc că acum Rusia nu poate folosi nuclearele și că NATO e suficient de gentlemen pentru a nu îi amenința pe ruși cu ele, istoria ne învață altfel.
În al 2-lea Război Mondial, nuclearele au fost folosite pentru a-i convinge pe ruși că dacă nu se opresc din avansul în vest și dacă plănuiesc să ocupe toată Europa, SUA are cu ce să îi facă praf. Explicația utilitaristă a folosirii nuclearelor – cum că a scurtat războiul deoarece i-a convins pe japonezi să se dea bătuți este doar argumentul de suprafață. Privind prin prisma actorilor din acea vreme și a informațiilor pe care le aveau ei, rușii erau de neoprit – dacă intenționau să ocupe întreaga Europa o puteau face deoarece britanicii abia așteptau să se retragă iar americanii avuseseră pierderi imense.
Deci arma nucleară poate fi folosită de o putere nucleară chiar pe finalul unui război câștigat deja, doar cu scopul demonstrativ de a amenința inamicii și de a salva viețile proprilor soldați, după un efort deja foarte mare dar înainte de terminarea războiului.
Întorcându-ne după această lungă paranteză istorică, vă pun întrebarea: găsiți o asemănare între fermitatea cu care japonezii luptau pe finalul războiului și „curajul” de care dau dovadă ucrainienii în ziua de astăzi?
Dar ce vreau să insinuez? De departe primul candidat pentru folosirea armei nucleare este Rusia. Zelinsky are dreptate când trage semnale, dar semnalele lui sunt perverse în sensul că strategia lui – de rezistență și luptă împotriva ursului – are ca finalitate nucleara (în cel mai fericit scenariu). Evident, excluzând cazul în catre până la nucleara pe care o vor da ruși deoarece vor pierde convențional, vor intra în război (fie motivate de îngerul Zely fie lovite de turbarea ursului) alte țări prin care războiul să escaladeze și să implice și europenii, caz în care nuclearele rusești nu vor mai fi testate pe ucrainieni ci pe vestici. Simbolic, Zely este arcașul care vrea să stârnească un război între mafioți dotați cu mitraliere, deși în cele din urmă, el va fi oricum ciuruit, șansa ca cele două grupări să se omoare reciproc până la ultimul om și planeta să rămână cât de cât locuibilă sunt zero.
Deci Rusia ca prim candidat de folosit nucleare, ce poate să însemne? Vor răspunde europenii cu aceiași monedă? Exclus! Dacă acum europenii nu intră în război de frica nuclearelor rusești – căci convențional vesticii râd de ruși pe toate canalele Youtube – nu se vor teme și mai mult când rușii vor arăta că sunt capabili să folosească nuclearele? Chiar și doar una tactică folosită punctual, va da o lecție suficientă pentru a descuraja escaladarea. De ce Putin nu a folosit deja nucleara până acum este un mister care va fi dezlegat abia după război. Militar, nu există o explicație. Militar, fiecare armată vrea să își folosească cele mai puternice arme, cu impactul cel mai mare, pentru a descuraja rezistența dușmanului. Inițiam am pus slăbiciunea rușilor pe arta războiului și am zis că rușii respectă regula „arată-te slab când ești puternic”. Nu prea mai zic asta, ca PRIMĂ explicație a stării lucrurilor (slăbiciunea rușilor) ci doar ca POSIBILĂ explicație a amânării folosirii nuclearelor.
Până la nucleare însă rușii ar mai avea ceva arme pe care le pot folosi. Bombe puternice, avioane care nu pot fi lovite etc. De ce nu dau cu ele? Deoarece orice bombardare trebuie să aibă un scop, să fie urmată de invazia terestră. Evident, nuclearele acelea nasoale nu mai au niciun scop în sine, altul decât dezlănțuirea puterii satanice de distrugere a omului. Când se va ajunge la ele, cei care le trimit au pierdut deja și cei asupra cărora le trimit de asemenea au pierdut.
Să vedem însă ce se poate întâmpla dacă o putere nucleară folosește nucleare asupra unei puteri mici. Pe lângă Rusia-Ucraina, putem merge și la China-Taiwan. Putem presupune că pentru a-i convinge pe taiwanezi că au doar de pierdut dacă opun rezistență, primul atac de bombardament asupra centrelor de comandă ale taiwanezilor să fie făcut cu nucleare tactice. Se declanșază atunci războiul mondial sau războiul nuclear de care ne temem că va extermina omenirea?
Părerea mea este că dacă doar o singură putere va folosi nucleara, nu. Dacă doar Rusia va folosi nucleara în războiul cu Ucraina, nu cred că va păți nimic. Poate maxim ca pedeapsă, nemții vor tăia gazul cu orice risc. Dar altceva, nimic. Nu cred nici că SUA vor ataca Rusia, nici că NATO va da avioane sau alte arme (poate chiar nucleare) ucrainienilor. Din contră, chiar acum, nemții ca pedeapsă că președintele lor nu a fost primit la Kiev, taie de pe lista ajutorului militar către Ucrainieni toate armele medii și grele, limitându-se la căști, truse medicale și alte de-astea …
Cu privire la atacarea Taiwan-ului cred că SUA nu se vor implica altfel decât pe planul sancțiunilor și poate pe confiscarea unor nave de transport marfă de la chinezi și alterarea fluxului de export. Într-adevăr economic China pare imposibil de sancționat, deoarece produce mare parte din ce consumă întreaga lume, inclusiv SUA. Dar cum vor fi obligați să facă ceva, și doar oferirea de arme Taiwan-ului nu va fi suficientă, americanii nu vor risca intrarea în război cu China. Dacă însă China va apela la nucleare după ce Rusia deja va fi apelat în Ucraina, cred că această escaladare va fi un semnal suficient de puternic pentru americani că Al 3-lea Război Mondial a început și că nu mai e timpul să stea pe bară ci trebuie să atace ei preventiv atât China și Rusia în același moment.
Poate trebuia să încep cu acest fapt, dar a venit momentul să amintesc că dacă fiind configurația geopolitică actuală, eu sunt sigur că SUA are un plan de atac nuclear SIMULTAN asupra Rusiei și Chinei, PREVENTIV. Adică vor ataca locațiile știute ale bazelor, asset-urile militare (aeroporturi, porturi), asset-urile economice (centrale electrice, nucleare, hidro) și abia apoi vor face pauză ca să vadă riposta. Evident că vânătoarea submarinelor rusești și chienezești va fi probabil prima pe listă, dar eu am o mică bănuială că electronic americanii pot depista și extrapola locațiile aproximative destul de precis ale submarinelor. Cred că miliardele de dolari investite în echipamente de „monitorizare ale schimbărilor climatice” din ocean sunt de fapt un ditamai proiect militar de plasat senzori și poate chiar mine în tot oceanul.
Deci iată deja o primă condiție a pornirii războiului nuclear – folosirea atât de Rusia cât și de China de nucleare (suficient tactice) în războaiele împotriva Ucrainei și respectiv Taiwan-ului.
În articolele următoare pe această temă vom extinde și alte posibile focare despre care deocamdată nu am amintit nimic, cum ar fi Orientul Mijlociu. Sper ca evenimentele să aibă răbdare și să nu escaladeze deja …
Ca sa vezi si sa nu crezi!
https://evadare.ro/stiinta-si-tehnica/cheagurile-de-sange-post-vaccin-tintesc-genetic-populatia-cu-stramosi-europeni/
https://evadare.ro/stiinta-si-tehnica/studiu-gigantic-confirma-incidenta-problemelor-cardiace-dupa-vaccinarea-cu-pfizer-moderna-si-astra-zeneca/