Elon Musk a făcut noi declarații legate de spaimele lui față de Inteligența Artificială. Spaime care nu sunt noi, Elon fiind fondatorul unei organizații care încearcă să controleze cumva dezvoltarea IA astfel încât roboții să nu cucerească omenirea (prea curând).
Că Elon Musk este un vizionar este puțin spus. Paypal, Tesla, Space-X sunt doar câteva dintre brandurile al căror tătic este. Este evident că Elon nu este doar un geek care a dat lovitura o dată sau de două ori sau nici măcar un business guru ca Steve Jobs care a îmbăcat cu spoială argintie o tehnologie deja existentă și a vîndut-o la supra-preț. Elon Musk este deja disruptor în mai multe domenii dintre care unul de mare interes pentru armata: rachetele spațiale. De unde putem deduce că Elon are acces ușor la guvernul SUA sau este oricum monitorizat, dacă nu este deja angajat al armatei SUA care este compania cu cei mai mulți bani și cu cea mai mare putere, putând dispune discreționar de orice resursă, de orice formă ar fi ea, mai ales pe teritoriul SUA.
„Guvernele nu trebuie să respecte legile normale. Ele vor obține IA dezvoltată de companii cu pistolul la tâmplă dacă ar fi cazul”. Dacă o astfel de declarație ar fi venit din partea unui neica-nimeni blogger pe teme IA sau chiar specialist în domeniu, nu ar fi fost nimic. Dar venind din partea lui Elon, lasă loc de multe înterbări. Declarația a venit ca un răspuns la un tweet: „Guvernele nu se pricep la IA, o corporație va construi o armată care va învinge”.
Avem deci câteva premize:
1) Elon Musk are acces la tehnologie de cel mai înalt nivel, mai ales în domeniul IA; având în vedere complexitatea unei mașini autonome și miza care se află în joc (dominația totală a segmentui auto dar nu numai), se înțelege că frontul de bătălie IA din domeniul auto este probabil depășit doar de cercetările militare.
2) Nu e far-stretch să presupunem că Tesla a avut ceva inovații în domeniu dintre care unele poate chiar au atras atentia DOD. Da, Google pare a fi în top, achiziția Boston Dynamics fiind un indiciu, dar și puterea financiară și capacitatea tehnologică extensivă a Google.
Nu de puține ori, marile salturi în orice domeniu le fac nu echipele cele mai finanțate cu resursele cele mai puternice, ci unele genii individuale cu viziune, motivație și … noroc. S-a întâmplat și cu Manhattan Project și cu Linux și cu Google (inițial) și chiar cu Windows-ul lui Gates.
Acum se pune întrebarea. Oare i-a scăpat păsărica lui Elon cu tweet-ul ala? Altfel, dacă Elon vorbește aiurea, nu e atent și doar face gargară ieftină, chiar nu realizează că bombele lui sunt totuși cam SF dacă nu cumva chiar au ceva acoperire?
In his latest frightening/entertaining (depending on one’s viewpoint) tweet storm, Elon predicts that artificial intelligence will be the „most likely cause of WW3” and that robots may actually initiate the outbreak of a global war if they decide that a „prepemptive strike is most probable path to victory.” (sursa)
Atrag atenția că a fi gică contra IA-ului nu e o modă și pentru Elon ar fi foarte ușor să stea în banca lui și să facă rachete spre Marte sau mașini electrice cool. Elon are însă copii, e familist convins și e preocupat de viitor. Nu e doar un vizionar, este și un tată și nu consuma marihuana și nici dependent de twitter. Cuvintele lui trebuie luate cu cea mai mare seriozitate, deși oricum resistence is futile, mai ales pentru noi omul de rând. Sau oare nu este?
un intro pentru cei care nu au idee cu ce se mananca IA: https://www.youtube.com/watch?v=21EiKfQYZXc
Hai sa lamurim putin cum sta treba cu BS-ul din articolul de pe Trenduri Economice si cu „corectitudinea” articolului de pe ZeroHedge. Banuiesc ca asta este articolul la care te referi:
– A Startling Anecdote About Online Ad Spending From Restoration Hardware
http://www.zerohedge.com/news/2017-09-11/startling-anecdote-about-online-advertising-restoration-hardware
_
1. Eu personal am foarte multi ani in care ma invart prin tot felul de firme de prim Bucuresti care au ca domeniu de activitate promovare media, relatii publice, lansari de produse, organizari de tot felul de evenimente gen conferinte de presa, targuri, etc firme cu legaturi prin tot felul de trusturi de „publishing” sau de presa. Multe dintre aceste lucruri le vezi la TV sau la stiri.
