Off-topic
Înainte de toate trebuie să dezminţim o ştire falsă propagată pe canalele TV fake-news din România: nu, Trump nu este Mesia, nu este Noul Moise, nici pentru protestanţi, nici pentru sionişti. Deşi îl consideră pe Trump om cheie, sioniştii nu îl recunosc ca Mesia. În videoclipul de mai jos, un spion evreu cu influenţe şi legături în politică dar şi în mediul extremist sionist, plus un rabin ultra-sionist spun cu punctul pe ‘i’: TRUMP nu este Mesia!
https://www.youtube.com/watch?v=VRxMmjYtGVM
Ştirea de la DIGI24 este un click bait ordinar, deoarece nici măcar în mediul extremist religios din SUA nu se discută aşa ceva. Cu siguranţă există tot felul de nebuni şi DIGI24 are obiceiul de a extrage dintr-o grămadă de informaţii, acele fragmente irelevante care contribuie la narativul lor. Şi deocamdată, narativul este construirea imaginii de Salvator a lui Trump deoarece vine războiul cu Iranul … Vom vedea peste noapte cum digi24 va întoarce „tunurile” din Slava Ukrainii în „Cruciada lui Trump – războiul pentru salvarea vestului” sau ceva asemănător.
Musk şi Vivek
Câteceva despre personajele despre care doresc să discut astăzi, puteţi găsi şi pe blogul evadare – mult mai informativ şi analitic legat de informaţii pure şi mai puţin speculativ.
Înainte de toate îmi expun perspectiva şi apoi voi adăuga elemente care să contureze această perspectivă. Despre Musk am o percepţie rezervată, moderată, încă nu pun etichete pe el. De fiecare dată când vorbeşte nu mi se pare a fi din acelaşi aluat cu alţi miliardari sau „oligarhi” gen Bill Gates sau Soros. Este doar un feeling. Ca o mică paranteză, termenul oligarh pentru Musk nu e chiar ok. Tehnic oligarh e unul dintre liderii unui segment al unei industrii care nu este liberă pe piaţă, în sensul că acel segment este cumva administrat de „oligarh” alături de alţii cu care îşi împart drepturile, terenul fiind limitat pentru cei care sunt în afara sistemului. Este doar parţial adevărat pentru Musk şi ar fi mult de comentat ca să demonstrez de ce, totusi Musk chiar dacă se află pe anumite poziţii de vârf, putea fi altul mai rău în locul lui sau, dacă nu era el, putea să fie varză.
Poate şi mai înainte de a începe profilul lui Musk trebuia să subliniez că eu analizez un profil, un avatar, o impresie de cumul de percepţii deoarece este imposibil să ştim cu adevărat şi măcar că acest Musk există şi nu este un android. Personal o să încep să comentez pe blog ca şi cum unele realităţi care se întrevăd la 2-3 ani distanţă ar fi actuale deoarece este evident că ce progrese vedem noi în tehnică, mai ales în Inteligenţa Artificială sunt cel puţin cu 2-3 ani în urmă. Ori Musk singur declară că peste 2-3 vom putea cumpăra androizi care să facă lucruri casnice. Prin urmare, nu este tras de păr complet să presupunem că cei care au bani şi deţin aceste tehnologii au deja androizi funcţionali care pot juca orice rol, inclusiv rolul de Humpty Dumpy care să salte vesel în spatele lui Trump ca să îl umfle în sondaje şi să preia puterea alături de el. Iar dacă un adroid care să fi atât de avansat încât să poată acţiona în mijlocul a sute de oameni şi să nu fie deconspirat vi se pare tras de păr, vă asigur că un cont de X virtual care să acţioneze autonom sau măcar în sincronizare cu Musk, fie cu un cip în cap sau fie prin dialog verbal sumar, este extrem de posibil de realizat.
