Ce credeam acum 2 ani, că războiul va fi nuclear, e confirmat de decizia ţărilor NATO de escaladare

Acum mai mult de 2 ani, cu câteva zile înainte de începerea războiului, ziceam:

o nucleară în Kiev ar distruge de tot legătura “frățească” între ruși și ucrainieni și l-ar termina politic pe Putin, fiind oribil chiar și pentru ruși. Evident, la nucleară se va ajunge abia când toate celelalte vor eșua și ratingul va fi ultima grijă a controlorilor butoanelor, atât din nord cât și din ves

13 FEB 2022 – DE CE CRED CĂ RĂZBOIUL POATE FI DOAR NUCLEAR

Despre escaladarea unui conflict pas cu pas către finalul nuclear, am mai tratat între timp şi aici:

În orice moment al războiului (care încă nu este total) fiecare putere are mai multe opţiuni. De exemplu SUA în cazul Ucrainei a consumat opţiunea oferirii de drone sinucigaşe şi a trecut la etapa oferirii de artilerie Himars, după care urmează etapa tancurilor, după care etapa avioanelor. Dar nu doar cu privire la ajutorul militar există opţiuni. Recent se discută de exemplu despre folosirea fondurilor Băncii Naţionale a Rusiei îngheţate de către Imperiu şi transferul acestora în contul Ucrainei. Care Ucraina este deja vândută Imperiului, prin urmare de-facto putem considera această opţiune ca confiscarea banilor ruşilor. Va declara Rusia război nuclear pentru asta? Probabil nu, dar poate va distruge cablurile de internet de sub ocean producând astfel un şoc masiv economiei americane prin decuplarea acesteia de Europa.

16 IUN 2023 – RĂZBOIUL TOTAL ÎN EPOCA ARMELOR NUCLEARE

Iată deci că deşi teoretic unele ţări au deblocat fondurile blocate ale ruşilor şi le oferă ucrainienilor, ruşii nu au tăiat cablurile. Nu ştim însă dacă acele fonduri chiar au fost “deblocate” deoarece toţi banii nu sunt decât nişte tranzacţii electronice, nu există în realitate. Şi cum Rusia a fost scoasă din sistemul financiar dominat de dolar, anume SWIFT, statusul banilor ruşilor este că sunt în conturile BIS dar nu pot fi transferate ruşilor deoarece ei nu mai au acces la reţea. Ca un calculator care nu mai are net şi nu mai poate primi mailuril. Adresa lui de email este însă în continuare validă şi dacă va avea acces din nou, va putea să aibă acces din nou şi să citească mailurile primite, adică să primească transferurile care îi erau destinate.

Întorcându-ne însă la escaladare, avem acum povestea cu permiterea loviturilor “în adâncimea teritoriului rusesc”. Toată discuţa asta este evident una tembelă deoarece ucrainienii nu sunt în stare să lovească ţinte militare de pe front care îi afectează direct, anume nu pot să lovească piese de artilerie, aeroporturi de unde pleacă avioanele care lansează bombele, bazele unde se odihnesc soldaţii etc. După cum ştim, americanii zboară acele AWACS-uri în continuare deasupra Mării Negre şi Dobrogei şi transmit datele cu locaţiile ucrainienilor, însă aceştia nu mai au capacitatea să lovească. Cum atunci se discută despre lovirea unor ţinte în adâncimea teritoriului rusesc, dacă ucrainienii nu sunt în stare să lovească obiective militare de pe front într-un moment de colaps al frontului când următorul pas este Kievul??? Nimeni nu îşi pune problema acestei chestiuni total ilogice. Nerozia este similară perioadei în care se discuta despre declararea unui no fly zone peste Ucraina de către americani fără a gândi la consecinţe (dar şi la capacităţi).