Online marketingul nu este specializarea mea si desi nu ma ocup de asa ceva mai stiu si eu una-alta si mai vad pe ce isi cheltuiesc oamenii respectiv banii.
Pentru publicitate online, primele masuri care se iau sunt:
i. optimizare SEO „ca la carte” a websiteurilor
ii. creare de site unic pentru un singur produs (asa zisele siteuri de nisa), uneori hostate separat pe un domeniu dedicat alte ori ca subsiteuri ale domeniului principal
iii. postaci si „scriitori” care sa faca „awarness” si sa creeze „buzz” pe Facebook.
iiii. Cu cateva zeci de mii de euro, inchiriezi o locatie unde aduni o gramada de ziaristi si bloggeri, le dai mancare si bautura gratis, le prezinti produsul sau serviciul, iar a doua zi tot netul „vuieste”. Inclusiv televiziunile si toata presa. Google o suge. Banii care ajung la servicii de genul AdWords (sau similare) sunt printre ultimii… In cazul in care se decide a se cheltui vreun pic pe aceste tipuri de servicii.
Te-as ruga sa-mi spui cati bani ai cheltuit TU PERSONAL din propriul buzunar sau din contul properiei firme pe servicii de genul AdWords. Ce campanii ai avut si ce rezultate ai obtinut?
_
2. La inceputul anilor 2000 aparuse „un curent nou”. Se spunea ca in firme, se vor achizitiona servere puternice la care se vor conecta niste statii de lucru cu memorie ram putina, cu procesor slab si fara hard disk, motiv pentru care aceste statii de lucru se numeau „thin clients”. Aceasta noua gaselnita de lucru se numea pompos „distributed computing”. Evident ca a fost un esec. Nu se poate face productivitate reala pe niste desktopuri debile si slabe. Am fost in urma cu cativa ani prin Metro si la o casa de marcat unde nu era nimeni, pe monitor rula un screensaver cu logoul „Red Hat Linux”. Asta da succes!
Stii cum se numeste mai nou toata gaselnita asta falimentara cu „distributed computing”?
Se numeste „CLOUD TECHNOLOGY” si este la fel de idioata si falimentara.
Poti vedea cateva servicii de succes bazate pe aceasta tehnologie. Aceste servicii se adreseaza idiotilor, nu oamenilor normal la cap sau responsabili. Vorbim de servicii gen Dropbox unde niste idioti fac zeci de mii de poze si filmulete cu stupidphonul si din lipsa de spatiu de stocare dau bani aiurea ca sa le pastreze pe serverele altora. Acelasi lucru este valabil si pentru firme mici sau frelanceri care platesc servicii de genul Google Mail for Business.
Firmele mai mari si oamenii responsabili, nu dau bani sa-i tina nimicuri pe serverele altora, cu atat mai mult date sensibile.
La majoritatea articolelor, inclusiv la cel de pe ZeroHedge, mi se par mult mai interesant comentariile oamenilor ce poseda gandire critica si experienta. Ai sa gasesti comentarii de genul:
– „Cloud Services is another stupid Kalifornia rebranding for something that has been around for decades – remote hosting and fractionation computing. Only idiot CIO do it. …..and there is a zillion of them out there.
I am waiting for a lawsuit when Amazon gets hacked and every company using AWS get taken to court and tries to use „Amazon was providing security so we are not responsible”. Then they will learn that they are indeed responsible because they made the decision to place the data where they did not have control over its security.”
– „Don’t forget Amazon and it’s ginormous ($600M) contract with the CIA for ‘cloud services’.”
etc
_
3. „…marketingul online este cel mai cuantificabil, scalabil si eficient de departe si dovada o arata tocmai bugetele companiilor; cat despre performanta, nu doar ca aceasta a depasit-o pe cea din TV / radio / offline, dar inca noile tehnologii nu au fost asimilate de toti marketerii…”
In primul rand, mai citeste inca o data le ce am scris la punctul 1.
