Geostrategic, un război Rusia-UE este interesul maxim al SUA

Nu voi spune nimic nou în acest articol, decât TOLD YOU SO! De ce? Cine are urechi de auzit (ei se știu și eu îi știu), să asculte CAP-COADĂ această dezbatere „pro și contra” la care Kurt Volker, fost ambasador SUA la NATO și fost reprezentant special pentru Ucraina spune fără urmă de ezitare că interesul SUA este erodarea capacităților militare ale Rusiei în vederea exterminării acesteia. De-a lungul discuției, se face deseori o paralelă cu cel de-Al doilea Război Mondial unde SUA au sprijinit Marea Britanie, unde le-au dat arme, avioane etc, prin urmare asta trebuie și acum pentru ca atunci când va fi momentul intrării în război (doar o chestiune de timp), Rusia să fie mai slabă.


Încă de pe 13 Februarie 2022, am subliniat clar opinia mea că războiul va fi nuclear mai devreme sau mai târziu, nu văd o cale de ieșire – vezi DE CE CRED CĂ RĂZBOIUL POATE FI DOAR NUCLEAR.

În ditama zgomotul analiștilor și comentatorilor (și în cazul de sus) se emite uneori opinia că nu are de ce să escaladeze acest război în nuclear. Chiar Kurt Volker nu pledează pentru un război nuclear și zice că acesta ar avea probabilitate mică chiar dacă SUA ar impune „no fly zone” – principala lui propunere de intensificare a ajutorului SUA față de ce se face momentan.

Faptul că oponenta lui Volker din dezbatere, care este de la Atlantic Council propune mai degrabă prudență și în niciun caz escaladare, nu știu cum îi putem lua, deoarece nu sunt expert în organizațiile Marelui Reset din care Atlantic Council face parte.

Dar știu că mai toți liderii americani și UE au subliniat clar că un „no fly zone” este evident o declarație de război deoarece va presupune ca americanii/NATO să dea jos cu avioane și rachete rusești. Cum nu poate asta escalada în război nuclear? Kurt Volker este evident un satanist care dorește exterminarea umanității – nu am dubii. Nu poți fii nici atât de prost, nici atât de inconștient încât să negi ceea ce toată lumea recunoaște, de la politicieni până la generali. Faptul că un om al establishment-ului propune totuși această variantă, nu face decât să confirme teoria menționată de mine, că SUA preferă acum un război nuclear decât mai târziu. Repet, Kurt nu este prost, este doar mincinos când spune că no fly zone nu va duce la război total. El (și alții pe care îi reprezintă) dorește un război total și de aceea crede că acum este momentul, este un pariu bun care trebuie făcut.

Pariul no fly zone-ului are evident două posibile rezultate: 1) umilirea Rusiei care ar da înapoi cu coada între picioare, de frica americanilor; asta s-ar întâmpla, fie fără ca Rusia să mai zboare avioane, fie să testeze fermitatea deciziei și să piardă ceva resurse, dar să nu traga un foc înapoi 2) lansarea instant a nuclearei de către Putin pentru a arăta ce poate.

Principii de bază din arta războiului sunt aici clare. De exemplu: „arată-te slab când ești puternic și puternic când ești slab”. În cazul de față este evident că Rusia pare foarte slabă, a ieșit înainte cu capacități nu prea bune, deși oricum câștigă și oricum își realizează scopul, ba chiar mai mult. Nu lungesc aici, dar faptul că a dovedit lumii întregi că în ciuda amenințărilor SUA / NATO / UE poate să ocupe Ucraina și poate să reziste economic (sunt vax știrile că e vai de ruși) este de departe o victorie, chiar dacă Zelinski nu s-a predat. De altfel, această lungire a războiului are unele avantaje pentru Rusia pe care poate le voi detalia mai târziu, principalul fiind obișnuirea mentală a poporului rus cu starea și ideea de război. Practic Rusia își pregătește întreg poporul de război în timp de UE anunță că în 2027 va fi in stare să renunțe la gazele rusești deoarece până atunci i-ar arde pe cetățeni la buzunar. Nu mai zic multe aici că sunt o grămadă, dar tinerii ruși deja nu mai au acces la jocuri online, la instagram și alte prostii de astea și sunt din ce în ce mai predispuși la a merge la recrutare sau la a lua o armă în mână, just în case. Nu mai zic de faptul că spre deosebire de tinerii europeni care văd războiul la TV și viseasă în continuare la o viață comodă de huzur deoarece – cred ei că – avioanele NATO de pe portavioane îi vor apăra și ei pot în continuare să frece menta, să meargă cu trotinetele electrice și să participe la dance-party-uri de strângere de fonduri pentru refugiați …

