Noi şi noi teorii extravagante apar cu privire la turbarea lui Macron.
În primul rând, observ o oarecare dare înapoi, o deviere a curajului şi avântului iniţial al lui Macron, prin aceea că a clarificat că ce propune el nu sunt trupe care să lupte direct cu ruşii, ci trupe care doar să îi ajute pe ucrainieni. Cum anume va face asta propriu-zis şi ce vor face aceste trupe dacă totuşi ruşii vor dori să le zică bonjur, nu spune Macron. Toată măcăneala pare penibilă, dar aceşti nebuni care conduc lumea nu trebuie subestimaţi. Totul are explicaţii, nimic nu e făcut din nebunie şi turbare.
Deci, eu consider că Macron, ca om al Forumului, are clar un plan şi joacă un rol. Am explicat: este pus de americani să provoace un război UE-Rusia, aşa cum am detaliat chiar din primele zile ale războiului în articolul GEOSTRATEGIC, UN RĂZBOI RUSIA-UE ESTE INTERESUL MAXIM AL SUA (12 MAR 2022). SUA are interesul să provoace acest război deoarece se află în declin şi are nevoie de folosirea ultimului asset: puterea armată. De aceea şi vedem că se deschid graniţele în SUA şi lasă să intre liber milioane de oameni: au nevoie să pregătească soldaţi, să aibă forţe de muncă pentru producţia de arme, sunt etapele iniţiale ale pregătirii pentru războiul nuclear.
Ca o mică paranteză, toată lumea vorbeşte cum un război nuclear va distruge pământul. Aiurea! Va distruge multe chestii, dar nu tot pâmântul, vor muri milioane dar vor supravieţui miliarde care se vor mânca între ei. Aşa cum deocamdată, în ciuda tehnologiei şi a armelor puternice, încă mai contează numărul trupelor, aşa va fi şi după ce nuclearele se vor termina. Milioane vor munci din greu în fabrici ca să facă alte nucleare şi milioane se vor lupta pe front. Al 3-lea Război Mondial va fi tot ce a fost cel de-al doilea, multiplicat de 100 de ori, ca oameni, ca daune, ca efort, ca timp etc. Nu cred că exagerez dacă spun că probabil viitorul omenirii va fi doar război, de acum până la venirea finală a lui Hristos.
Despre riscurile existenţiale ale SUA am tratat pe larg în articole de-a lungul anilor. Iată un exemplu: PUTEREA DEMOGRAFIEI SI VIITORUL SUA (SEP 2019). Deşi piramida demografică arată ok în SUA (din cauza minorităţii latino mai ales), de la 300 de milioane până la peste un miliard, mai e ceva distanţă. Un război nu se poate duce fără economie şi cei care lasă grămezile de năvălitori din sud să intre în ţară se pregătesc de război şi au nevoie de forţă de muncă.
Cu privire la teoriile extravagante care interpretează turbarea lui Macron, azi am mai aflat una: cică Macron a făcut această propunere, deşi evident că nu are curaj şi nu e atât de nebun încât să meargă până la capăt, pentru a stimula ajutorul celorlalţi europeni faţă de Ucraina. Adică, deoarece ceilalţi sunt atât de adormiţi şi dezinteresaţi de Ucraina, Macron a ameninţat că el va trimite trupe şi astfel, ceilalţi, speriaţi de eventualitatea unui război cu Rusia, preferă să trimită arme şi ajutoare Ucrainei decât să se alăture turbatului în misiunea sinucigaşă. Nu mă puneţi să vă spun unde am auzit teoria, dar vă spun doar că în presa „oficială”.
Tot în presa oficială, deşi îmbrăcată în blană de opoziţie controlată, o teorie tembelă a lui Hartmann este cea a războiului fondator. Adică UE are nevoie de un război prin care să se nască deoarece uniţi în cuget şi simţiri ne vom lupta cu rusnacii pentru valorile europene.
Acest pseudo-suveranist despre care poate o să scriu o dată, presupune că UE poate supravieţui războiului cu Rusia. Recunosc însă originalitatea teoriei, dar trag un semnal de alarmă că prea multe scenarii ne pot lua minţile dacă nu avem şi dovezi.
Poziţia mea că SUA a provocat acest război şi are o activitate intensă răspândită pe decenii şi pe toate continentele, de consolidare şi menţinere a puterii în faţa provocării chineze, e bazată pe nenumărate declaraţii ale unor generali americani, pe o realitate care nu poate fi contestată, cum că China investeşte masiv în armată şi începe să aibă pretenţii şi pe logica bunului simţ: ce ai face dacă ai fi în locul SUA? Poate SUA să stea cu mâinile în sân şi să aştepte comenzi de la alte ţări cum face România? Nu! Deoarece nu ar mai fi SUA dacă ar aştepta comenzi. Nu doar Trump, nu doar Obama ci toţi preşedinţii americani recenţi se focusează pe China şi văd în Rusia veriga slabă a chinezilor, prin urmare pornesc şi alimentează acest război pentru a ajunge în final la China.