In al doule rand, tie la fel ca si altor entuziasti, le scapa din vedere proverbialul „elefant din mijlocul incaperii”. In comentariile articolului de pe ZeroHedge, ai sa gasesti chiar mai multi decat unul. Hai sa-ti dau eu cateba exemple.
– „Almost any time you do a business-related search, every result is an ad. Search on „restaurant X” and you will get page after page of review sites and ads. You probably won’t get the restaurant’s own Web site. The Internet has switched to hiding information you want, and trying to give you only information they want you to see.”
– „The key issue here is that only dumb fucks don’t use Ad Blockers. So unless dumb fucks is the intended demographic, MOST online advertising is a complete waste of money. This realization by advertisers is long overdue and may result in some serious pain for the likes of Goolag and Facefuck?”
– „Get ad blockers that work and are free. Adguard. uBlock Origin. Install on your browser. Ads Be Gone! I can’t believe you can get both on the Chrome Web Store. They will destroy Google’s ad biz model”
– „You guys are so quaint with your pure ad blockers. AdNauseum is the next level fuck over. Not only does it BLOCK EVERY AD, IT ALSO CLICKS EVERY AD IN THE BACKGROUND.
Google does freqent audits and has to pay back money to the companies whos ads were clicked by „scripts.” So not only are you fucking up their algorhythm, you are making them pay out the zadnista and eroding confidence in their company! adnauseam.io ”
– „Yes, but I run Adnauseum and have joined the fake bot clicking ads party. My net browsing actively costs advertisers money and I hope every single one cancels their ad campaign. Fuck Google.
My company did an AdWords experiment once, it actually actively reduced sales. The day after we deactivated it, the sales on said product recovered. Online ads are a joke. We skip TV ads whenever we can, that should tell you something.”
– „Get Brave Browser on any device any operating system. Set it and forget it. Run all of your social media apps out of the browser including YouTube with zero advertising zero interuption. What is the value of advertising if Brave blocks delivery of the ad and my ability to view the ad. My guess is much much much lower. Make SF Bay area great again. Destroy advertising monopolies Google and Facebook. Make this a mass social movement.”
– „There’s a huge growth area in internet advertizing. It’s called ad blockers like this:
https://adblockplus.org/
300 million or so downloads from all of them. Maybe P&G would make mor emoney out of giving these away for free and preventing the ad bots and other shit products from even getting near their prospects.”
– „System-wide DNS based AdBlocker for Android phones. If you have an iphone, well, I’m sorry for your mental illness. https://github.com/julian-klode/dns66 ”
– „There are many who already don’t use Goolag or Facefuck. Granted that is a distinct minority but its a start. In my case, I have never used Facefuck and I use Duckduckgo for search (It works well and doesn’t either censor your search OR track you to sell your personal data to advertisers).”
– „They could but then people who search using Google and don’t find it will try another search engine. Google has been fucking around with search results forever. I have in the past put in a name of a company and when the results came back that company was further down the list, sometimes even not on the first page. Fuck Google.”
– „Guess people still don’t understand that Goolag and FB don’t get their money from advertising. They get it from GOV for collecting, hosting, and providing dossiers on everyone.”
– „Just lookup In-Q-Tel. It’s the company that is owned by the CIA to invest in startup companies like Goolag and FB, which is why these companies advance so quickly, have the newest tech ideas (hello Google Earth), and they monitor and track users like the government would love to. Oh, and you’re not allowed to see what they invest in.”
– „I logged in just to upvote you…. Google and Facebreak are both GOV entities…… For gods sake there is an entire area at Google that only CIA can get into…. no employees allowed. The advertising is just a scam to make it look public, they don’t need or care about that money, it is a front.”
– „In over 30 years in business, I have not spent a single dime on advertising. Everyone of my sales comes from referrals and handshakes. Provide a good service at a good price, and keep your promises and folks think you’ve reinvented the mouse trap.”
– „This is an excellent example of what I dealt with every day at work before I retired. All the younger people just „knew” the right thing to do because some hyped vaporware campaign claimed it would work, or some professor that had never solved anything beyond contrived toy problems told them it was true. Very few young people make decisions about „what will work” based on their personal experience in solving similar problems, yet somehow they still believe they are experts.
