Pastila de bine: ruşii nu vor consuma pe noi nucleare

Inspirat de maestrul Cristoiu care la fiecare vlog are un scurt comentariu legat de istorie inspirat din cărţile sau filmele pe care le consumă la un moment dat, m-am gândit să fac şi eu pastila de bine, să scriu un articol pozitiv din când în când pentru ca blogul să fie mai uşor digerabil, dat fiind profilul, care este cum este din varii motive şi asta-basta!

De câteva zile mă tot gândesc cum va fi invazia ruşilor sau războiul cu ruşii. Mă uit dincolo de provocările iniţiale pe care poate noi îndemnaţi de Imperiu le vom face şi ajung la partea în care cum sunt de exemplu acum ucrainienii, Imperiu şi vestul în general nu prea mai poate să îi ajute şi cumva asistăm la o tragedie în desfăşurare.

Deci mă gândeam că cert, ruşii, chiar dacă ne invadează, mai dincoace de Bucureşti nu prea au ce să caute. Nici la Bucureşti nu cred că se încumetă deoarece noi oricum ne vom da bătuţi cum ajung la Galaţi dacă e vorba de invazie. Dar noi avem un mare avantaj: Carpaţii. Ruşii cu greu pot trece de Carpaţi mai ales dacă vom primi arme din vest cu care să îi lovim. Artilerie, elicoptere, avioane, toate pot să stea în spatele Carpaţilor şi să le dea în cap ruşilor dacă avansează. Le va lua foarte mult şi nu prea are sens ca să intre în Carpaţi, mai degrabă, pare strategic să îşi folosească energia spre sud.

Dacă însă nu vor alege să ne invadeze şi doar doresc să ne pedepsească, în niciun caz nu cred că vor consuma nucleare pe noi. În unele articole mai vechi, menţionam scenariul că o ţară minion NATO sau chiar din afara NATO, poate fi folosită ca sac de box pentru o nucleară rusească pentru a demonstra vestului că nu glumesc. Atât deoarece legea îi obligă, dar şi pentru că strategic are sens să se arunce la nucleare pentru a arăta că sunt dispuşi să le folosească, ruşii vor prefera de departe să dea o nucleară peste Bucureşti decât peste Munchen sau Budapesta. Deci aşa scriam.

Asta este ce face acum Orban, prin poziţionarea oarecare în opoziţie faţă de Ucraina şi prietenia rece cum e, cu ruşii: face ce spune proverbul acela: când atacă ursul, e important să nu fii tu cel care fuge cel mai încet. Nu contează deci cine fuge mai repede, ci cine nu atrage atenţia ruşilor. Nu doar că acum Ungaria încă importă gaze, dar în caz de escaladare, nu va primi nucleare. Putin nu va ocupa Ungaria deoarece nu are de ce şi deoarece ungurii sunt cei mai puţin rusofobi şi pe de altă parte România nu va ataca Ungaria deoarece ambele sunt state NATO. Politica ungurilor de prietenie cu Rusia este o strategie simplă de asigurare a unor riscuri existenţiale majore. Spre deosebire de unguri, statele baltice au o cu totul altă poziţionare, mult mai tembelă, dar nu o lungim aici.

Deci chiar dacă există riscul unui “demo” al ruşilor şi cu ceva timp înainte (chiar înainte de războiul curent, după preluarea Crimeei) spuneam că ruşii vor face o demonstraţie ca să sperie populaţia din vest care să pună presiune pe politicieni să facă pace, acum, după ce am văzut cât de mult au pierdut ruşii în Ucraina, nu cred că România mai poate fi canditată la un demo. Dacă vor să facă demo, cred că ruşii îl vor face pe ucrainieni. Dacă nu va fi situaţia doar de un demo şi scenariul cu Deep State va fi corect, dacă vine Medvedev, avem deja direct atac asupra SUA, nu cred că se complică ruşii nici măcar cu ţările din UE. E la mintea cocoşului că chiar dacă nu va fi casus beli de folosire a nuclearelor împotriva SUA, chiar dacă atacarea Rusiei va fi făcută prin europeni, autorii morali vor fi americanii şi Rusia nu se va risca să îşi consume nuclearele pe europeni pe care îi poate bate şi fără nucleare. Singurul contra-argument la acest scenariu ar fi o înţelegere SUA-Rusia ceea ce este exclus. Adică, SUA să stea deoparte, să se facă că plouă, în timp ce Rusia aruncă cu nucleare prin vest.

Dar deşi scenariul acesta, că SUA va folosi UE ca un lighean în care să se spele pe picioare pare în desfăşurare deja (vezi articolul anterior), eu cred că cel puţin nemţii se vor trezi şi nu vor participa. Britanicii nici ei nu cred că se vor risca să facă altceva decât maşinaţiuni. Francezii nu au cu ce. Polonezii sunt suficient de motivaţi, dar nu cred că vor acţiona singuri, poate doar dacă Imperiul va stârni şi polonezii şi românii să atace pe ruşi din două părţi, cum a fost în primul război mondial cu germanii şi austriecii, unii la nord, alţii la sud.

În final, cu privire la pedepsirea României prin bombardamente, cred că ruşii vor folosi acele rachete supersonice de precizie şi nu vor consuma aiurea bombe de capacitate prea mare aruncate în localităţi deoarece nu prea au de ce. La ucrainieni, am mai zis: toate loviturile sunt justificate probabil militar de faptul că ucrainienii sau anumiţi voluntari străini se ascund în rândul civililor. Am văzut asta de la început. Războiul de gherilă era scenariul iniţial de luptă al ucrainienilor, prin urmare soldaţii ucrainieni aşa au fost antrenaţi şi aşa s-au comportat, folosind civilii ca un scut. Din păcate ruşii nu au ţinut cont şi au lovit fără remuşcare oriunde au avut obiective.

În concluzie, chiar dacă ne vor lovi ruşii, cred că vor lovi maxim obiective militare şi poate câteva locaţii simbolice ale statului Român, gen Cotroceni, vila nu ştiu care sau Palatul Parlamentului. Deşi pe atunci, deja luptătorii cu Putin din elita politică românească vor fi în bunkere în Hawai.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.