Cu cât războiul nuclear Rusia-UE vine mai repede, cu atât este mai bine pentru SUA deoarece dacă trece timpul, pierde decalajul faţă de China care încă din 2014 a început înarmare masivă şi vedem că a înţeles că nu poate prelua Taiwanul fără un război direct cu SUA. Dar China nu are valenţe războinice ci mai degrabă este o broască ţestoasă care preferă să îşi crească o cochilie cât mai mare şi să muşte ascunzându-se sub această cochilie. Pentru americani este imposibil de acceptat că nu ştiu şi nu controlează ce face China, ce plănuieşte, ce aspiraţii are, ce capacităţi are.
Paradoxal, singurul scenariu prin care un război poate fi evitat ar fi asimilarea totală a mediului de afaceri american de către China, adică alinierea mediului de afaceri din SUA cu statul chinez. Ori asta nu este acceptat deocamdată deoarece încă mai există o gardă veche de conservatori americani care nu vor ceda lobby-ului de business ci mai degrabă vor folosi levierele financiare pentru a lovi în China şi ulterior în BRICS în speranţa de a încetini măcar ritmul chinezilor dacă economic deja SUA a pierdut cursa.
Încetinirea ritmului are ca scop fermentarea stării de război – pe de o parte, prin Ucraina -, şi pregătirea materială şi socială, în SUA, prin realizarea unei „coaliţii” similare celei din România unde le-a fost mai uşor. E posibil ca pentru asta, anume pentru relizarea unei coaliţii în SUA, să fie nevoie de declararea legii marţiale, deoarece Trump este un factor de risc pentru această grupare pro-război care doreşte menţinerea status-quo-ului.
Cu privire la turbarea lui Putin, este mult spus deoarece Putin este un fricos şi un megaloman care ţine prea mult la imaginea proprie în rândul vesticilor. Putin se visează un prinţ luminos şi ar vrea ca astfel să fie văzut nu doar de propriul popor ci şi de o parte din cei din vest, mai ales de minoritatea conservatoare cu afinităţi naţionaliste. Medvedev însă nu este interesat de propria imagine şi nu deranjat dacă e privit ca un monstru de vest. Medvedev este interesat mai mult de rezultate, este mai pragmatic, de aceea eu îl văd ca posibil înlocuitor pentru Putin, aşa cum am tratat în articolul PUTIN VA FI ÎNLOCUIT. RĂZBOIUL VA CONTINUA.
Ca o mică paranteză, pentru cei care vor citi acest articol peste 5-6 ani sau mai târziu, ţin să subliniez că în prezent nimeni nu discută despre plecarea lui Putin. După nenumăratele expertize ale unor „experţi” care îl dădeau bolnav şi cum că nu mai are mult de trăit, de aceea a atacat Ucraina, presa oficială s-a calmat şi îl declară pe Putin dictator total, al doilea Hitler. Eu sunt singurul care în prezent, în MARTIE 2024, îi prevăd un viitor foarte scurt lui Putin la conducerea Rusiei. Argumentele mele sunt exclusiv logice: războiul acesta a durat prea mult deoarece Putin a fost prea soft. Emoţiile şi afinităţile sale l-au împiedicat să acţioneze eficient, de aceea Deep State Rusia îl va schimba şi va pune în locul său pe altul, cel mai probabil Medvedev. Nu ştiu să dau un termen pentru această predicţie, dar cred că dacă francezii chiar trimit trupe în Ucraina şi Putin nu dă cu nucleara, va fi înlocuit şi atunci putem da clar un termen.
E de ajuns să urle Ursul o dată… că cocoşul se va c… pe el 🙂
poate apucă şi cocoşul să îi dea câteva ciocuri, mai ales dacă are boala vacii nebune
Pingback: Un Macron turbat face cotcodac! Cum va face un Putin turbat? Opinia lui Chiazna - RoExit
Un Putin turbat va face mor-mor… Interesant cum unul și același Macron căuta pacea în 2022 și stătea ore în șir la capătul unei mese de 10 metri cu Putin, iar 2 ani mai târziu tot Macron spune că „nu putem face pace cu rușii pentru că asta ar însemna să le recunoaștem pozițiile” câștigate în Ucraina. Macron de azi nu e de acord cu Emmanuel din 2022. Incroyable!
Macron stătea la Putin deoarece era în campanie şi dorea să se prezinte ca ditamai macho care negociază de la egal la egal cu Putin, ditamai villan global.
Pingback: Decodarea teoriei lui Hartmann cu privire la “războiul fondator” – CHIAZNA.RO