It’s kind of like self driving cars. There is no data people. You don’t „know” autonomous cars are going to save lives until every car on the road is self driving and you compare those results to current results. On the way there though, we will have to spend trillions of dollars, yes trillions, to add the infrastructure that would make self-driving cars actually work with similar accident rates to today. Furthermore, we will lose almost all freedoms in the process. Bravo, millennials and idealists, Bravvvvo.”
1. Oamenii care au in mod real legatura cu tehnologia inteleg foarte bine cum stau lucrurile.
De ex:
– Moartea noii economii
https://trenduri.blogspot.nl/2017/09/moartea-noii-economii.html
– Mirajul libertatii monetare
https://trenduri.blogspot.nl/2017/09/mirajul-libertatii-monetare.html
2. Colonizarea altor planete mi se pare un vis si o utopie. Aterizrea pe Luna a fost o vrajeala. Daca ar fi fost reala s-ar mai fi facut alte drumuri si probabil s-ar fi construit o baza de cercetare sau ceva acolo. Dar ce sa vezi? In toti acesti ani, s-a facut NIMIC! Progres ZERO!
Raman uimit sa vad ca unii oameni vorbesc despre colonizarea altor planete fara sa ia in calcul lucruri elemuntare ca distanta fata de Soare si felul un care acesta influenteaza planeta respectiva. Sau clima, atmosfera, fauna si vegetatia, etc
Omeniarea nu a fost in stare sa colonizeze Luna si sa poata trai acolo, dar sa mearga sa colonizeze alte planete?
Sa mai vorbim de faptul ca omenirea nu a colonizat inca Oceanele?
https://www.youtube.com/watch?v=Gg6AsKsPH24
3. Poate ma lamurasti si pe mine din ce anume sunt construite „tziglele alea baterii solare”. Oare de ce crezi ca s-a umflat tarata in idiotul ala de Trump si ameninta Nord Coreea cu razboiul?
Hai sa nu ne mai pierdem timpul si sa-ti dau un indiciu:
https://www.google.ro/search?client=opera&q=north+korea+rare+earths&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
Fara ceea ce au nord coreenii, taranoiul ala de Trump si idiotul ala de Musk nu pot decat s-o suga pana le cad dintii din gura.
Si inca ceva. Cine este cel mai mare industrias si constructor al lumii si are cea mani mare economie reala? China. Ce aliati are China? Coreea de Nord, Rusia si Iranul. Ce crezi ca se va intampla daca americanoizii + jidanii decid sa atace Coreea de Nord?
articolul de pe trenduri economice despre publicitatea online este un mare BS; este o preluare a unui articol de pe ZeroHedge si nu are nicio legatura cu realitatea; daca citesti articolul sursa vei vedea la un momendat ca se mentioneaza ca la faimoasa sedinta unde au pus intrebarea catre cei care se ocupa cu publicitatea online cate cuvinte cheie targeteaza, acestea nu stiau; cu tot respectul, dar nu ai cum sa faci publicitate prin adwords si sa nu stii instant cate cuvinte targetezi; si ca fapt divers, nu are mare relevanta cate cuvinte targetezi; se mai putea problema despre targetarea brandului, ca nu are sens sa iti targetezi propriul brand, ca cine te cauta, te gaseste oricum; bravo lor, celor care gandesc asa, va costa mult mai ieftin competitia sa le fure clienti; sunt multe bs-uri acolo, nu vreau sa intru in amanunte tehnice, e deajuns sa urmarim veniturile Google sa vedem daca aceasta „bula” exista si daca a facut poc; pana una alta atat GOOG cat si FB o duc destul de bine si investitiile in marketingul online cresc vertiginos; cresterile de 2-3 cifre se datoreaza (in afara) mai ales reducerilor drastice din alte canale care devin obsolete si inutile; marketingul online este cel mai cuantificabil, scalabil si eficient de departe si dovada o arata tocmai bugetele companiilor; cat despre performanta, nu doar ca aceasta a depasit-o pe cea din TV / radio / offline, dar inca noile tehnologii nu au fost asimilate de toti marketerii; AdWords cel putin este ca o nava spatiala care insa momentan este folosita doar pentru transport local deoarece nu toti se pricep sa ii foloseasca toate „butoanele”
????
Chiar crezi in „colonia de pe Marte”??