Ori mare parte din activitatea lui Musk pe X are loc prin tweets şi răspunsuri. La care dacă ne uităm, ar trebui să muncească Musk non stop şi să nu mai aibă timp deloc de maşini electrice şi rachete. Poate există însă o echipă, prieteni, colaboratori care fac munca asta de comunicare. Dar Musk nu are imaginea unui om care nu are grijă singur de twitter-erile lui. În plus, mesajele sunt extrem de variate şi comunicarea chiar trivială, de multe ori Musk postează întrebări glumeţe, triviale, de genul „cum ar fi să fac un telefon mai bun ca iPhone-ul”.
Dar dacă activitatea pe propria reţea pare inumană şi putem accepta anumite automatizări cu ajutorul inteligenţei artificiale, prezenţa la interviuri este de asemenea extrem de generoasă şi un om care ar avea activitatea lui Musk nu ar avea timp de atâtea interviuri. Dar poate că Musk nu munceşte real foarte mult aşa cum se laudă şi se pricepe doar la organizarea activităţii, îşi angajază oameni experţi care îi fac treaba şi astfel el are timp de altele, inclusiv de DOGE.
Musk – one man sau omul elitelor?
O întrebare greşit pusă. Cine o pune din start gândeşte imposibil să existe un om independent la vârf acolo. Personal, nu gândesc în acest registru. De ce nu ar putea exista un om puternic, ţinut de Dumnezeu într-un loc cheie, care om, deşi are umbre, are şi anumite lumini dar mai ales are acel unic atribut de a fi unealta lui Dumnezeu. Zic asta pur teoretic, ca principiu, ca să explic de ce ideea că oricine este acolo e controlat, nu e una neapărat valabilă logic.
Musk – cumpărat de asemenea este o idee tembelă. Cei care cred că banii rezolvă totul în lume, nu au idee ce poţi face cu un milion de dolari. Cu un milion de dolari poţi organiza un atentat care să radă familia unul milardar şi să ai şanse să scapi fără să ajungă investigaţiile la tine. Să nu uităm că prin Românika au fost atentate unde s-a plătit 10.000 de dolari pentru a împuşca un om de afaceri. De la anumite sume în sus, nu prea mai există diferenţe între miliardari în sensul că unul are doar 30 şi altul are 300, deci ăla cu 300 poate să îl execute pe celălalt dacă se ajunge la cuţite. Sau de ce putem gândi că un miliardar cu 30 de miliarde nu poate face faţă tuturor miliardarilor lumii care ar încerca să îl controleze, dacă el este mai inteligent, ştie să folosească banii mai bine, ştie să îşi regleze influenţa şi levierele de control mai bine cu aceşti bani mai puţini?
Puţini oameni înţeleg, mai ales pe meleguri mioritice, că puterea financiară, este doar unul dintre indicatorii capacităţii şi intereselor de moment ale unor oameni inteligenţi care folosesc banul ca pe un instrument. Este adevărat că există setea de bani şi pentru omul de rând, care nu are acces la bani şi este cumva hăituit de această sete, percepţia simplă este că şi cei cu bani mulţi au aceeaşi boală ca ei, dar realitatea este că banii sunt doar unul dintre vicii, unul primar. Dorinţa de putere, de exprimare a unui impact în lume, de a face valuri, de a face un produs sau un serviciun interesant, de a scrie o carte, de a ajunge faimos, sunt la fel de multe patimi care pot oferi motivaţie mai puternică decât aceea de a face bani şi de multe ori pentru cei care ajung sus, focusul pe bani este doar unul de moment pentru anumite acţiuni punctuale care fac parte dintr-un plan mai mare.
Deci cei care fac analize că Musk a cumpărat Twitter cu nu ştiu ce bani şi că e dator vândut la alţii şi că face interesele alora, sunt extrem de departe de o analiză reală bazată măcar pe fenomene reale.
