S-a răcit dragostea între fraţii din NATO. Şi cu fratele vitreg, Ucraina

Evoluţii spectaculoase au loc recent legate de relaţiile Ucrainei cu alte ţări şi de valurile pe care Zelensky le face. Iată un scurt rezumat al celor mai importante evenimente pentru cei care nu urmăresc îndeaproape scandalul.

Totul a pornit de la expirarea acelui protocol de export al grânelor. După expirare, UE (tanti aia, de fapt, că ea e UE şi UE e Ursula) a prelungit tratatul din pix. Macaroana a zis şi ea că cerealele nu sunt problemă pentru fermierii europeni. Între noi fie vorba, cel puţin fermierii danezi au alte probleme. Adică pe de o parte elitele forumului prin NPC-urile controlate, dau la boaşe fermierilor pentru a reduce numărul de ferme pentru a reduce gazul metan produs de vaci, dar pe de altă parte, gazul metan produs în Ucraina nu e problematic.

Deşi Ursula a prelungit de capul ei acordul, fără să supună la vreun vot, Polonia şi celelalte ţări din est au declarat că indiferent, interzic exporturile grânelor. Polonia a mers chiar până acolo încât a ameninţat că va interzice şi produsele alimentare importate din Ucraina, nu doar cerealele. Reamintim aici că în UE normele de producţie alimentară sunt bine reglementate, există mii de paraziţi care teoretic elaborează, verifică şi monitorizează calitatea mâncării. Nu şi în Ucraina. Ucraina are reguli speciale, poate exporta în UE fără a respecta aceste regulamente. De aceea napolitanele Roshen sunt de 5 ori mai ieftine ca biscuiţii italieni deoarece găinile care au produs ouăle folosite în biscuiţii italieni trebuie să nu fie foarte stresate şi trebuie să facă baie de 3 ori pe zi pe picioare cu şampon organic, iar pedichiura trebuie să le fie făcută săptămânal. Găinile ucrainienilor pot însă să pigulească şi praf de puşcă sau sol iradiat de la Cernobil deoarece poliţaii alimentari ai UE nu le mai verifică.

Ucraina, văzând reacţia polonezilor, deşi românii s-a grăbit să le pupe fundul asigurându-i că noi le primim grânele fără problemă, i-au ameninţat pe polonezi că îi dau în judecată deoarece nu respectă tratatele Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Asta în condiţiile în care Polonia ştim cât a făcut şi cât face pentru Ucraina. Evident că Polonia a reacţionat dur şi după această ameninţare a declarat că nu va mai ajuta cu arme deloc Ucraina. Cuvintele lui Duda au fost chiar foarte dure, zicând ceva că pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti (nu chiar aşa, dar a folosit un proverb similar cu un sinucigaş care se îneacă şi te trage şi pe tine după el dacă nu îi dai drumul). După ce au declarat că nu mai dau arme Ucrainei, polonezii au zis că se vor concentra pe propria înarmare.

Aşadar nici nu a fost bine primită în NATO Ucraina şi deja e la cuţite cu Polonia. Este acest incident doar o mică ceartă de moment între doi iubiţi care se iubesc atât de mult încât uneori mai sar scântei? Evident că nu. Acum abia iese la suprafaţă gunoiul ascuns de presă. Anume că Poloniei nu i-ar displace o împărţanie a Ucrainei, având în vedere istoricul. Pentru ei Liov-ul e ca Cernăuţiul pentru noi: pământ polonez (sau românesc). De asemenea, polonezii au un ego incomensurabil, considerând ucrainienii cantitate neglijabilă în lupta cu ruşii pe care sunt siguri că îi vor putea bate şi că trebuie să îi bată curând.

Zic deci că această tensiune nu se va termina bine şi nu este doar un puseu de tensiune. Între timp, s-au adăugat şi bune şi rele. La bune ar fi că Duda a zis că deocamdată baza militară din proximitatea Ucrainei, de unde sunt trimise arme către ucrainieni, funcţionează normal. Adică, că nu au prea trecut la fapte. Dar cu donaţia de arme e clar că deocamdată s-a terminat. Iar dacă ucrainienii chiar trec la fapte cu datul în judecată la OMC, sunt sigur că Polonia poate ajunge până acolo unde să nu mai accepte nici măcar transferul armelor.

Mai departe, Zelensky a propus la ONU ca Germania să facă parte din Consiliul de Securitate. Evident că nimeni nu va accepta aşa ceva şi propunerea este total aberantă, Zelensky neavând de fapt ce să caute acolo, dar nu mai lungim cu discuţia asta. Dar propunerea lui Zelensky i-a iritat şi mai mult pe polonezi care după cum ştim cer bani de la nemţi aşa cum au cerut evreii. Cam târziu la împărţanie vin polonezii să ceară despăgubiri şi uită că ADN-ul mai contează şi goimii nu pot face presiune cum trebuie ca să stoarcă verzişori de la nemţi suficient. Prin urmare, Duda s-a arătat şocat de propunerea lui Zelensky. În contrarăspuns, Olaf i-a ameninţat pe polonezi că Germania ia în calcul reintroducerea controalelor la graniţa cu Polonia deoarece vin mulţi imigranţi ilegali. Culmea culmilor, tocmai Germania care i-a chemat, acum arată cu degetul spre Polonia.