Mi se par niste afirmatii hazardate ca Tesla e un gunoi sau ca Musk e idiot, doar fiindca unii scriu nasoale de el. Altii scriu chestii interesante si ma indoiesc ca le iese vreo spaga la treaba asta. Spre exemplu, tocmai au atins unii 300.000 mile cu Tesla si i-a costat mai putin de 11.000 $ intretinerea, iar masina o mai duce lejer peste 500.000 mile, spre deosebire de un S Klasse care in acelasi rulaj sarea lejer de 64.000 $ si era deja obosita. O fi Tesla cam scumpa, dar nu ne obliga nimeni s-o cumparam; putem si cu Prius-ul sau Ampera sa ne dam prin oras, la bani mult mai putini.
http://www.tesloop.com/blog/2017/8/30/tesla-model-s-hits-300k-miles-with-less-than-11k-maintenance-costs
Ca o fi Musk nitel racordat cu serviciile, e ceva posibil. Nu prea merge sa misti vreun deget in afacerile mari fara sa ai acordul baietilor cu ochi albastri, altfel gasesc aia o cale sa-ti matraseasca treaba. Cel mai evident exemplu a fost Chevy Volt-ul de la inceputul anilor 2000: daca a fost directiva de sus „nu masini electrice”, gata! s-au conformat instant si le-au casat pe toate. Probabil ca si Musk e conditionat sa mai livreze ici-colo cate un patent tehnologic armatei, sau cel putin sa nu exporte know-how.
multam de adaos, eu nu am avut rabdare sa ii explic lui JE niste evidente 🙂
Musk si serviciile: daca a zis treaba aia si daca el face ce face, nu putea zice aiurea, trebuie sa fie ceva adevarat. Tipul nu e un papagal! Sunt multi papagali, multi hipsteri si ciudati, chiar dintre astia siliconisti etc, dar Musk e nebun (in sens pozitiv), a impins intr-o viata cati altii intr-o suta, prin altii intelegand altii de tzeapa lui pe care i-a lasat Dumnezeu sa duca lumea inainte ca sa stapanim universul;
am uitat sa mentionez si de tziglele alea baterii solare care pot fi urmatorul „distruptor” in mai multe domenii; Musk o sa ramana in istorie ca Edison parerea mea, chiar daca nu face colonia de pe Marte, ca de ajuns mai are putin, cred ca 1-2 ani pana la primul zbor daca nu ma insel
Si mie imi plac foarte mult initiativele lui Elon, mai ales cele de orientare a atentiei publicului larg catre directiile cele mai sanatoase de asumat pentru viitorul nostru, ca omenire (cu implicatii economice, politice/sociale pentru fiecare dintre noi, cauzate de cele tehnice).
Iar printre ele, vad si Neuralink (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4466498/Experts-reveal-dangers-Elon-Musk-s-Neuralink.html) ca fiind mai degraba un concept (decat doar o companie), care va evolua in viitor spre ceea ce frica mea proiecteaza din scrierile Apocalipsei.
Dar, dincolo de frica de turnurile pe care le intrevad (poate eronat), ma incred in cuvintele aceleiasi carti a Revelatiei: „Cine e nedrept, să nedreptăţească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfinţească încă.” Cu siguranta in sensul incercarii de a trai virtuos, conform Vestii celei Bune si nu in frica.
Stiindu-ma, totusi, cat de departe sunt de fi un om curat, ma angajez in increderea pe care o da afirmatia „Fericiţi cei ce spală veşmintele lor ca să aibă stăpânire peste pomul vieţii şi prin porţi să intre în cetate! ” din aceeasi Revelatie.
Iar ca sa am si alt registru de exprimare, scriitorul englez Charlie Brooks, care subliniaza perspectiva lui Adam Curtis asupra manifestarii „altruismului global” din trecutul apropiat (https://www.youtube.com/watch?v=Me1pgwBzafI), observ ca este si transmitatorul uneia din ideile serialului „Oglinda Neagra” – https://en.wikipedia.org/wiki/Men_Against_Fire. Aceasta idee arata un viitor beneficiind de rezultatele/consecintele celor mai bune initiative – ca cele ale lui Elon, pe care il admir.
In urma articolului si a interesului pentru el, as crede ca este nevoie sa ne asumam toate cele pare le traim si intelegem (fiecare dupa masura lui), pentru ca se simte in prezent consecinta asumarii si cu siguranta se va simti in viitor!