De altfel, personal, propun ca până la speculaţii conspiraţioniste de orice natură să pornim de la nişte realităţi palpabile şi chestii verificate, reale, în analiza celor doi, dintre care cred că pe Vivek îl voi lăsa pentru un alt articol.
Musk şi eficienţa
Una dintre narativele dominante legate de numirea lui Trump la DOGE ar fi că are deja experienţă cu eficientizarea X-ului. Vax! Cel mai bun exemplu cât de multă ineficienţă a adus Musk în lume ar fi Tesla care efectiv este o bombă ecologică şi un dezastru economic. O maşină care 80% din timp stă pe bară în loc să fie folosită, o maşină care are un risc mult mai mare de a-şi ucide proprietarii şi care în condiţii normale de reglementări egale pentru toţi jucătorii, nu ar putea ajunge pe piaţă, o maşină care nu doar că nu ajută la salvarea planetei dar chiar are o amprentă poluantă mult mai mare decât maşinile standard, sunt un semn clar că Musk, analizat pe ce a făcut până acum, nu prea are nicio legătură cu eficienţa.
Subiectul eficienţei, dar mai ales al eficienţei guvernamentale, este unul larg şi evident ar fi de departe mult mai important de discutat. Mă gândeam să îl tratez din nou, dar cititorii cred că sunt plictisiţi de acest topic de pe vremea plandemiei (de ex aici).
De fiecare dată când auzim însă despre eficienţă la foruri „superioare” trebuie să realizăm că e vorba despre exterminarea populaţiei şi mai ales a noastră. Va fi mare minune dacă cine ştie cum, prin ce mecanisme şi modalităţi, planul lui Musk, interesul său şi al celor care sunt sau nu în spatele lui, intenţia lui Trump şi focusul celor care vor comenta, urmări, implementa sau nu schimbările propuse, vor fi chiar în direcţia eficienţei reale a guvernării sau nu se vor îndrepta spre aceleaşi lucruri pe care le ştim din plandemie: tăiat, închis, limitat, controlat etc.
Chiar dacă Musk nu are experienţa eficienţei şi chiar dacă fiind în poziţia sa, de actor principal în inteligenţa artificială şi transhumanism, avem dubii întemeiate că Musk poate este un adroid care efectiv vrea raderea umanităţii, în aceeaşi măsură avem argumente să sperăm că acestă forţă a inteligenţei artificiale poate fi folosită şi de partea binelui, în sensul evitării catastrofei unui război mondial, inevitabil dacă Imperiul nu îşi reglează rapid cheltuielile.
Mie îmi este clar că fie dacă se discută sau nu despre inteligenţa artificială, aceasta este ultima armă secretă a Imperiului. IA este singura speranţă pentru SUA să nu intre în colaps deoarece financiar, economic, militar a consumat cam tot ce avea şi nu are capacităţi să recupereze. Demografic, social dar mai ales inspiraţional, SUA este terminată. Noi nu avem suficientă imaginea fracturii interne din Imperiu dar mai ales a fracturii între capacităţile şi energiile americane – aflate la un minim secular – şi capacităţile şi energiile chinezeşti sau chiar ruseşti, aflate pe o turnură rapidă în sus. Includ aici atât demografia, resursele, dar mai ales structura economică.
Economia, chiar dacă este dinamică şi interconectată cu energia, cu politica, cu geopolitica, este cumva dominantă în continuare şi cine produce va dicta în viitor, aşa cum acum cine produce dictează. Iar SUA stă foarte prost la economie şi Trump cu Musk nu vor putea rezolva asta peste noapte şi poate nici după noapte. Pot însă petecii unele zone periculoase, pot repara structura astfel încât prăbuşirea să nu fie un mare bang ci să fie doar un fâs, cum a fost cu URSS. Acesta este singurul mesaj optimist pe care îl pot emite, că Trump cu Musk vor fi un nou Gorbaciov care vor evita lansarea de nucleare când va fi evident pentru toţi că Imperiul a căzut.