De ce atunci s-a pornit această nouă placă cu permiterea Ucrainei să lovească în Rusia, în adâncime, folosind armele din vest? Deoarece americanii miros că urmează finalul ucrainienilor şi vor să dea câteva ultime bobârnace ruşilor, poate chiar o rachetă peste Kremlin. Chiar dacă asta va însemna înfurierea ruşilor şi eventuala distrugere completă a Ucrainei ca represalii, pentru americani, un astfel de gest de umilinţă ar fi extraordinar. Generalii şi planificatorii care se ocupă cu acest război, ar bea şampanie în momentul în care ucrainienii ar lovi să zicem Kremlinul, chiar dacă Putin nu ar fi acolo şi chiar dacă în următoarele 15 minute, nuclearele pornesc spre Ucraina. Atât de nebuni sunt şi din felul cum se grămădesc care mai de care să declare că Ucraina poate lovi în Kremlin, cu atât ne apropiem de războiul nuclear total, deoarece putem să mergem puţin mai departe şi să facem scenarii despre cum pot evolua lucrurile.

Strânsă cu uşa, Rusia trebuie să escaladeze şi dacă acum să zicem că mai are unele opţiuni, cum ar fi plasarea unei nucleare în lacul din amontele Kievului (subiect tratat pe larg aici), pe mine mă preocupă ce variante are Rusia după cucerirea Kievului şi a întregii Ucraine. Evident Moldova! De asemenea, subiect tratat pe larg, chiar cu mult înainte de începerea acestui război (în ESTE MOLDOVA VIITORUL RĂZBOI PROXY ÎNTRE SUA ȘI RUSIA? dar şi în multe alte articole).

Am explicat că Moldova este punctul slab al României şi de aceea naţionalismul mioritic este atât de tolerat şi poate chiar stimulat şi este posibil să vină la putere în România, pentru ca atunci când Rusia va ocupa Moldova, românii să treacă Prutul cu voioşie şi să bage România în război, fără a provoca articolul 5, deoarece fiind ţară agresivă şi conflict în care singuri ne implicăm, evident că toţi se vor fofila şi nu vor fi de acord ca acest articol să fie activat. Evident americanii ne vor oferi ajutoare şi arme, cum le dau acum ucrainienilor, pentru ca şi noi să putem lovi în profunzimea teritoriului rusesc înainte să fim terminaţi ca ucrainienii şi poate chiar să primim o nucleară peste Bucureşti.

Atât de atractivă este Moldova pentru americani încât Blinken se duce la Chişinău dar nu dă şi pe la Bucureşti. Probabil deoarece la noi nu mai are ce să caute că ne conduce cu telecomanda, de la distanţă. Dar Blinken s-a dus la moldoveni ca să îi încurajeze ca pe ucrainieni înainte de răzbel, să îi mobilizeze împotriva ruşilor şi să le promită marea cu sarea, direct şi prin intermediul românilor.

Este evident că Rusia nu va tolera lovituri în interior şi mai ales dacă se lasă cu atacuri asupra populaţiei, dacă nu imediat, Rusia se va mobiliza şi se va pregăti de răzbel, mergând până acolo unde va dicta balanţa de putere. Iar cum soldaţii francezi nu mai au pe ce să se pregătească deoarece toate echipamentele le-au dat deja ucrainienilor, vă imaginaţi unde va fi această balanţă.

Tot ce mai lipseşte la acest scenariu negru este pornirea războiului din Taiwan care ar pune capăt oricăror speranţe că conflictul din Ucraina se poate termina măcar ca un conflict îngheţat, pe o graniţă rezonabilă în care Rusia să nu ocupe toată Ucraina. Un război în Taiwan, nu doar că va seca resursele SUA şi va îndrepta total atenţia spre Asia, dar va pune mari probleme supravieţuirii europenilor, va duce la implozia efectivă a Ucrainei la pachet cu întreaga Europă de Est care va reveni sub influenţa rusească şi poate chiar va duce la dezintegrarea UE şi revoluţii şi tulburări sociale.

2 thoughts on “Ce credeam acum 2 ani, că războiul va fi nuclear, e confirmat de decizia ţărilor NATO de escaladare”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.