Iti multumesc, Gigel, pentru ca iti faci publice perspectivele prin articolele tale! Pentru mine, sunt ca niste scantei, care nasc cele mai pline de discernamant idei ancorate in ce este real si optimist.
Iti doresc o viata rodnica, in continuare 🙂
Ce inseamna sa fi cazut in cap, hot si angajat la stat toata viata:
– PNL vrea ca salariaţii din mediul privat să poată primi al 13-lea şi al 14-lea salariu
http://adevarul.ro/economie/bani/pnl-vrea-salariatii-mediul-privat-sapoata-primi-13-lea-14-lea-salariu-1_59aff1375ab6550cb8b3a9e9/index.html
Ce inseamna sa fi cazut in cap, hot si socialist falit:
– Cu ce vine nou ordonanţa care schimbă Codul de procedură fiscală. Ce amenzi riscă românii care lucrează în străinătate, dacă nu depun un chestionar anume
http://www.mediafax.ro/economic/cu-ce-vine-nou-ordonanta-care-schimba-codul-de-procedura-fiscala-ce-amenzi-risca-romanii-care-lucreaza-in-strainatate-daca-nu-depun-un-chestionar-anume-16717912
Asa cum spunea si Iron Lady: ‘The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.’
Astia toata viata lor s-au preocupat cum sa-i fure si sa-i umileasca pe (angajatii) romani, cum sa puna pe butuci firmele romanesti si sa pupe in cur firmele straine dupa care se intreaba si se mira de ce se intampla asta:
(im toamna lui 2015)
– Un sfert din România a emigrat, chiar și în Congo, Guyana, Vietnam, Botswana
https://www.profit.ro/stiri/economie/un-sfert-din-romania-a-emigrat-chiar-si-in-congo-guyana-vietnam-botswana-14467575
(in vara lui 2017)
– Peste 200 de români părăsesc țara în fiecare zi și nu se mai întorc. Diaspora reprezintă 17% din populația totală a țării
http://www.activenews.ro/stiri-social/Peste-200-de-romani-parasesc-tara-in-fiecare-zi-si-nu-se-mai-intorc.-Diaspora-reprezinta-17-din-populatia-totala-a-tarii-145388
Cine este zdravan la cap, se specializeaza intr-o meserie “100% portabila” care poate fi practicata rapid, integral, fara echivalari sau autorizatii speciale in vest si ii da drumul afara. Altfel, va avea in Romania un viitor luminos ca iobag la vataf pe mosie si isi va achizitiona un apartament in rate pe 30 de ani. Norocosul!
– Ţară, ţară, vrem români!
https://pressone.ro/tara-tara-vrem-romani/
Iti pierzi timpul aiurea cu subiectul asta, cu „geniul” Musk/Tesla si mai ales cu AI-ul care va extermina omenirea.
Musk da din gura aiurea sa faca propaganda (marketing) pentru firma lui FALIMENTARA.
Idiotul asta incearca sa devina „viral”.
Chiar mai ia cineva in seama elucubratiile LUNARE pe care le emite? Trece vreo luna de zile fara ca idiotul asta sa nu bata campii cu AI-ul care va lua puterea si va starpi omenirea?
Sa mai vorbim si despre faptul ca o „autoritate/institutie/organizatie” de reglementare a AI-ului ii va asigura lui si celorlalte corporatii americane un monopol pe piata? Aceasta autoritate/institutie/organizatie va fi infiintata si condusa de catre cine? Si unde isi va avea sediul?
Mai e cineva atat de naiv incat sa creada ca Microsoft, Google, Oracle, Facebook, etc si toate corporatiile americane din domeniul IT si al tehnologiei sa reziste pe piata si sa detina monopoluri fara banii pompati de Guvernul SUA si in special de protectia CIA?
Cum este posibil ca distributii ca Mandrake/Mandriva si SuSE sa dispara sau sa fie cumparate chiar de americani iar o distributie net inferioara (la inceputul anilor 2000) ca Red Hat sa ajunga in top, sa se mentina ca lider pe piata si sa aibe o gramada de contracte guvernamentale?
Microsoft cumpara Nokia si Google cumpara Motorola. Nu observa nimeni cum „consolidarea tehnologica” merge spre SUA? Cate amenzi au platit companiile americane pentru concuranta neloiala si pentru tot felul de mafiotisme? Ce e asa greu de inteles?