Principalul principiu însă urmat de SUA – și kudos lor pentru că își urmăresc interesul – este: „în război sunt doar două modalități de luptă: directă și indiretă”. Și așa cum am tot zis, SUA nu prea mai are cum să lupte direct cu China, ci doar poate să o sece în pucntele mai slabe. Războiul prin proxy nu este deloc ceva nou și mă mir că mulți pe la noi tratează acest război ca cine știe ce mare eveniment geostrategic complicat, când lucrurile sunt simple, pentru SUA e încă un război proxy prin care își atacă adversarii, evident indirect, cu costuri infime. Am tot explicat …

Deci intelighenția militară, văzând războiul intern și decadența ideologică pe de o parte, dar mai ales creșterea Chinei pe de alta, eu zic că este aproape pregătită să accepte un război nuclear, fie și împotriva Rusiei deoarece este evident că escaladarea nu va rămâne aici și după lecția dată Rusiei, va urma China. Bineînțeles că războiul nuclear este ultima opțiune și că SUA ar prefera un război non-nuclear cu Rusia. Dacă ar fi putut, dacă Rusia nu ar fi avut arma nucleară, de mult acest război s-ar fi terminat. Dar cum riscurile sunt existențiale pentru SUA, așa cum și Rusia este gata să-și folosească armele nucleare ca ultimă variantă, tot așa și SUA sunt obligate mai devreme sau mai târziu să împingă lucrurile până la armele nucleare.

Dar până la nucleare mai sunt câteva posibilități și una dintre ele este înarmarea Ucrainei până în dinți și stârnirea acesteia să își recupereze Crimeea. Nu doar Donbasul este în joc și eu cred că planul este și de recuperare a Crimeei. Dar ar reuși mare brânză SUA dacă Rusia ar pierde Donbasul și Crimeea? Păi să facem un mic joc de imaginație. Dacă Ucraina ar reuși cele două obiective, Ucraina ar putea fi inclusă în NATO. Rusia ar fi umilită cu coada între picioare și niciun stat european nu ar mai avea motive ca să nu accepte Ucraina “pacificată” în NATO pentru a preveni pe viitor ale aventuri ale Rusiei.

Război SUA-Rusia? – APRILIE 2021

Ceea ce este nou, este că de data asta arde lângă noi și focul se apropie de noi. De aceea, ne credem buricul pământului și ardem de nerăbdare să ne aruncăm și noi în foc.

Pentru omul de rând, simplu, care se uită la TV și nu are idee ce înseamnă interes de stat și nici cine sunt cei care conduc țările și lumea, pare că a dori războiul este ceva grotesc. Omul simplu nu poate concepe că există oameni care gândesc atât de rece, încât să zică – dacă UE își face armată și luptă cu Rusia, noi putem sta de o parte să vedem ce se întâmplă și vom veni la sfârșit în sprijinul UE. Apoi îi vom căsăpi și pe chinezi.

Geopolitica SUA este de departe cea mai solidă din lume, altfel nici nu ar fi SUA principala putere. Ocean dreapta, ocean stânga, al 51-lea stat în nord, sclavi în sud – de unde să vină pericolul? De aceea SUA s-a extins și a făcut pe polițaiul global. Nu a avut pur și simplu nicio problemă de securitate. Nu mai vorbesc economic ce resurse și avantaje au SUA. Peter Zahan face treabă bună în acest sens …

Fiind atât de feriți și neavând provocări majore, SUA și-au permis să se joace pur și simplu în întreaga lume, considerând oceanele lumii playground-ul lor. Apoi au vâzut că mai pot plasa baze militare pe ici pe colo, în diverse țări unde găsesc „parteneriate solide” cu minionii care au vecini nașparli și sunt prea fricoși ca să se apere singuri.

This Post Has 14 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.