Erdogan apără creştinismul în ţara teutonilor

Apuse sunt vremurile când teutonii, finanţaţi de afaceriştii din Germania, construiau spitale în Palestina şi se luptau cu musulmanii pentru a permite pelerinilor creştini să se închine la Locurile Sfinte.

Acum a venit vremea ca turcaletele Erdogan să critice bobardarea bisericilor creştine de către Israel, evident pe lângă alte câte le-a zis în urma vizitei recente în Germania.

“Does Israel target hospitals, houses of worship and churches? Yes, it does. I, as a Muslim, am disturbed by this,” he said, as translated by Turkish media. He then called out Western leaders for failing to condemn such brazen human rights abuses, again with Scholz standing uncomfortably right beside him.

Sursa: Zerohedge

Dar bineînţeles că nu de bisericile creştine duce grija Erdogan, ci el este în campanie de populism. În capul lui, cu cât măcăne mai mult, cu atât musulmanii îl vor aplauda mai mult şi îl vor considera ditamai sultan.

În penibilitatea lor, musulmanii nu pot să judece prea raţional, ci pun botul doar la care e mai tare în gură, cam cum face o anumită etnie pe la noi, unde gura mare, cearta şi scandalul verbal rezolvă cam 90% dintre conflicte.

Dacă avea cea mai mică intenţie să ajute pe “fraţii” din Gaza, Erdogan avea nenumărate instrumente la îndemână, chiar diplomatice şi economice. Vă reamintesc că din Turcia vine o bună parte a apei potabile a Israelului. Şi când nu vine apă, pe conducte vine petrol sau gaze, în funcţie de nevoile de moment ale Israelului. De asemenea, investiţiile reciproce au crescut în ultimul timp şi înainte de acest război, cele două state urmau să reia normalitatea printr-o vizită directă la nivel înalt. Care evident a fost anulată, de Benny, deoarece acum are altele pe cap, deci nici măcar turcii nu au anunţat că anulează ei vizita!

Vizita lui Erdogan în Germania a fost în urma unei invitaţii mai de demult, ca urmare a recâştigării alegerilor. Turcii, după cum ştim, ţin ostatici UE prin aceea că frânează invazia din Siria şi dinspre Afganistan, fiind singurul traseu fizic pe care invadatorii l-ar putea face fără prea mari costuri. De aceea nu prea auzim de scandal la graniţa dintre greci şi turci decât când, din cauza inflaţiei, Erdogan e obligat să mărească tariful şi europenii fac nazuri. Dar ca să nu se ajungă la nazuri, mai ales acum în prag de Crăciun, când tradiţional unele maşini mai fac poc prin târgurile de Crăciun ale nemţilor, Erdogan a fost invitat şi i s-a dat un microfon ca să facă propagandă.

Nu ştiu în ce măsură mesajul lui Erdogan mai are ecou în rândul musulmanilor sau s-au plictisit şi ei de minciunile lui. De la populistul Erdogan care se visează sultan neîncoronat, la care să vină toţi liderii arabi să ceară combinaţii când au probleme, cum vin rromii la bulibaşa, până la cool boy-ul rege din Arabia Saudită care vrăjit de verzişori a uitat efectiv de cele sfinte şi de datoria a ajuta pe alţi musulmani la greu şi chiar până la marele bau-bau numit teocratic din Iran, care la plăcintă înainte, dar războiul nu-i de noi, toţi ocolesc să facă ceva pentru a opri măcelul din Gaza. Măcar UE dă niscavai ajutoare, mizilic, pe care evident egiptenii trebuie să le bage în Gaza deoarece ţara prietenă Israel nu are loc decât de tancuri pe străzile către Gaza.

Ce putem observa în zilele noastre este că preşedinţii nu se dau înapoi să îşi spună ce au în căpuşă faţă în faţă. Aşa cum Biden îl face dictator pe Xi la masă cu acesta, tot aşa şi Erdogan îl face pe Olaf nazist sau măcar urmaş de nazişti care din cauza Holocaustului, îl sprijină pe Israel şi trece cu vederea ce face acesta.

“We don’t owe anything to Israel, so we can speak freely,” Erdogan said, referring to Germany’s responsibilities in the Holocaust and how Berlin can influence its relationship with Israel. “If we were in debt, we could not talk so freely. But those who are in debt cannot talk freely,” he said.

Sursa: Aljazeera

Lovitură sub centură ar spune unii. Da de unde! Vorbe în vânt, evident că Olaf a auzit mai multe la viaţa lui şi este oricum un pitic nici măcar atomic ca Macron, este o faţă fadă care nu s-a remarcat prin nimic. Dar Germania este Germania şi nici perierea nemţilor, nici acuzarea lor pe faţă că nu sunt corecţi din cauza complexelor istorice, nici nu va ajuta nici nu va dăuna turcilor.

Totul este doar teatru, fiecare încearcă să împingă propaganda în direcţia lui şi să stârnească masele. Erdogan încearcă să provoace o reacţie, dar el nu are niciun plan. I-ar conveni poate ca guvernul din Germania să fie dat jos şi un nou guvern care să sancţioneze Israelul să vină în loc. Sau poate şi-ar dori o revoluţie în Iordania care să pornească războiul. Dar Erdogan singur nu ia nicio măsură, v-am zis, nici măcar să taie relaţiile economice cu Israelul. Dar nu doar el, nicio ţară arabă nu a tăiat relaţiile diplomatice. Doar Bolivia din America Latină este singura ţară care a tăiat relaţiile cu Israel!

Eu nu cred însă că Erdogan va băga Turcia în război nici dacă o altă ţară musulmană va porni război. Cred că şi atunci, Erdogan va incerca să joace cartea “negocierii” şi să sugă şi el un mizilic de beneficiu cum a supt din Grain Deal-ul ucrainienilor faptul că mare parte dintre navele care transportau erau ale turcilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.