Tesla este o companie FALITA care a rezistat pana acum pe piata doar prin SUBVENTII masive de la Guvernul SUA. Problema esta ca masinile lui Musk ofera putine beneficii pentru niste preturi astronamice si au o calitate execrabila a constructiei. Cauta cu Google dupa „tesla poor build quality” sau alte chestiuni similare si te lamuresti.
Musk = Tesla = Subventii Masive si Scutiri de Taxe = Profit „ioc” = Faliment.
_
Arunca cate un ochi si pe articolele de mai jos, sa-ti mai lamuresti anumite lucruri.
– Inside Nevada’s $1.3 billion gamble on Tesla. The muddy math that’s turning the state into a manufacturing destination
https://www.theverge.com/2016/2/8/10937076/tesla-gigafactory-battery-factory-nevada-tax-deal-elon-musk
– Tesla bags $15 million in new state tax credits
http://www.latimes.com/business/autos/la-fi-hy-tesla-state-tax-credits-20150618-story.html
– Elon Musk’s growing empire is fueled by $4.9 billion in government subsidies
http://www.latimes.com/business/la-fi-hy-musk-subsidies-20150531-story.html
Cu gramada de facilitati guvernamentale, scutiri de taxe si subventii, fiecare automobil Tesla este vindut cu o “pierdere” de mai multe zeci de mii de dolari, pe automobil.
Sa tot faci afaceri „de succes” in acest mod. Asta da „vizionar disruptor”!
https://jenkers.com/en#%21t=6900323
_
PS. Ca tot umbla vorba prin targ…
– CIA Confirmed To Be An Investor in Facebook: Guess Who Has Been Marky Z’s “Friend” Since 2008?
https://twilightzonez.wordpress.com/2011/08/04/cia-confirmed-to-be-an-investor-in-facebook-do-you-know-who-your-friends-really-are/
– Facebook And It’s Connections To The C.I.A. And D.A.A.R.P.A
http://www.therealnewsonline.com/our-blogs/facebook-and-its-connections-to-the-cia-and-darpa
O puterm tine asa pana maine. Lucru valabil pentru toate companiile americane.
_
PPS. Uite cum isi asigura americanii piata si cat de competitivi sunt:
– Cazul Wikileaks arată ADEVĂRATUL motiv pentru care americanii spuneau statului român, în 2015, să renunțe la produsele naționale pentru protecție digitală: CIA nu a putut sparge sistemele protejate de Bitdefender!
https://www.activenews.ro/stiri-it-c/Cazul-Wikileaks-arata-ADEVARATUL-motiv-pentru-care-americanii-spuneau-statului-roman-in-2015-sa-renunte-la-produsele-nationale-pentru-protectie-digitala-CIA-nu-a-putut-sparge-sistemele-protejate-de-Bitdefender-141705
CIA nu a putut sparge sistemele protejate de Bitdefender este un nothing hamburger news. Exista algoritmi de encriptare care nu pot fi sparsi deocamdata. Orice student la info poate face un algoritm de encriptare impenetrabil. Orice user poate folosi un soft cu care sa encripteze date intr-un mod impenetrabil de CIA & NSA & oricine
minor comment: „Musk familist” .. https://en.wikipedia.org/wiki/Elon_Musk#Family are 5 copii, dar si-a parasit sotia si acum tot schimba prietenele 🙂
da, stiam ca e la a 2-a, dar asa ceva nu e anormal in lumea in care traieste; l-am auzit insa vorbind despre copii lui, cum incearca sa petreaca timpul cu ei, cum sunt o prioritate pt el …
Da, am citit si eu ca incearca sa petreaca timp cat mai mult (posibil in situatia lui) cu copiii. Insa e discutabil cu acel timp ( https://www.linkedin.com/pulse/why-i-refuse-spend-quality-time-my-kids-kathleen-bellehumeur )
http://www.bursa.ro/pana-in-anul-2020-robotii-inzestrati-cu-inteligenta-artificiala-vor-opera-85-procente-din-interac…&s=companii_afaceri&articol=330376.html
apropo de modl cum prezinta jurnalistii AI-ul, am citit un articol simpatic cu niste sfaturi de la un profesionist:
http://togelius.blogspot.ro/2017/07/some-advice-for-journalists-writing.html