Deci de fapt nemţii vor să dea Polonia afară din Schengen. Evident că sunt doar vorbe deocamdată, certuri, frecuşuri. S-a terminat cu iubirea între fraţi şi cu unitatea europenistă. Nu e chiar aşa, frecuşuri au tot fost. Reamintesc că polonezii repară leopardurile pe care nemţii le-au donat ucrainienilor (deoarece evident sunt mai aproape). Cum preţurile au crescut anul ăsta, polonezii au mărit tarifele. Nemţii nu au mai vrut să plătească şi a fost o perioada de o săptămână de şomaj până nemţii s-au decis să plătească tariful crescut.

În ciuda celor zise mai sus, trebuie să menţionăm că în octombrie polonezii au alegeri. Probabil de aceea politicienii polonezi sunt mai demagogi acum şi fac puţin circ ca să vrăjească boporul. Probabil după alegeri, vor face din nou pace cu Zelenski şi cerealele vor curge liber către vest, neoprite şi netaxate.

1 thought on “S-a răcit dragostea între fraţii din NATO. Şi cu fratele vitreg, Ucraina”

  1. 1. Dupa caderea comunismului “Ucraina” a fost condusa de idioti corupti si incompetenti si a devenit un fel de “no mans land” din care corporatiile si fondurile de investitii internationale de tot felul si-au insusit halci intregi din tara si din economie. Pe vremea lui Ianucovici, este celebra vanzarea unei halci importante de terenuri agricole catre China stare de fapt care “defavoriza” firmele americane si britanice ce dominau “agricultura ucrainiana” si care produceau local pentru a exporta in… China.
    Asa ca americanii, britanicii si alti “investitori” europeni s-au enervat si au zis: Pac cu Ianucovici la Maidanul!
    Dupa ce l-au adus la conducerea “Ucrainei” pe Poroshenco, un slugoi imbecil si corupt au marit turatia pentru devalizarea “Ucrainei” in absolut toate domeniile. Vezi de exemplu capusarea si devalizarea sectorului energetic prin numirea la conducerea Burisma a porn starului imbecil si drogat Hunter Biden, ce era platit cu un salariu lunar de… 1 milion de dolari pentru simpul motiv ca exista si ca este fiul lui Joe Biden.

    https://www.google.com/search?q=china+lease+agricultural+ukrainian+land+for+50+years
    https://www.google.com/search?q=hunter+biden+named+on+board+of+burisma

    2. Cand vorbim despre “cerealele ucrainiene” vorbim de fapt despre cerealele marilor corporatii si fonduri de investitii americane si britanice care si-au insusit “Ucraina” si fac ceea ce vor ele acolo. In Romania sunt compani americane ca ADM, Cargill & TTS, etc. ce detin o halca importanta din Portul Constanta.
    Asa ca este normal ca conducerea Romaniei SA SE FACA PRES DE STERS PE PICIOARE “pentru ucrainieni” si pentru “cerealele ucrainiene” in timp ce POLONEZII NEGOCIAZA in interesul lor diverse chestii cu americanii, britanicii si cu europenii.

    https://www.cargill.ro/ro/despre
    https://www.zf.ro/companii/un-gigant-american-preia-doua-terminale-din-portul-constanta-intr-o-intelegere-de-peste-90-mil-americanii-au-acum-jumatate-din-capacitatile-din-port-13997344
    https://panorama.ro/portul-constanta-controleaza-iesirea-romaniei-la-mare/

    3. “ucrainieni” = o corcitura intre polonezi si rusi
    “Ucraina” =
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/Inaccurate_historical_map_of_Ukrainian_borders.jpg

    _____
    “Deci de fapt nemţii vor să dea Polonia afară din Schengen”

    N-au cum!
    Polonia de astazi a ajuns “China Europei” iar economia si industria Germaniei este direct dependenta de productia industriala si mana de lucru mai ieftina poloneza plus de proximitate. Tot ce au de facut polonezii este sa inchida fabricile nemtilor sau care produc pentru nemti dupa care blocheaza orice firma, produs sau serviciu german pe teritoriul polonez si Germania intra in colaps.
    Nemtii ii dau pe polonezi afara si ce vor face? Vor produce ei in Germania? Vor muta productia in celelalte tari vecine Olanda, Franta, Elvetia, Austria, Danemarca? Vor muta productia in alte tari europene sau in… Turcia sau poate direct in China? Vor mai aduce emigranti turci, “sirieni” si alti cacanari din astia imbecili cu creierul cat nuca?

    https://www.google.com/search?q=etirean+revolt+in+germany

    “polonezi care după cum ştim cer bani de la nemţi aşa cum au cerut evreii. Cam târziu la împărţanie vin polonezii să ceară despăgubiri”

    Nu e tarziu deloc. Asa cun nazistii i-au jefuit la sange dupa invazie si le-au demolat si furat fabricile, inclusiv cele mici de familie aruncand-ui direct in Evul Mediu, tot asa ii vor si despagubi. Mai ramane de stabilit doar modul in care o vor face:
    – de buna voie si discret
    – in urma unui proces international facandu-se de ras

    Polonezii nu sunt prosti si batuti in cap romanii!

    https://viatasisanatate.com/datoria-istorica-germaniei-fata-de-romania-poate-atinge-100-miliarde-euro/
    https://www.bzi.ro/klaus-iohannis-renunta-la-datoria-istorica-a-germaniei-fata-de-romania-de-19-miliarde-de-euro-1299419
    https://www.avasdr.ro/index.php/blog/112-din-istoria-neamului/334-romania-renunta-la-datoria-de-19-miliarde-de-euro-a-germaniei

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.