În haosul și amețeala produsă de mass-media cu ocazia vaccinurilor, bunul simț științific și orice legătură cu realitatea sunt puse în acoladă. Opiniile sunt aruncate în eter în grabă și fără nicio evaluare reală, „specialiștii” sunt niște mascote care repetă o poezie care are un singur scop: să pompeze pe frică și să îmbrace în lumină soluția salvatoare: vaccinul. Până și dragostea veche a fuhrerilor medicali față de „măsurile de siguranță” a cam fost uitată, iminența și importanța vaccinului lăsând prea puține resurse de marketing pentru acestea.
Deși fereastra de pompare a noilor tulpini este cam pe expirare, deoarece înfricoșarea a reușit și boporul a fost convins să se vaccineze, unii „specialiști” au rămas setați pe sloganuri și le măcăne în continuare. Doresc să mă refer la cele 3 tulpini despre care se tot măcăne cum că ar fi mai periculoase, mai nasoale etc: tulpina britanică, tulpina sud-africană și tulpina braziliană.
Spun că bun simțul în aruncarea de opinii „științifice” a fost aruncat la coșul de gunoi, deoarece aceiași specialiști s-au mai ars o dată făcând previziuni apocaliptice cu privire la rata de răspândire a virusului și de rata mortalității la începutul pandemiei.
Între timp, am văzut că virusul are o cu totul alți parametri decât cei calculați de experți – datele statistice au dat cu totul alte cifre față de cele pompate inițial și pe baza cărora au fost luate măsurile drastice de limitare a dreptului de mișcare și a altor libertăți.
Răspândirea virusului într-o colectivitate ține nu doar de proprietățile acestuia și de unele calcule pe anumite studii de caz (cum s-a determinat inițial această rată) ci este mai degrabă supusă teoriei jocului. Sunt lucruri bine știute de specialiștii reali (nu de cei de jucărie care apar la TV), însă cum fabrica de consens are în producție un anume produs, textele de marketing sunt culese de la „specialiști” pentru a se potrivi acestor produse.
Toată gogomănia cu periculozitatea tulpinei britanice a pornit din faptul că s-a observat că asta ar avea mai multe spike-uri și prin urmare s-a dedus că se „prinde” mai ușor. Logica a fost una simplistă și tembelă: dacă proteina noii tulpini are cu 30% mai multe spike-uri, înseamnă că și în lumea reală aceasta se va răspândi cu 30% mai ușor ca vechea tulpină.
Ca o mică paranteză, legat de tulpina britanică sau sud-africană sau braziliană, doresc să va reamintesc că la virus nu am avut voie să îi zicem virusul chinezesc și nici măcar virusul din Wuhan, deoarece OMS are multă dragoste pentru chinezi și nu vrea să fim rasiști …
Este foarte clar că tulpina „britanică” a fost depistată în Marea Britanie deoarece britanicii testează mai în amănunt toate tulpinele și urmăresc mutațiile, spre deosebire de alte țări. Este foarte posibil ca și în România să existe o tulpină românească dacă s-ar analiza genetic toate infectările și ar exista un sistem de monitorizare și raportare a mutațiilor.
Dar a spune că tulpina X este vinovată pentru creșterea cazurilor neavând studiile științifice care să dovedească asta, este o totala compromitere pentru medicii jokeri care se hazardează la asemenea aberații așa cum Cercel vedem că nu prea mai apare la TV după ce s-a dat pe față – în mod tragic – incompetența acestui megaloman obsedat de imaginea publică și de televiziuni. Dar locul lui a fost luat de alții care în loc să aibă grijă de pacienți, se fardează și se machiază cu orele pentru cinci minute de apariții live spectaculoase în care înfricoșază lumea deoarece dacă ar spune că nu știu dacă tulpina cutare sau cutare este vinovată de creșterea cazurilor, ar părea neinteresanți și locul lor ar fi luat de alți clovni.
Reamintesc că Sars-Cov-2 ca orice virus ARN are predilecția spre mutații și în orice moment, în orice țară se află nenumărate mutații – virusul MUTEAZĂ așa cum și gripa normală MUTEAZĂ deoarece așa fac ei. Într-un an gripa poate părea mai nasoală dar nu știm dacă asta se datorează unui virus mai nasol sau unui sistem imunitar al oamenilor mai slabi datorat stresului prin care se află în acel moment dat.
Stresul ca factor de distrugere a sistemului imunitar este binecunoscut doctorilor, mai ales imunologilor – rușine acestora că tac și lasă pe amatorii megalomani să sperie lumea și televiziunile să ducă un război psihologic aberant.
ATI-uril și urgențele au fost mereu pline în România. La intrarea în spital a fost mereu coadă și listele de așteptare au fost mereu pline. Noile tulpini o să treacă și ele, dar onoarea megalomanilor care acum se riscă să arunce prostii în eter, nu se va mai întoarce, deoarece este plin youtube-ul de predicțiile eșuate ale multor „experți”.
ce sa vezi! iote stire: „Tulpina britanică nu provoacă o boală mai gravă pacienților internați cu Covid-19”
https://www.gds.ro/Sanatate/2021-04-13/tulpina-britanica-nu-provoaca-o-boala-mai-grava-pacientilor-internati-cu-covid-19/?fbclid=IwAR3H_We1v1qOs52-dXRL3045bfULPQY-THdb0woIU7Et8_s1yy6hQVUV2kw
Potrivit unui nou studiu publicat în prestigioasa revistă medicală The Lancet Infectious Diseases, tulpina foarte contagioasă de coronavirus identificată mai întâi în Marea Britanie nu provoacă o boală mai gravă pacienților internați cu Covid-19, transmite Reuters.
Dacă ar fi pe bune așa, ce să zic? Bine c’a venit covidul, ca să vadă lumea adevărul, unde se duc banii oamenilor: nicăieri! Mă rog, cine avea ochi de văzut, ar fi văzut adevărul deja și fără covid.
Dragule, normal că există tulpina românească! Cum, nu știai?
https://observatornews.ro/sanatate/tulpina-romaneasca-o-noua-mutatie-a-covid19-ar-fi-mai-agresiva-si-mai-rezistenta-la-tratamente-410933.html
E corect ce spui cu privire la mutații și n-ar trebui să ne speriem de ele. Dar mintea oamenilor s-a schimbat dramatic de un an încoace, dovadă numărul din ce în mai mare de oameni care poartă câte două măști.
Ce mă miră este cum nimeni nu observă că, fiind un virus cu transmitere respiratorie, contagiozitatea ridicată este normală. Nu știu care bou încălțat a inventat pragul de 1/1000 pentru scenariul galben și de 3/1000 pentru scenariul roșu. La orice banală gripă sezonieră discutăm de o transmitere de peste 800/1000, absolut normală. Iar covidul nu face excepție. Deci și la covid ar fi trebuit să discutăm de un minim 500/1000 ca prag de atenție. Ce-i cretinitatea aia de 3/1000? Cred că și la gonoree este mai mult.
Realitatea este că prin setarea unui prag atât de jos, s-a urmărit de la început carantinarea generală a țării. O stare de urgență numită „alertă”, astfel încât oamenii să creadă că sunt mai liberi. Aceeași Mărie cu altă pălărie.
cred ca pragul e stabilit in functie de capacitatea spitalelor